Wetenschappelijk onderzoeker in massaspectrometrie

Wetenschappelijk onderzoeker in massaspectrometrie

Geplaatst Deadline Locatie
12 jul 15 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 aug 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In een ISO15189 geaccrediteerde omgeving geeft u leiding aan een team dat met haar laboratoriumtesten een vooraanstaande ondersteunende rol vervult voor de patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. U bouwt mee aan een nieuw multidisciplinair massaspectrometrielaboratorium, coördineert studies en zet zich in voor de succesvolle ontwikkeling van SRM MS assays en presenteert data op internationale congressen. U vertaalt nieuwe biomarkers (vanuit de metabolomics) naar de klinische praktijk. De analytische en klinische validatiestudies zijn gericht op hormonen en metabolieten aanwezig in diverse lichaamsvloeistoffen. U zet op het gebied van metabool syndroom en hart- en vaatziekten nieuwe MS research op wat leidt tot nieuwe methoden en assays. U maakt gebruik van bioinformatica databases/software voor data analyse.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Wij zoeken een succesvolle kandidaat met een PhD in Chemie, Analytische Chemie, Biochemie of een gerelateerde Biomedische Wetenschap en 1-5 jaar post-doctorale ervaring en een goede beheersing van de Engelse taal in taal en geschrift. U heeft ervaring met projectmanagement. U heeft hands-on ervaring met chromatografie en triple quad massaspectrometrie, met een focus op metabolomics. Daarnaast heeft u ervaring met bioinformatica software tools. U heeft het vermogen om te bloeien in een nieuw op te bouwen massaspectrometrieomgeving die hands-on implementatie van assays/biomarkers vereist waarbij u optimaal gebruik maakt van middelen. U bent verbindend, creatief en georganiseerd, in staat om op detail niveau te analyzeren. U heeft aangetoond te beschikken over werfkracht.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Arbeidsvoorwaarden

Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.890,- (schaal 11) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Werkgever

Erasmus MC

Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.

De modern geouttilleerde afdeling Klinische Chemie sluit daar op aan door haar organisatie zodanig in te richten dat door sturen op samenwerking en vakmanschap tesamen met de verantwoorde inzet van productiemiddelen, de producten en diensten met de juiste productkwaliteit worden geleverd; de verantwoordelijkheid wordt bij elke medewerker gelegd. Zij wil waarde-gedreven innovatieve (persoongerichte) diagnostiek leveren voor de preventie, diagnose van ziekten en monitoren van medische behandeling voor de verschillende medische disciplines binnen en buiten het Erasmus MC. De speerpunten van de afdeling zijn Moleculaire Diagnostiek (Farmacogenetica) en Nieuwe Biomarkers (veelal massaspectrometrie-gedreven).

De afdeling maakt samen met acht diagnostische en/of consultatieve afdelingen deel uit van het organisatieonderdeel Diagnostiek en Advies. De afdeling Klinische Chemie bestaat uit ongeveer 150 medewerkers. Het team massaspectrometrie bestaat uit twee researchanalisten, verschillende analisten, laboratoriumspecialisten Klinische Chemie, onderzoekers en studenten. De afdeling werkt samen met de proteomics groep van het Erasmus MC (dr. T.M. Luider en dr. J.A.A. Demmers) en het Nederlands Metabolomicis Centrum uit Leiden (prof.dr. T. Hankemeier).

Specificaties

  • Postdoc
  • Gezondheid
  • max. 32 uur per week
  • €3527—€4842 per maand
  • Gepromoveerd
  • 28.22.17.TDA-P293658-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you