HOOGLERAAR GOEDERENRECHT/NOTARIEEL GOEDERENRECHT

HOOGLERAAR GOEDERENRECHT/NOTARIEEL GOEDERENRECHT

Geplaatst Deadline Locatie
5 apr 28 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 apr 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De faculteit der Rechtsgeleerdheid zoekt een leerstoelhouder Goederenrecht, in het bijzonder het notariële goederenrecht. Bent u in staat om als leerstoelhouder bruggen te slaan naar diverse andere rechtsgebieden? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Locatie: Amsterdam
FTE: 0,4 - 0,5

Functieomschrijving
Aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit Amsterdam wordt een leerstoel ingesteld op het terrein van het notariële goederenrecht, met een omvang van 0,4 fte). De faculteit is voorts op zoek naar een hoogleraar die het goederenrechtelijk onderwijs in de Zuidasmaster (Ondernemingsrecht aan de Zuidas) voor zijn rekening neemt. 
Bedoeling is een hoogleraar te werven die zowel het onderwijs in het notariële goederenrecht als het commerciële goederenrecht in de Zuidasmaster beheerst. Het is echter niet uitgesloten dat, afhankelijk van de specifieke expertise van de kandidaten, twee leerstoelen zullen worden ingesteld (commercieel goederenrecht (0,1 fte) en notarieel goederenrecht (0,4 fte)). Kandidaten die uitsluitend geïnteresseerd zijn in één van beide leerstoelen worden daarom ook uitdrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Taken en verantwoordelijkheden van de te benoemen leerstoelhouder
Uw taken omvatten:

  • verrichten van onderzoek op het gebied van het goederenrecht, mede specifiek gericht op het notariaat, inclusief het verwerven van externe onderzoeksfinanciering;
  • opzetten, ontwikkelen en verzorgen van onderwijs zowel in het notarieel goederenrecht als op het terrein van het commercieel goederenrecht, op het niveau van de bachelor en de master;
  • het werven en begeleiden van promovendi;
  • organiseren van valoriserende activiteiten;
  • vervullen van bestuurlijke taken binnen faculteit en universiteit.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

De kandidaat voldoet aan de volgende kwalificaties:

  • is gepromoveerd, bij voorkeur op het terrein van het goederenrecht;
  • beschikt over een brede kennis en ervaring en netwerk op het gebied van het notariaat en het goederenrecht, met een bijzondere expertise op een of meer deelterreinen;
  • is zich bewust van de relevantie van zijn vakgebied voor maatschappelijke vraagstukken, zoals de energietransitie;
  • is aantoonbaar in staat bruggen te slaan naar een of meer andere rechtsgebieden en/ of andere wetenschappelijke disciplines;
  • heeft uitstekende onderzoekskwaliteiten, onder meer blijkend uit publicaties in gerenommeerde tijdschriften op het terrein van het goederenrecht;
  • heeft idealiter externe onderzoeksfinanciering verworven;
  • beschikt aantoonbaar over excellente onderwijsvaardigheden in het Nederlands en in het Engels;
  • is bereid onderwijskundige en bestuurlijke kwaliteiten verder te ontwikkelen;
  • is aantoonbaar bereid en in staat interdisciplinaire verbanden te initiëren en te bevorderen;
  • is aantoonbaar bereid en in staat tot het vertalen van onderzoek en onderwijs naar een breed maatschappelijk publiek voor valorisatiedoeleinden;
  • beschikt over bestuurlijke ervaring en inzicht en heeft uitstekende communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €5.582 (H2) en maximaal €8.127 (H2) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Hoogleraar 2 en staat open voor ten minste 0,4 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 5 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals: 

  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer,
  • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden,
  • goede en voordelige sportfaciliteiten.

Werkgever

https://werkenbij.vu.nl/vacatures

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 23.000 studenten en werken ruim 4.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Afdeling

De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega’s draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 3.000 studenten.
 
Over  de afdeling
De leerstoel wordt enerzijds grotendeels ingebed in de afdeling Fiscaal en notarieel recht en anderzijds in de afdeling Privaatrecht.

Notarieel recht
De sectie Notarieel recht van de afdeling Fiscaal en Notarieel recht telt momenteel, naast een aantal medewerkers op UD/docent-niveau, één gewone (deeltijd-)leerstoel en een bijzondere leerstoel Notarieel belastingrecht ingesteld vanwege de Stichting tot bevordering der Notariële wetenschap. De nieuw in te stellen (gewone) leerstoel komt in plaats van de bijzondere leerstoel.
Vanuit de opleiding Rechtsgeleerdheid wordt mede invulling gegeven aan diverse voor het notariële recht relevante vakken. De door de leerstoelhouder te verzorgen vakken Verbreding goederenrecht A en B en Grondgebruikrecht worden uitsluitend aangeboden in het kader van de notariële opleiding. Zij vormen een belangrijke component van het, op academische vorming gerichte, vakkenpalet.

Privaatrecht
Het commerciële goederenrechtelijke onderwijs binnen de Zuidasmaster wordt verzorgd door de afdeling Privaatrecht. Dit deel van het takenpakket van de nieuw in te stellen leerstoel betreft de verantwoordelijkheid voor en het verzorgen van onderwijs in het vak Goederen- en contractenrecht voor ondernemingen. 

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 20 uur per week
  • €5582—€8127 per maand
  • Gepromoveerd
  • 711

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you