Project Management Officer voor Community for Learning & Innovation

Project Management Officer voor Community for Learning & Innovation

Geplaatst Deadline Locatie
11 apr 30 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 apr 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

We zoeken voor de Community for Learning & Innovation (CLI) binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) een professionele Project Management Officer die projectleiders ondersteunt bij het opzetten, monitoren en beheersen van innovatieprojecten.

Functieomschrijving

Als Project Management Officer CLI verzorg je in samenwerking met de projectleiders de inrichting, uitvoering, bewaking, samenhang, documentatie en rapportage van projecten. Je bewaakt het overzicht van de projecten en fungeert als rechterhand en sparringpartner van de programmamanager, de projectleiders en de programmacontroller binnen CLI. Door de projecten soepel te laten verlopen werk je samen met de projectleiders mee aan een verdere groei van de projectenportefeuille. Daarnaast zorg je samen met de programmamanager en de programmacontroller voor het verder professionaliseren van de interne programma- en projectstructuur van de CLI. Je werkt vanuit de Central Information Office (CIO)/Portfoliomanagement, waar je wordt aangesteld.

Je bent de spil in de innovatieprojecten binnen het onderwijs-domein. Je werkt hierbij samen met onderwijsprofessionals en onderwijskundigen, die vooral aandacht hebben voor het doel en de inhoud. Jij helpt bij het structureren, plannen en rapporteren over financiën en voortgang.

Werkzaamheden:

  • Opstellen en beheren van projectenportfolio, bijhouden van project- en portfoliosysteem;
  • Programma- en integrale projectplanningen opstellen en beheren;
  • Monitoren van voortgang en afspraken; het ‘najagen’ van actiehouders;
  • Opstellen van periodieke management- en voortgangsrapportages;
  • Opstellen en bijhouden van financiële rapportages en budgetbewaking;
  • Monitoren en toezicht houden op (realisatie van) business cases;
  • Onderhouden van capaciteit- en resourceplanning en afhandelen van inhuur van externe medewerkers en de mobiliteitspool/interne detacheringen via de faculteiten;
  • Opzetten en beheren van besluiten, risico’s en wijzigingen per project;
  • Signaleren en adviseren van programma- en projectmanagers en programmacontroller bij project issues (onder andere rondom planning, financiën, kwaliteit en resources) en het doen van voorstellen voor oplossingen;
  • Opstellen en beheren van kwaliteitsaspecten. Bewaken van kwaliteitsaspecten en zorgdragen voor de projectuitvoering volgens standaarden en procedures;
  • Opstellen en beheren van communicatiemiddelen om de communicatie naar portfolio-, programma- en projectleden en overige stakeholders te verzorgen en te verbeteren;
  • Het organiseren van bijeenkomsten en workshops zoals: risicoanalyses, stakeholderssessies, kick-off team meetings, etc.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Relevante kennis en ervaring met Project Management Ondersteuning
  • Kennis van de academische wereld is een pré.

Jij herkent je in de volgende competenties, welke belangrijk zijn voor de rol van PMO:

  • Organisatiesensitiviteit, inlevingsvermogen;
  • Analytisch vermogen en oordeelsvorming;
  • Een echte teamplayer;
  • Hoog niveau plannen en organiseren, accuratesse en methodisch werken;
  • Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden, ook in het Engels;
  • Integriteit;
  • Doortastend, servicegericht en proactief.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een verlenging of vast dienstverband bij goed functioneren.

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een verlenging of vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.637,- en € 4.978,- bruto per maand (schaal 11). We streven naar een zo snel mogelijke start.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Community for Learning & Innovation

De EUR wil haar onderwijs verder versterken en vernieuwen om nog beter in te spelen op ontwikkelingen als internationalisering, de veranderende arbeidsmarkt, leven lang leren, digitalisering en flexibilisering van het onderwijs. Om dit een stevige impuls te geven is in de zomer van 2017 de Community for Learning & Innovation (CLI) van start gegaan met focus op vier thema’s: professionele ontwikkeling van docenten, onderwijsinnovatie en digitalisering, onderwijsonderzoek en studentenprojecten. De CLI is een samenwerkingsverband van en voor de faculteiten. De projecten van de CLI worden uitgevoerd in het Erasmus Education Lab waarin ook een hypermoderne studio is gevestigd.

https://www.eur.nl/over-de-eur/visie/community-learning-innovation

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 32—40 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • HBO
  • 11042019-CIO

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you