Senior Beleidsmedewerker Onderwijs (0.8-1.0 FTE)

Senior Beleidsmedewerker Onderwijs (0.8-1.0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
14 jun 7 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jul 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Binnen de afdeling Academische Zaken is een vacature voor een enthousiaste en ervaren senior beleidsmedewerker onderwijsbeleid.

Functieomschrijving

De werkzaamheden

Als senior beleidsmedewerker onderwijs draag je met een grote mate van zelfstandigheid bij aan het strategisch beleid van de universiteit op het gebied van onderwijs. Je onderhoudt contact met interne en externe belanghebbenden en volgt actief de externe ontwikkelingen. Je weet belangrijke (inter)nationale en maatschappelijke ontwikkelingen te vertalen naar adviezen die passen bij de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en doet dit in nauwe samenwerking met bestuurders, collega’s, de faculteiten en centrale diensten. Belangrijke dossiers binnen de afdeling Academische Zaken waar je een bijdrage aan zult leveren zijn de uitwerking en implementatie van de EUR Strategy2024 en de samenwerking met de gemeente Rotterdam en het hoger onderwijs in de regio. Je bent een gesprekspartner voor collega’s die zich bezig houden met kwaliteitszorg, onderzoeksbeleid, internationaliseringsbeleid en strategieontwikkeling. 

Je voornaamste taken zijn:

  • Strategisch adviseren op het gebied van onderwijs;

  • Ontwikkelen en inrichten van universiteitsbrede projecten;

  • Het volgen en vertalen van (inter)nationale en maatschappelijke ontwikkelingen in strategie en beleid op het gebied van onderwijs (van buiten naar binnen gericht);

  • Het begeleiden van het besluitvormingsproces en het monitoren van de implementatie van vastgestelde beleidsmaatregelen;

  • Afstemmen met en ondersteunen van samenwerking met externe partners, zoals de gemeente Rotterdam en de hoger onderwijs instellingen in de regio, zoals het samenwerkingsverband Leiden, TU Delft en de EUR (LDE);

  • Namens de universiteit uitdragen van beleidsvoornemens en standpunten in nationale beleids- en besluitvormingsgremia.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken wij een ervaren en gedreven collega die een stevig inhoudelijk profiel combineert met sterke sociale vaardigheden.

Concreet betekent dit:

  • In het bezit van een academische opleiding, bij voorkeur gepromoveerd;

  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het hoger onderwijs met een bijbehorend netwerk;

  • Ruime kennis van en recente ervaring met ontwikkeling van onderwijsbeleid en –strategie;

  • Gericht op samenwerking en creëren van draagvlak;

  • Vaardig in het opereren in een complexe organisatorische context;

  • Energieke en stevige gesprekspartner met overtuigingskracht die op verschillende managementniveaus kan acteren;

  • Analytisch sterk en in staat om verbanden te leggen op basis van complexe informatie;

  • Creatieve geest die in staat is voorbij de analyse en buiten de bestaande kaders te kunnen denken;

  • Ervaring met projectmatig werken en met resultaatgerichte werkwijze;

  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

De EUR biedt een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 4.406,- en maximaal € 6.133,- bruto per maand (schaal 12 of 13, cao Nederlandse Universiteiten) bij een volledige werkweek van 38 uur. Aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

De EUR heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3% en een ruime verloffaciliteit (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede work life balance. De EUR is aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Daarnaast kunt u gebruikmaken van de diverse faciliteiten van de EUR zoals de uitgebreide sportaccommodaties en de universiteitsbibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

De afdeling Academische Zaken

Academische Zaken (AZ) werkt op beleidsniveau aan de versterking en vernieuwing van onderwijs, onderzoek en impact-creatie op de Erasmus universiteit.

AZ voert haar taken uit op basis van sterke beleidskennis en een relevant netwerk op de terreinen onderzoek, onderwijs en impact creatie. Vanuit die positie geeft de afdeling gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur en de faculteiten. De afdeling draagt bij aan belangrijke beleidsprocessen en bewaakt hierbij de integraliteit en de samenhang op de gebieden onderwijs en onderzoek. Naast professionele beleidsmedewerkers is de afdeling ook de thuisbasis voor strategische programma’s op het terrein van onderzoek, onderwijs en impact-creatie.

Zowel beleidsadviestaken als programma’s worden uitgevoerd in nauwe afstemming met faculteiten en relevante uitvoeringsorganisaties. AZ vervult verder een zichtbare rol in samenwerkingen zoals die met de Vereniging van Universiteiten (VSNU), Ministerie van OC&W, Gemeente Rotterdam en in de alliantie Leiden-Delft-Erasmus.

De afdeling heeft een omvang van ca. 12 fte, bestaande uit beleidsmedewerkers en programmamanagers.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 32—38 uur per week
  • €4406—€6133 per maand
  • Universitair
  • AZ 14 juni 2019

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you