Onderzoeker in Opleiding (OIO)

Onderzoeker in Opleiding (OIO)

Geplaatst Deadline Locatie
14 feb 27 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 feb 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het onderzoek betreft een 4-jarig promotieproject met als doel het reduceren van onjuist antibioticagebruik in de huisartspraktijken in Rotterdam, met een focus op patiënten met een migrantenachtergrond. Het onderzoek bestaat uit 3 studies:
  1. Een compilatie van wijkprofielen in Rotterdam, met daarin factoren als antibioticavoorschrijfgedrag van huisartsen en sociaal-demografische factoren van bewoners;
  2. Kwalitatieve studie met focusgroep discussies onder migranten en autochtone groepen, en diepte-interviews met huisartsen en apothekers over ervaren druk van patiënten om antibiotica voor te schrijven en barrières voor terughoudend voorschrijfgedrag;
  3. Evaluatie door middel van een RCT van een interventie voor Rotterdamse huisartsen en patiënten gericht op vermindering van het onjuist voorschrijven van antibiotica. De interventie bestaat uit een training voor huisartsen in cultuur-sensitief communiceren, en voorlichtingssessies voor migrantengroepen.
U bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van de drie studies. Er wordt nauw samengewerkt met Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen. De data-analyses monden uit in een proefschrift bestaande uit wetenschappelijke publicaties. De werkplek zal bij de GGD Rotterdam-Rijnmond zijn.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

U heeft een opleiding in de Gezondheids- of Gedragswetenschappen, of vergelijkbaar. U heeft ervaring met zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden. Wij verwachten dat u kunt werken met software voor kwalitatieve analyses en met statistische programma's. U heeft ervaring met focusgroep discussies en/of interviews en beheerst interviewtechnieken. U heeft affiniteit met de doelgroep. U werkt zelfstandig en bent flexibel, organiseert uw werk accuraat en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. U heeft ervaring met het schrijven van wetenschappelijke publicaties in het Engels. Ervaring in de praktijk van de zorg is een pre.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Arbeidsvoorwaarden

Gedurende het promotietraject kunt u cursussen volgen die aangeboden worden door het 'Netherlands Institute for Health Sciences' (NIHES). Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 2.919,- (schaal OIO) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Werkgever

Erasmus MC

De afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg (MGZ) van het Erasmus MC is een multidisciplinaire onderzoeksafdeling met gedragswetenschappers, economen, gezondheidswetenschappers, statistici, epidemiologen en artsen. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Rotterdam-Rijnmond zet zich in voor een goede openbare gezondheidszorg. De GGD doet dat door preventie, onderzoek, advies en voorlichting. Het werkgebied omvat Rotterdam en negen omliggende gemeenten, waar in totaal ruim 1 miljoen mensen wonen. Beide organisaties werken samen in het Huisman Onderzoekscentrum Infectieziekten en Publieke Gezondheid, dat onderdeel is van de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid CEPHIR.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2279—€2919 per maand
  • Universitair
  • 03.24.18.TG-P356203-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou