Docent (0,8 - 1 fte)

Docent (0,8 - 1 fte)

Published Deadline Location
23 Jan 28 Feb Eindhoven

You cannot apply for this job anymore (deadline was 28 Feb 2019).

Browse the current job offers or choose an item in the top navigation above.

TU/e, Faculteit Werktuigbouwkunde is op zoek naar:

Docent (0,8 - 1 fte)

Job description

De faculteit Werktuigbouwkunde is op zoek naar een zeer gemotiveerde docent voor het organiseren en coördineren van het universiteit brede Design_Based Learning (DBL)-vak Engineering Design en het verder ontwikkelen van de huidige DBL-projecten van 'open-ended' naar 'challenge-based'.

Jouw werkplek

De faculteit Werktuigbouwkunde is één van de negen faculteiten aan de TU/e en telt ongeveer 1500 studenten en 250 werknemers en is naast haar eigen Bachelor en Masterprogramma verantwoordelijk voor drie interfacultaire Masterprogramma's (Sustainable Energy Technology, Automotive Technology en Systems & Control).

De kernactiviteiten van de faculteit Werktuigbouwkunde omvatten het ontwerp, realisatie en analyse van nieuwe producten, processen en materialen. De hoofddisciplines continuümsmechanica, thermodynamica, materialen, dynamica en regeltechniek worden aangevuld met elementen uit de wiskunde, natuurkunde, scheikunde en informatica. Binnen het domein van de werktuigbouwkunde wordt modelleren vaak gecomplementeerd met experimenteren, waarbij fundamentele theoretische concepten worden geïntegreerd met toegepaste techniek en technologie.

Jouw taken

Van het totale Bachelor programma Werktuigbouwkunde bestaat ongeveer één derde uit Design-Based Learning (DBL). DBL staat voor een leeromgeving waarbij studenten in groepjes van 6 tot 10 studenten werken aan het oplossen van een ontwerpprobleem (voor een product, een apparaat of een proces). De huidige open-ended DBL-projecten werken niet toe naar een standaard oplossing maar vragen om een praktische en creatieve benadering. De studenten passen hierbij eerder verworven of nieuwe theoretische kennis en kunde toe om tot een oplossing van het probleem te komen. Bovendien organiseert en coördineert de faculteit Werktuigbouwkunde binnen het Bachelor College het universiteit brede DBL-vak Engineering Design voor meer dan 1800 studenten. De functie zal voor 80% bestaan uit bovengenoemde taken en voor 20% uit onderzoek dat aansluit bij je eigeninteresses en achtergrond.

Specifications

Eindhoven University of Technology (TU/e)

Requirements

We zijn op zoek naar een teamplayer met een passie voor onderwijs, die de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het vak Engineering Design (organisatie en coördinatie). Je zal een team gaan aansturen van docenten en tutoren die betrokken zijn bij de uitvoering van het onderwijs. Daarnaast vernieuw je huidige DBL-projecten die lopen binnen de faculteit Werktuigbouwkunde van open-ended naar challenge-based.

Waar voldoe jij aan?
  • Je bent afgestudeerd en bij voorkeur gepromoveerd aan een technische universiteit;
  • Je hebt aantoonbaar organisatietalent;
  • Je bent in staat om te werken in een interdisciplinaire omgeving;
  • Je hebt ervaring met het geven van onderwijs; ervaring met projectwerk is een pré;

  • je bent in het bezit van een BKO (Basis Kwalificatie Onderwijs), of bent bereid deze te halen;
  • Je beheerst de Engelse taal goed (in woord en geschrift) minimaal op niveau C1.

  • Conditions of employment

  • Een uitdagende baan bij een dynamische en ambitieuze universiteit en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen (bijv. met het halen van een BKO) en onderzoek te doen;
  • Een brutosalaris tussen de € 2.709 en € 4.978 (volgens UFO docent 4 of 3) op basis van 1 fte, afhankelijk van ervaring en opleiding;
  • Een jaarlijkse vakantietoelage van 8% van het jaarsalaris en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het jaarsalaris;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een uitstekende technische infrastructuur, een verhuisvergoeding, spaarregelingen en sportfaciliteiten).
     
    Werk je bij een onderwijsinstelling dan is detachering vanaf 0.5 fte ook bespreekbaar, waarbij de focus gelegd zal worden op het organiseren en coördineren van het DBL-vak Engineering Design.
  • Specifications

    • Professor; Associate professor; Assistant professor; Lecturer
    • Engineering
    • max. 30.4 hours per week
    • Doctorate
    • V35.3699

    Employer

    Eindhoven University of Technology (TU/e)

    Learn more about this employer

    Location

    De Rondom 70, 5612 AP, Eindhoven

    View on Google Maps

    Interesting for you