Promovendus Medische Psychologie

Promovendus Medische Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
8 feb 5 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In de palliatieve oncologische zorg is vrijwel altijd en vaak herhaaldelijk sprake van beslissingen die vragen om een persoonlijke afweging van voor-en nadelen. Gezamenlijke besluitvorming (GB) betekent dat zorgverleners, patiënt en naasten de opties en de voor- en nadelen daarvan bespreken om vervolgens gezamenlijk te bepalen welke optie het meest passend is. Het proces van besluitvorming vindt niet alleen plaats in de spreekkamer van de oncoloog, maar ook daarbuiten: thuis, met de huisarts en de (oncologie)verpleegkundige. Het doel van dit project is de toepassing van gezamenlijke besluitvorming over de behandeling van ongeneeslijke kanker in de vroeg-palliatieve fase te bevorderen zodat patiënten die zorg krijgen die past bij hun waarden en voorkeuren. Dit doel wordt bereikt door te interveniëren op de attitude en vaardigheden van alle betrokkenen: medisch specialisten, huisartsen, verpleegkundigen, patiënten en naasten. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande en nieuw te ontwikkelen interventies. In vier deelprojecten worden de interventies (door)ontwikkeld, geëvalueerd en beschikbaar gemaakt voor gebruik in de klinische praktijk. U wordt aangenomen als junior onderzoeker. Het doel is dat het project uitmondt in een promotie. U bent met name werkzaam op deelproject 1, 2 en 4. In deelproject 1 worden interventies voor zorgverleners ontwikkeld in samenspraak met de Nederlandse Federatie Kankerpatiënten. U houdt zich met name bezig met de ontwikkeling en het uittesten van een blended learning Gezamenlijke Besluitvorming. Voorafgaand interviewt u huisartsen en verpleegkundigen over hun taakopvatting, waargenomen barrières, en trainingsbehoeftes; en analyseert en rapporteert u de resultaten. In deelproject 2 wordt het effect van de ontwikkelde interventies onderzocht in een voor-na design, gebruikmakend van simulatieconsulten en vragenlijsten. U ontwerpt de metingen, werft zorgverleners, analyseert de data en rapporteert de resultaten. Daarnaast worden in (ex)kankerpatiënten gevraagd om een online beoordeling van de opgenomen simulatieconsulten voor en na training. U bent eveneens verantwoordelijk voor deze dataverzameling, analyse en rapportage. In deelproject 3  worden tools (door)ontwikkeld om patiënten voor te bereiden op Gezamenlijke Besluitvorming. In deelproject 4 worden deze instrumenten geëvalueerd onder gebruikers. U bent (mede)verantwoordelijk voor het ontwerpen van deze online metingen, de dataverzameling, analyse en rapportage.

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

U heeft een afgeronde universitaire (research) master in de gedragswetenschappen of gezondheidswetenschappen, dan wel een master in de medische wetenschappen. U beschikt over aantoonbare relevante ervaring in zowel kwantitatief als kwalitatief empirisch onderzoek. Belangstelling voor arts-patiënt communicatie is een voorwaarde, evenals aantoonbare affiniteit met oncologie en/of patiëntenzorg. U beschikt over aantoonbaar goede contactuele eigenschappen, bent stress bestendig en in staat verschillende activiteiten naast elkaar te ontplooien. U heeft een goede schriftelijke en mondeling uitdrukkingsvaardigheid in het Engels en Nederlands. U bent bereid om gedurende het onderzoek in Amsterdam te werken en regelmatig andere instellingen in Nederland te bezoeken ten behoeve van het onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een dienstverband als onderzoeker in opleiding/ promovendus voor 36 uur per week (fulltime) voor de duur van 12 maanden, met uitzicht op een dienstverband voor in totaal 3 jaar. Het dienstverband vindt plaats bij AMC Medical Research BV. Het salaris is conform de CAO-UMC’s, € 2.279,00 in het eerste jaar oplopend tot  € 2.786,00 in het derde jaar. AMR BV kent o.a. een vakantiegeld uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8.3% van het bruto jaarsalaris.

Werkgever

AMC Medical Research

AMC Medical Research ondersteunt financiers, projectleiders en medewerkers bij het transparant, doelmatig en rechtmatig uitvoeren van door derden gefinancierd medisch wetenschappelijk onderzoek binnen het Academisch Medisch Centrum (AMC). Dat gebeurt door het ondersteunen en begeleiden van projectvoorbereiding, project- beheer en personeelsmanagement.

Afdeling

Binnen de afdeling Medische Psychologie valt u onder de onderzoekslijn Medische Communicatie. Deze onderzoeksgroep bestaat uit diverse postdocs en promovendi die zich bezighouden met het bestuderen van de processen die communicatie tussen artsen en hun patiënten bevorderen dan wel belemmeren. Daarbij wordt onderzocht hoe bepaalde communicatie voortkomt uit dan wel bijdraagt aan o.a. patiënt participatie, vertrouwen in de arts, besluitvorming en kwaliteit van leven. U maakt deel uit van een enthousiaste jonge groep, waarbij veel projecten raakvlakken met elkaar hebben.  U werkt samen met een postdoc op het project.Ook werkt u nauw samen met de Nederlandse Federatie Kankerpatiënten, en andere betrokken partijen, zoals beroepsverenigingen en zorgverleners.  

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Promotiestudent
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2279—€2786 per maand
  • Universitair

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you