Lector Het Duurzame Erf

Lector Het Duurzame Erf

Geplaatst Deadline Locatie
28 nov 17 dec Dronten

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 dec 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Aeres Hogeschool Dronten - Lector Het Duurzame Erf

Functieomschrijving

Aeres Hogeschool Dronten voelt zich vanuit haar merkbelofte ‘Economy of Life’ uitgedaagd bij te dragen aan een vitale agribusiness. Hieronder valt ook een duurzame inrichting en benutting van de erven in het agrarisch gebied. Aeres Hogeschool Dronten ontwikkelt in samenwerking met de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) een onderzoeksprogramma ‘Het Duurzame Erf’. Om dit onderzoeksprogramma te ontwikkelen en uit te voeren is Aeres Hogeschool Dronten op zoek naar een lector.

Lector Het Duurzame Erf (0,5 fte)

Samenwerking

De samenwerking tussen Aeres Hogeschool Dronten en de OFGV is gebaseerd op een dynamisch, wederzijds leerproces. Het draagt bij aan de inhoud en de vormgeving van onderwijs, onderzoek en kennisoverdracht op het gebied van duurzame agrarische gebieden.

De lector schrijft in het eerste jaar een bij deze opgave passend lectoraatsplan. Dit lectoraatsplan is een innovatief duurzaamheidsproject met een hoge waarde als leertraject en praktijkvoorbeeld van duurzaam leven. Het concept ‘Het Duurzame Erf’ moet een nieuwe impuls geven aan de ruimtelijke kwaliteit van het landelijke gebied. Het is een nieuwe vorm van ondernemen en wonen in het buitengebied. Realiseren van financiële dekking van het lectoraat door middel van subsidies en projecten is een voorwaarde voor het voortzetten van de arbeidsovereenkomst na het eerste jaar. 

Functie-inhoud

  • Ontwikkelen van nieuwe kennis en concepten op het gebied van het duurzame erf door samen met Aeres Hogeschool Dronten, de OFGV en innovatieve bedrijven, kennisinstituten en organisaties praktijkgericht onderzoek uit te voeren.
  • Verbinden van resultaten van het praktijkgerichte onderzoek met ondernemers, particulieren, organisaties en het onderwijs door het ontwikkelen van concepten, vormen van kennisoverdracht en curriculumonderdelen.
  • Publiceren over nieuwe ontwikkelingen en ontwikkelde kennis in uiteenlopende media.
  • Initiëren van nieuwe ontwikkelingen en projecten op het gebied van de hierboven genoemde inhoud van het lectoraat.
  • Acquireren van onderzoeksopdrachten en opleidingsopdrachten.
  • Onderhouden en uitbreiden van een relevant regionaal, nationaal en internationaal netwerk.

Specificaties

Aeres Hogeschool

Functie-eisen

  • U bent een gepromoveerd academicus. U beschikt over brede en conceptuele kennis op het expertisegebied en heeft ervaring met innovatiegerichte projecten en het samenwerken met ondernemers, particulieren, organisaties, instellingen en overheden.
  • U heeft aantoonbare ervaring met onderzoek, kennisoverdracht en contractactiviteiten. U stimuleert en ondersteunt onderzoekers, docenten en studenten bij het verbeteren van hun professionele competenties.
  • U bent een netwerker. U heeft visie op de ontwikkelingen op het gebied van ‘Het Duurzame Erf’ en goede relaties met relevante stakeholders. U stelt uw netwerk beschikbaar voor Aeres Hogeschool en Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek.
  • U bent een initiator. U pioniert graag en u beschikt over de vaardigheid nieuwe ontwikkelingen in een nieuwe omgeving te initiëren, leiding te geven en innovatieve projecten te implementeren.
  • U bent een verbinder, u beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.
  • U bent ondernemend, daadkrachtig, inspirerend, kwaliteitsbewust en staat open voor nieuwe ontwikkelingen.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Het uitdagende van werken bij Aeres Hogeschool is dat je met een team werkt aan de ontwikkeling van professionals in samenwerking met de sector waarvoor wij opleiden. Je krijgt ook volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Aan de functie is een salarisperspectief gekoppeld van schaal 15 van de cao hbo (minimaal € 4.972,51 en maximaal € 6.940,60 bruto per maand bij een fulltime aanstelling). De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed. De inpassing geschiedt op basis van leeftijd, opleiding en opgedane werkervaring. De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor één jaar.

Werkgever

Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool is geworteld in het groene en educatief hoger onderwijs. Wij richten ons op onderwijs, onderzoek en het delen en toepasbaar maken van kennis. Professioneel ontwikkelen, grenzen verleggen, innovatief ondernemen, contextueel leren en duurzaam handelen; dat vinden we belangrijk. Zo dragen wij bij aan de ontwikkeling van toekomstgerichte, innovatieve professionals. Professionals die in staat zijn om verantwoorde beslissingen te nemen in een complexe wereld. Binnen de faculteiten in Almere, Dronten en Wageningen studeren circa 3.200 studenten. Iedere faculteit heeft zijn eigen profiel en focus.

Aeres Hogeschool Dronten

De faculteit in Dronten is toonaangevend in het agrarisch domein. Wij leggen ons toe op agribusiness in al haar facetten; op agrofood & ondernemen en mens, dier & gezondheid. Er studeren in totaal 2100 (Nederlandse en internationale) studenten die gebruik kunnen maken van onze vele voorzieningen om praktijkervaring op te doen.
De christelijke identiteit van de faculteit in Dronten komt tot uiting in de ‘Economy of Life’. Daarin gaat het om ‘samen leven’ in de ware zin van het woord. Niet ‘hebben en moeten’, maar ‘zijn en mogen’ vormen de kern van het leven. ‘Rentmeesterschap’ is hierbij een begrip. We zijn benieuwd hoe jij hieraan vorm en inhoud wilt geven. We vinden hierover graag iets terug in je motivatiebrief. In sollicitatiegesprekken praten we er graag over door.

Afdeling

Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV)

De OFGV voert, in opdracht van de deelnemende partijen in Flevoland en Gooi en Vechtstreek adequaat de vergunningverlenings-, toezicht- en handhavingstaken uit op het gebied van de fysieke leefomgeving. Ons klimaat verandert en de wereldbevolking groeit snel. Overal ter wereld ondervinden mensen hier de gevolgen van. Dit vraagt om verandering. De OFGV wil als bevorderaar van de omgevingskwaliteit en vanuit de verantwoordelijkheid die zij als overheidsorganisatie voor de leefomgeving voelt, bijdragen aan veiligheid, duurzaamheid en leefbaarheid in zowel de provincies Flevoland en Noord-Holland als daarbuiten. De OFGV kan door het inzetten van de expertise en kennis van zijn medewerkers inclusief de beschikbare middelen die zij hebben, bijdragen aan het realiseren van een duurzame samenleving. Vanuit dit besef wil de OFGV samen met de Aeres Hogeschool samenwerken aan een visie en onderzoeksprogramma ‘Het duurzame erf’.

Heeft u de kwaliteiten die bijdragen aan de ambitie van Aeres Hogeschool Dronten om in samenwerking met de OFGV een concept ‘het duurzame erf’ te ontwikkelen, dan maken we graag kennis met u.

Toelichting vraagstuk

Het duurzame erf omvat het erf en haar gebouwen. Dit inclusief de bijbehorende bomensingels en sloten. Op een duurzaam erf worden praktijkgerichte innovaties gebruikt. Aeres Hogeschool Dronten en de OFGV hebben voor hun samenwerking het onderstaande optionele vraagstuk geïdentificeerd. De nog aan te stellen lector brengt hier focus en diepgang in aan. 

Vraagstuk

Ontwikkelen van het concept ‘Duurzaam Erf’, waarbij energiebesparing, reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen, reductie van emissie van milieuvreemde stoffen, het aanwenden van alternatieve grondstoffen voor bouw en onderhoud, verantwoord omgaan met water en duurzame energiebronnen leidend zijn. Denk dan aan:

  • Energiezuinig wonen en werken in het landelijk gebied.
  • Verantwoord omgaan met water: o.a. voorkomen van erfafspoeling en hergebruiken van (regen)water.
  • Ontwikkelen van een keuzemodel met innovatieve en duurzame oplossingen voor gebouwen en erf.
  • Ontdekken van kansen rondom ruimtelijke verordening op lokaal niveau.
  • Ontwikkelen van innovatieve communicatie over duurzame initiatieven met als doel deze sneller en beter te laten landen bij ondernemers op en bewoners van erven in het agrarische gebied.
  • Partnerschappen ontwikkelen met lokale, regionale en nationale (belangen)organisaties.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Landbouw
  • max. 20 uur per week
  • €4972—€6940 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT Lector Het Duurzame Erf

Werkgever

Locatie

De Drieslag 4, 8251 JZ, Dronten

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou