Chief Privacy Officer

Chief Privacy Officer

Geplaatst Deadline Locatie
12 jun 10 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jul 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zoeken wij een deskundige Chief Privacy Officer die in opdracht van de Chief Information Officer de EUR privacy organisatie functioneel zal aansturen.

Functieomschrijving

De Chief Privacy Officer (CPO)  is verantwoordelijk voor de aansturing van de privacy organisatie en de organisatorische implementatie van de AVG. De privacy organisatie bestaat uit jonge enthousiaste CIPP/e gekwalificeerde Privacy Officers, aangesteld bij de verschillende faculteiten en stafdiensten of bij het CIO office. De CPO stelt voor de EUR relevant privacy beleid en richtlijnen op en stemt hierover inhoudelijk af met de Functionaris voor Gegevensbescherming (FG) van de EUR. De CPO implementeert het privacy beleid, samen met de faculteiten en de stafafdelingen. 
De CPO organiseert de logisch opgebouwde privacy dienstverlening en geeft invulling aan het privacy jaarplan. De CPO is de go-to persoon voor de privacy officers als het gaat om juridische en praktische kennis van de Algemene Verordening Gegegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet AVG (UAVG) in de context van verwerkingen van persoonsgegevens bij de Erasmus Universiteit Rotterdam in de domeinen onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering. De FG is gemachtigd om binnen de EUR de AVG uit te leggen.

Taken:

  • Strategisch advies aan Stakeholders op het gebied van Privacy
  • Coördinatie (en functioneel aansturen) van de werkzaamheden van de Privacy Officers. Prioritering van aandachtspunten bij deze werkzaamheden.

  • Inrichting en beheer van het register van verwerkingen van persoonsgegevens, zoals bedoeld in de AVG. De verantwoordelijkheid voor de adequate registratie van verwerking van persoonsgegevens ligt bij stafafdelingen/faculteiten.

  • Inrichting van het proces van 1e, 2e en 3e lijns privacy incident management.

  • Inrichting en coördinatie van het proces van Data Protection Impact Assesments (DPIA’s). Verantwoordelijk voor de uitvoering van de DPIA’s van de meer complexe verwerkingen van persoonsgegevens.

  • Inrichting en coördinatie van het proces van ontvangst en afhandeling van verzoeken van betrokkenen die hun privacy rechten uitoefenen, in de zin van hoofdstuk 3 van de AVG.

  • Het borgen van een privacy awareness en trainingsprogramma voor de EUR-gemeenschap, gericht op de praktijk van verwerkingen van persoonsgegevens bij de stafafdelingen en faculteiten.

  • Het toezien op de kennisdeling binnen de privacy organisatie en de inhoudelijke ontwikkeling van de privacy officers.

  • Het juridisch adviseren en ondersteunen van de FG.

  • Regie over de inhoud van het privacy awareness en trainingsprogramma ligt bij de FG.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Voor deze functie wordt een kandidaat met ervaring op het gebied van privacy management gezocht, in het bijzonder op onderstaande gebieden:

  • Ervaring in het werken in decentrale organisatie, bij voorkeur onderzoeks- of onderwijsinstellingen

  • Actuele kennis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet AVG (UAVG) en aanverwante en naderende wetgeving.

  • Minimaal 8 jaar werkervaring met minimaal 3 jaar ervaring op het terrein van privacy en/of compliance bij een IT-organisatie of overheid

  • Sterke communicatieve en schriftelijke vaardigheden

  • Een afgeronde HBO- of academische opleiding

  • Beheer van bedrijfsinformatie/gegevens (weten waar welke privacy informatie zich op hoofdlijnen bevindt)

Competenties

De CPO is naast een ervaren privacy specialist bovenal iemand die privacy weet over te brengen aan betrokkenen (architecten, beheerders, informatiemanagers, decanen, etc.) De volgende competenties zijn dan ook zeer belangrijk om deze functie succesvol te kunnen vervullen:

  • Hoog niveau integriteit

  • Hoog niveau sensitiviteit, inlevingsvermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk); initiatiefrijk

  • Hoog niveau conflictpreventie en -beheersing, sterke mate van klantgerichtheid en uitstekend kunnen samenwerken in teamverbanden

  • Hoog niveau analytisch vermogen en oordeelsvorming

  • Hoog niveau besluitvaardigheid en overtuigingskracht

  • Hoog niveau stressbestendigheid

  • Hoog niveau plannen en organiseren

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een verlenging of vast dienstverband bij goed functioneren.

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een verlenging of vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt minimaal € 4.406,- en maximaal € 5.656,- bruto per maand (schaal 12) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring. De startdatum wordt in overleg bepaald.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.
Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen, zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine.

De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur). Meer informatie over de Erasmus Universiteit is te vinden op http://www.eur.nl

Zie voor meer informatie over het CIO office: https://www.eur.nl/campus/beveiliging-veiligheid/cio-office

Specificaties

  • Beleid- en staf; Management
  • max. 40 uur per week
  • €4406—€5656 per maand
  • HBO+
  • 20190501-ABD

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you