Communicatieadviseur (0.8 fte) (Tijdelijk i.v.m. vervangingsverlof)

Communicatieadviseur (0.8 fte) (Tijdelijk i.v.m. vervangingsverlof)

Geplaatst Deadline Locatie
29 mei 26 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jun 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences heeft een strategisch plan opgesteld voor de periode 2019-2022. Onderdeel van de strategie is het opzetten en versterken van vier multidisciplinaire pijlers door specifieke investeringen in onderzoek en onderwijs op deze gebieden. De pijlers (met Engelse benaming) zijn:

  1. Global Social Challenges
  2. Vital Cities & Citizens
  3. Behavioural Change
  4. Organisational Dynamics in the Digital Society

De pijler ‘Vital Cities & Citizens’ is tevens een EUR-breed initiatief om multidisciplinair onderzoek over de grenzen van faculteiten te faciliteren.

Ter ondersteuning van de pijlers zijn wij voor een periode van 6 maanden (juli 2019 – december 2019) op zoek naar een Communicatieadviseur (Tijdelijk i.v.m. vervangingsverlof).

Doel functie
Het belangrijkste doel van de functie is het bijdragen aan het strategisch programma van de faculteit door integrale verantwoordelijkheid te dragen voor de communicatie over de strategie en de activiteiten die daarbinnen ondernomen worden. Dit begint met het implementeren van het communicatieplan voor de strategie en in het bijzonder ‘Vital Cities & Citizens’ voor zowel interne als externe doelgroepen. Naast advies en planvorming behoort ook de uitvoering van het communicatieplan tot de functie.

De functie richt zich in ieder geval op deze vier terreinen: 1) algemene communicatie, 2) website (en sociale media), 3) community vorming, 4) organisatie/ondersteuning van events.

De communicatieadviseur werkt nauw samen met de andere communicatieadviseurs binnen de faculteit, de manager van de strategie en de wetenschappelijk directeuren van de vier pijlers, waaronder in het bijzonder die van ‘Vital Cities & Citizens’.

De communicatieadviseur rapporteert in formele zin aan het hoofd van het team Marketing, Recruitment & Admissions (MRA). In functionele zin rapporteert de communicatieadviseur aan de manager van de strategie, tevens project manager van ‘Vital Cities & Citizens’. De functie is zo ingedeeld dat in principe 0.5 fte beschikbaar is voor de ESSB strategie en 0.3 fte voor ‘Vital Cities & Citizens’, waarbij er vanzelfsprekend overlappende werkzaamheden zijn waardoor er geen sprake is van strikte scheiding van taken.

Werkzaamheden

Tot de belangrijkste werkzaamheden behoren in ieder geval:

  • Het implementeren van het integraal communicatieplan voor de ESSB strategie en ‘Vital Cities & Citizens’;
  • Adviseren over, evalueren van, en verbeteren van de communicatie over de strategie;
  • Verrichten en/of gebruik maken van (markt)onderzoek, bijvoorbeeld voor wat betreft de website, teneinde relevante doelgroepen en markten zo goed mogelijk te bereiken;
  • Leggen en onderhouden van contacten met (potentiële) samenwerkingspartners;
  • Organiseren en coördineren van interne en externe inhoudelijke en sociale events;
  • Opstellen respectievelijk redigeren van websiteteksten en sociale media/persberichten en andere publieksgerichte (digitale) communicatie-uitingen;
  • Last but not least: het mede-opzetten van en actief bijdragen aan community building rond de strategische thema’s, dit ter ondersteuning van het groepsgevoel, het interdisciplinair en afdeling-overstijgend samenwerken en het uiteindelijk bereiken van gezamenlijke resultaten in de vorm van nieuwe opleidingsprogramma’s, onderzoekspublicaties, subsidievoorstellen en samenwerkingen met maatschappelijke partners.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je hebt recente ervaring als communicatieadviseur in een vergelijkbare omgeving, bij voorkeur een universiteit. Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, bijvoorbeeld in de communicatiewetenschappen of in de bredere sociale- en gedragswetenschappen. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord en geschrift en je hebt aantoonbare ervaring/relevante kennis van de vier terreinen die onderdeel uitmaken van deze functie: 1) algemene communicatie, 2) website (en sociale media), 3) community vorming, 4) organisatie/ondersteuning van events.

De ideale kandidaat is enthousiast en enthousiasmerend, creatief, gericht op samenwerking en communicatief zeer vaardig. We zoeken iemand die met zijn/haar expertise op de genoemde terreinen een belangrijke bijdrage kan en wil leveren aan het behalen van onze strategische doelen.

Belangrijke competenties zijn: ondernemerschap, schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, conceptueel vermogen en verantwoordelijkheid nemen.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van een half jaar. De functie zal afhankelijk van kennis en ervaring worden ingeschaald in schaal 9 of 10. De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences
De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • max. 32 uur per week
  • €2835—€3895 per maand
  • ESSB/20192905/55118

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you