Hoofd Inkoopmanagement (1,0 fte)

Hoofd Inkoopmanagement (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
12 mrt 28 mrt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 mrt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

We zijn op zoek naar een hoofd Inkoopmanagement die het als een uitdaging beschouwt om op alle facetten van het inkoopvak advies te geven en het inkoopdomein binnen de RUG naar een hoger niveau te brengen. U beschikt over een doelmatige klantgerichte instelling van waaruit u stra

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een hoofd Inkoopmanagement die het als een uitdaging beschouwt om op alle facetten van het inkoopvak advies te geven en het inkoopdomein binnen de RUG naar een hoger niveau te brengen. U beschikt over een doelmatige klantgerichte instelling van waaruit u strategisch beweegt in het bestuurlijke veld, zonder daarbij de rechtmatigheid van inkoop uit het oog te verliezen. Uw vastberadenheid in combinatie met organisatiesensitiviteit heeft aantoonbaar succes gebracht. U wordt vaak omschreven als een verbinder die partijen bij elkaar brengt en die een passie heeft voor het vak. Daarnaast durft u te experimenteren, bent u oplossingsgericht, professioneel en betrouwbaar. De context van deze rol is voornamelijk bestuurlijk, maar verbinding houden met de operatie en sturen op output zijn ook essentieel. U doet dit onder meer door inkoopactiviteiten te evalueren.
U geeft leiding aan professionals en staat voor uw mensen wanneer dat nodig is.

In uw functie onderhoudt u samenwerkingsrelaties met tal van personen binnen en buiten de universiteit en bent u het boegbeeld van de afdeling. Zo adviseert u leidinggevenden van het Facilitair Bedrijf, en bestuurders, hoogleraren en facility managers bij faculteiten en diensten. U neemt samen met bestuurders van de universiteit deel aan het Inkoopberaad, een adviesorgaan van het College van Bestuur dat zorgt voor een juiste invulling van inkoopmanagement binnen de RUG. Ook werkt u nauw samen met financiële en juridische experts die werken bij het Bureau van de RUG.

Als de begrippen integriteit, rechtmatigheid, doelmatigheid, leidinggeven en communiceren met diverse bestuurlijke niveaus u aanspreken, dan nodigen wij u uit om te reageren op deze vacature voor Hoofd Inkoopmanagement.

Onze voorkeur gaat uit naar een fulltime invulling van de vacature, maar een aanstellingsomvang van 0,8 fte is bespreekbaar.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit:

- het blijven professionaliseren van de afdeling Inkoop
- het blijven ontwikkelen van visie op het terrein van inkoop en deze vertalen naar RUG-breed beleid op het vakgebied en het creëren van draagvlak voor het ontwikkelde beleid; u doet dit binnen de kaders van effectieve en efficiënte bedrijfsvoering
- het opstellen en implementeren van afdelingsplannen
- het actief ophalen van de behoefte van diverse organisatieonderdelen en het op basis van die inventarisatie vaststellen van een jaarlijkse inkoopagenda
- het verder ontwikkelen van contractbeheer
- het zorgdragen voor de afstemming van en het genereren van managementinformatie voor stakeholders
- het vanuit de eigen deskundigheid adviseren ten aanzien van de dienstverlening op de genoemde aandachtsgebieden.


Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- een afgeronde hbo/wo-opleiding, bij voorkeur aangevuld met NEVI 1, 2 en 3 (kennis van strategisch inkopen)
- minimaal 10 jaar leidinggevende ervaring, waarvan bij voorkeur 5 jaar op het gebied van inkoopmanagement in de publieke sector
- de kwaliteiten om een volwaardige gesprekspartner te zijn voor diverse partijen op verschillende niveaus binnen en buiten de Rijksuniversiteit Groningen
- gevoel voor omgevingsfactoren en krachten die kunnen spelen binnen het politieke speelveld van onze organisatie (organisatiesensitiviteit en empathisch vermogen)
- accuratesse, analytisch vermogen en zeer veel overtuigingskracht
- goede onderhandelingsvaardigheden en het vermogen om te gaan met weerstanden.

Verder bent u een enthousiaste, ambitieuze coach en organisator met aantoonbare leidinggevende kwaliteiten en ervaring.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 4.406,- tot maximaal € 5.656,- (schaal 12 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij volledige werktijd. De cao NU heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3 %.Het betreft een aanstelling voor de periode van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij een positieve beoordeling.

Solliciteren
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 29.03.2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

NB de sollicitatiegesprekken zullen worden gepland op 11 en 12 april 2019.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Facilitair Bedrijf

De Rijksuniversiteit Groningen is een grote en dynamische organisatie met meer dan 5.600 medewerkers. Onderwijs en onderzoek staan centraal en worden gefaciliteerd door diverse diensten, waaronder het Facilitair Bedrijf.

Facilitair Bedrijf
Het Facilitair Bedrijf (FB) van de Rijksuniversiteit Groningen is een klantgerichte organisatie, waarin ruim 140 mensen zich elke dag inzetten voor het leveren van facilitaire diensten en voor gebouw- en terreinbeheer.

Door samenwerking met andere ondersteunende afdelingen op het gebied van facility management, vastgoed en investeringen, arbo & milieu en informatietechnologie streven we naar een optimale ondersteuning van medewerkers en studenten. Het FB zit momenteel in een verandertraject richting een regieorganisatie.

Enkele van onze kernwaarden zijn klantfocus, eigenaarschap, humor, openheid van zaken, vakmanschap, transparantie en voor elkaar staan.

De afdeling
De afdeling Inkoopmanagement is verantwoordelijk voor het juist en tijdig uitvoeren van alle Europese aanbestedingstrajecten en meervoudig onderhandse aanbestedingen voor diensten en leveringen binnen de RUG. De afdeling is gesitueerd binnen het Facilitair Bedrijf. De sectie Operationele Inkoop vormt een onderdeel van de afdeling Inkoopmanagement. In totaal werken er 14 mensen.

Specificaties

  • Management
  • Economie
  • max. 38 uur per week
  • max. €5656 per maand
  • HBO+
  • 219106

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you