Bio-informaticus

Bio-informaticus

Geplaatst Deadline Locatie
14 apr 13 jun Rijswijk

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 jun 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

DDL - Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Bio-informaticus

Functieomschrijving

Next Generation Sequencing (NGS) speelt binnen DDL een steeds belangrijkere rol in de dienstverlening naar onze klanten (Pharma en ziekenhuizen). NGS wordt ook veelvuldig gebruikt om het microbioom te bepalen van verschillende bodysites, waaronder huid, darm, urine en luchtwegen. De huidige generatie sequencers zijn in staat om grote bulken data te produceren en de uitdaging daarbij is om uit deze brei van data zinvolle informatie te extraheren. De twee meest toegepaste benaderingen op dit moment voor microbioom onderzoek zijn 16S community profiling en Whole Metagenomic Shotgun (WMS) sequencing. Het 16S rRNA gen is specifiek voor bacteriën en wordt na (gedeeltelijke) amplificatie en amplicon sequencing gebruikt voor taxonomische classificatie. Shotgun sequencing is het sequencen van het totale DNA (zowel bacterieel, viraal, schimmel en host DNA) en is daardoor veelomvattender maar ook complexer in de analyse. Beide methoden vergen dan ook een verschillende aanpak met bijbehorende beperkingen en uitdagingen. Omdat kwaliteit een speerpunt is van DDL zijn we continue bezig met het verbeteren van onze bedrijfsprocessen en dus ook de data analyse die daar onderdeel vanuit maken. Wil jij bijdragen aan het optimaliseren van onze NGS data analyse dan kan dat!

Specificaties

DDL Group

Functie-eisen

Wat bieden wij?

DDL is een kennisintensief bedrijf met een dynamisch team van gemotiveerde collega’s. We vinden het belangrijk dat onze organisatie en medewerkers zich blijven ontwikkelen en daarom vinden we het belangrijk om in opleiding en scholingsmogelijkheden te investeren. Verder bieden we goede markt conforme arbeidsvoorwaarden.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris is afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleidingsniveau. We maken graag een keer kennis met jou om te kijken of je in het bio-informatica team past en bij de organisatie.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Gezondheid
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • SP Bio-informaticus

Werkgever

Locatie

Visseringlaan 25, 2288 ER, Rijswijk

Bekijk op Google Maps

Interesting for you