Bestuurssecretaris

Bestuurssecretaris

Geplaatst Deadline Locatie
11 jun 3 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jul 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) is bij de implementatie van de nieuwe governance structuur op zoek naar een bestuurssecretaris.

Functieomschrijving

Recentelijk heeft de faculteit haar strategie voor de komende jaren gepubliceerd. Onder de noemer van “Meeting the future society” zet de faculteit in op het leveren van een zo groot mogelijke positieve impact op de samenleving door (1) het uitbouwen van multidisciplinaire samenwerking, (2) het verbinden van wetenschappelijke excellentie en maatschappelijke impact, (3) versterken van diversiteit en (4) vergroten van aantrekkelijkheid voor (internationale) staf en studenten. Hierbij verandert per 1 juli 2019 ook de governance structuur van de ESSB. Ter ondersteuning van het nieuwe bestuur zijn wij op zoek naar een bestuurssecretaris.

Als bestuurssecretaris ondersteun je het bestuur van de ESSB in de besluitvorming. Het bestuur bestaat uit de decaan, vice-decaan onderwijs, vice-decaan onderzoek en de directeur bedrijfsvoering; ook overlegt het bestuur structureel met de directeuren van de afdelingen. Als bestuurssecretaris is je primaire taak de inhoudelijk-logistieke coördinatie van de belangrijkste bestuurlijke overleggen van de faculteit. Je verzorgt de voorbereiding, advisering, verslaglegging en opvolging van vergaderingen. Je voelt je verantwoordelijk om de bestuurlijke besluitvorming zo effectief en efficiënt mogelijk te laten verlopen en bewaakt de uitvoering van de besluitvorming inclusief de communicatie over de besluiten. Je zorgt ervoor dat de bestuurlijke kalender van de faculteit optimaal is afgestemd op de universitaire kalender.

Naast de ondersteuning van de bestuurlijke overleggen geef je leiding aan het secretariaat van het Faculteitsbureau en ben je inzetbaar voor de faculteit in andere bestuurlijke, beleidsmatige of projectmatige activiteiten, waaronder het meewerken in (interne) projecten en staftaken op het gebied van faciliteiten.

De secretaris valt hiërarchisch onder de Faculteitsdirecteur.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Als secretaris van het bestuur;

  • Beschik jij over een academische opleiding;
  • Heb jij minimaal 4-6 jaar relevante werkervaring in een internationale (onderwijs)context;
  • Heb jij aantoonbare ervaring met de ondersteuning van bestuur en/of medezeggenschapsorgaan;
  • Heb jij ervaring met het leiden van projecten en coördinerende vaardigheden;
  • Ben je integer en accuraat;
  • Breng je prioriteit aan door hoofd- en bijzaken te onderscheiden en het realiseren van vooraf gestelde doelen;
  • Maak je realistische inschattingen van tijd, mensen en middelen die nodig zijn om een doel te bereiken;
  • Heb jij gevoel voor bestuurlijke verhoudingen in een complexe omgeving;
  • Ben je een teamplayer met een ‘hands-on’ mentaliteit;
  • Beschik jij over goede communicatieve vaardigheden;
  • Beheers jij de Nederlandse en Engelse taal (C1) uitstekend in woord en geschrift.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                       

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd en daarna omgezet in een vast dienstverband.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd en daarna omgezet in een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen €3.637, - en €4.978, - bruto per maand (schaal 11). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

 Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

 De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers. De functie van bestuurssecretaris is ingebed in het Faculteitsbureau van de ESSB. In het Faculteitsbureau wordt met enthousiasme maximale ondersteuning geboden ten behoeve van het onderwijs en onderzoek van de faculteit.

 

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • max. 38 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • Universitair
  • ESSB 11-6-2019

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you