Wetenschappelijk docent op het vakgebied straf- en strafprocesrecht

Wetenschappelijk docent op het vakgebied straf- en strafprocesrecht

Geplaatst Deadline Locatie
17 jan 5 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 feb 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De sectie strafrecht van Erasmus School of Law heeft een vacature voor een wetenschappelijk docent op het vakgebied straf- en strafprocesrecht (1 fte)
Wij zoeken een enthousiaste, ondernemende, afgestudeerde jurist met gedegen kennis van en aantoonbare belangstelling voor het strafrecht, het strafprocesrecht en het sanctierecht.

Functieomschrijving

De werkzaamheden bestaan in het bijzonder uit het verrichten van ondersteunende onderwijstaken, het (samen met anderen) coördineren van (de organisatie van) het te verrichten onderwijs, het ontwikkelen van onderwijsmateriaal, het optreden als contactpersoon van studenten, het begeleiden van scripties, het corrigeren van tentamens en het zelf verzorgen van onderwijs.

U zal tevens worden ingezet bij het coördineren van of ondersteunen van andere activiteiten van de sectie, waaronder onderzoek en onderwijs ten behoeve van derden. De functie laat ruimte voor het verrichten van onderzoek, zowel in individueel verband als in het gezamenlijk verband van de sectie. De geschiktheid voor het verrichten van onderzoek maakt daarom deel uit van het selectieproces.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste, ondernemende, afgestudeerde jurist met gedegen kennis van en aantoonbare belangstelling voor het strafrecht, het strafprocesrecht en het sanctierecht. U heeft aansprekende studieresultaten in de hoofdvakken van het recht en u heeft een strafrechtelijke specialisatie met uitstekende studieresultaten afgesloten.

U hebt aantoonbare belangstelling voor en affectiviteit met academisch onderwijs in het strafrecht in brede zin, zowel voor het zelf verrichten als voor het organiseren van onderwijs, het vormgeven van onderwijsmateriaal en de begeleiding van studenten. U bezit een uit uw studieresultaten en eventuele andere publicaties blijkende goede schrijfvaardigheid. U hebt belangstelling voor onderwijskundige aspecten van academisch onderwijs en u bent bereid noodzakelijke onderwijskwalificaties te behalen. U bent een coöperatieve en communicatieve persoon die focus op resultaat weet te combineren met collegialiteit. U hebt een betrokken en zelfstandige werkhouding.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden u een tijdelijk dienstverband aan voor in beginsel één jaar, waarna een verlenging van het dienstverband mogelijk is. De aanvangsdatum is bij voorkeur per 1 maart 2019. Salariëring vindt plaats volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, schaal 10.

Daarnaast omvat het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, ruime verloffaciliteiten voor een goede balans tussen werk en privé, een goede pensioenvoorziening en uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en de bibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 480 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning’. Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen. Voor de student die meer wil, is er het mr.drs.- programma, de dubbelstudie van rechtsgeleerdheid en economie. Na de masteropleiding verzorgt Erasmus School of Law (o.a. in samenwerking met Erasmus Academie) postdoctoraal onderwijs.

Binnen Erasmus School of Law geldt dat het fundamentele uitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek is dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van ESL om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Zowel bij onderzoek als in onderwijs acht ESL internationalisering en interdisciplinair onderzoek een vanzelfsprekendheid. Meer informatie over ESL onderzoeksprogramma’s kunt u vinden op: http://www.esl.eur.nl/research/directory/programmes/

http://www.esl.eur.nl/

Specificaties

  • Onderwijs; Juridisch personeel
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • AT-2019.01/WD SR

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you