Onderzoeker in Opleiding

Onderzoeker in Opleiding

Geplaatst Deadline Locatie
7 mrt 20 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je geeft, samen met andere partijen, antwoord op de vragen: 'Hoe kan het dat patiënten met een terminale nierinsufficiëntie niet de best beschikbare behandeling kunnen ontvangen?' en 'Welke factoren op psychologisch, sociaal, klinisch of beleidsmatig terrein vormen een belemmering voor nierpatiënten in het verwezenlijken van een niertransplantatie?

In het eerste onderzoek verken je hoe tijdige en gelijkwaardige toegang tot transplantatie voor nierpatiënten kan worden bevorderd. Niertransplantatie zonder dat daar dialyse aan voorafgaat wordt pre-emptieve transplantatie genoemd. Dit is volgens de nationale medische richtlijnen de meest wenselijke behandeling bij nierfalen om diverse redenen. Allereerst heeft deze behandeling de voorkeur omdat de nier van een levende donor in optimale conditie is. Daarnaast is de operatie te plannen en bovendien heeft de patiënt nog geen schade opgelopen door de dialyse. Door het tekort aan donororganen is pre-emptieve transplantatie op dit moment vooral mogelijk als er een levende donornier beschikbaar is.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat 80 procent van de patiënten op de wachtlijst voor transplantatie positief tegenover het ontvangen van een nier van een levende donor staat. Daarentegen vindt in Nederland slechts 25 procent van de niertransplantaties pre-emptief plaats. Er is dus een grote groep ontvangers die voorafgaand aan transplantatie een periode van dialyse is ondergaan. Opmerkelijk is dat de ouderen en patiënten met een migratieachtergrond oververtegenwoordigd zijn in deze laatste groep.

In deze functie ga je onderzoek doen naar welke factoren bijdragen aan het verwezenlijken van een pre-emptieve niertransplantatie. Bijvoorbeeld factoren op psychologisch, sociaal, klinisch of beleidsmatig terrein. Deze factoren worden middels focusgroepen nader onderzocht door ze voor te leggen aan mensen vanuit uiteenlopende belangen/perspectieven: patiënten, zorgprofessionals, beleidsmakers en vertegenwoordigers van zorgverzekeraars.

Het eindproduct van deze studie (de FIAT-studie) is een aanbeveling in de vorm van een promotie om tijdige en gelijkwaardige toegang tot transplantatie voor nierpatiënten te bevorderen. Door de resultaten zo goed mogelijk te implementeren kunnen in de toekomst zoveel mogelijk patiënten met eindstadium nierfalen profiteren van de meest optimale zorg.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

  • Je bent een enthousiaste onderzoeker met een MSc of gelijkwaardig opleidingsniveau, in bijvoorbeeld BMG, Psychologie, Bestuurskunde, Gezondheidswetenschappen, Politicologie of Sociologie;
  • je hebt affiniteit met de gezondheidszorg en het maatschappelijke debat over de toegang tot zorg van de zorg;
  • een must is dat je sterk bent in organiseren en hierin innovatief en creatief bent;
  • je hebt goede tot uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Engels als in het Nederlands;
  • je wilt promoveren op wetenschappelijke artikelen die je schrijft, in samenwerking met andere onderzoekers;
  • je kunt je de verschillende methoden waarmee het onderzoek wordt uitgevoerd snel eigen maken;
  • je kunt zelfstandig werken maar ook functioneren in een multidisciplinair team.
Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Arbeidsvoorwaarden

Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 2.919,- (schaal OIO) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Werkgever

Erasmus MC

Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.

Je wordt aangesteld bij de afdeling Psychiatrie. Het onderzoek wordt uitgevoerd op de sectie Medische Psychologie en Psychotherapie in het kader van de FIAT-Studie. Het betreft een multicenter studie op verschillende locaties in Nederland. De promovendus werkt ook nauw samen met diverse collega's van de afdeling Inwendige geneeskunde, sectie Nefrologie en Transplantatie van het Erasmus MC en met Dr. E.K. Massey en Dr. J. vd Wetering in het bijzonder als projectleden van de FIAT-Studie. De dagelijkse begeleiding zal vallen onder Dr. S.Y. Ismail met Prof.dr. J.J. van Busschbach als eindverantwoordelijke.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2279—€2919 per maand
  • Universitair
  • 07.13.18.THZ-P362091-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you