PhD student

PhD student

Geplaatst Deadline Locatie
2 mrt 20 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De onderzoeker zal de rol van de stolselstructuur, en met name de structuur van het fibrinenetwerk, in het ontstaan en de afbraak van de trombus bestuderen. Het fibrinenetwerk wordt gevormd aan het eind van de bloedstollings-cascade en is de belangrijkste component van een trombus. De eerste functie van fibrine is bij het stoppen van een bloeding en daarnaast is de trombus belangrijk bij wondgenezing. We weten uit in vitro en proefdieronderzoek dat de kwaliteit van het fibrinenetwerk in de trombus belangrijk is in de vroege fase van wondgenezing. De fibrine matrix speelt daarnaast een rol bij het ontstaan van arteriële trombose (hart- of herseninfarct).

In het project zullen de structuur van de trombus en het fibrinenetwerk en hun eigenschappen worden bestudeerd in gezuiverde systemen en modellen en in patiëntenmateriaal. Hierbij zal onder andere gebruik worden gemaakt van eiwitzuivering, confocale en elektronenmicroscopie, immuunhistochemie en reologie.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Voor dit project zoeken we een gemotiveerde onderzoeker die zal meewerken in ons onderzoek naar de stolsel-structuur. De kandidaat heeft een academische achtergrond en affiniteit met basaal biochemisch laboratoriumonderzoek en translationeel onderzoek. Bovenal zoeken we een ambitieuze kandidaat die zelfstandig denken combineert met samenwerken.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Arbeidsvoorwaarden

Het bruto maandsalaris bedraagt € 2.279,- in het eerste jaar en loopt op tot € 2.919,- in het vierde jaar(schaal OIO) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Werkgever

Erasmus MC

Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.

De afdeling Hematologie vervult een centrumrol bij de behandeling van patiënten met bloed- en lymfklierziekten. Rotterdam fungeert als stamceltransplantatie- en hemofilie behandelcentrum. Binnen het researchlaboratorium wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de bloedcelvorming, het ontstaan van leukemie, hemostase en trombose, stamceltransplantatie en naar de ontwikkeling van therapie en diagnostiek.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2279—€2919 per maand
  • Universitair
  • 06.05.18.TDdH-P360299-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you