Hoogleraar Ondernemingsrecht i.h.b. zijn Historische Ontwikkeling (0,2 fte)

Hoogleraar Ondernemingsrecht i.h.b. zijn Historische Ontwikkeling (0,2 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
28 jun 28 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 jul 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Erasmus School of Law zoekt Hoogleraar Ondernemingsrecht i.h.b. zijn Historische Ontwikkeling (0,2 fte)

Functieomschrijving

De leerstoel richt zich met name op de bestudering van (de grondslagen van) het hedendaagse ondernemingsrecht in het licht van zijn historische ontwikkeling. Het betreft een nog vrijwel onontgonnen onderzoeksterrein.  

U draagt zorg voor onder de leeropdracht vallende onderdelen van de onderwijsprogramma’s, waaronder de master Ondernemingsrecht. U draagt bij aan een leidende nationale en gezaghebbende internationale positie van ESL als hoogwaardig onderwijsinstituut. U draagt actief bij aan het didactisch concept van Active Academic Learning.  

U levert een bijdrage aan de kwaliteit van onderzoek en u bent medeverantwoordelijk voor de acquisitie en uitvoering van wetenschappelijk onderzoek teneinde (nationaal en internationaal) erkende wetenschappelijke kennis en inzichten te ontwikkelen en toe te passen binnen het kader van de leeropdracht. Tevens levert u een bijdrage aan het verwerven van tweede en derde geldstroomfinanciering en aan nationale en internationale programma’s op het terrein van onderwijs en onderzoek.  

Het structuurrapport waarin de functie nader is omschreven treft u aan als bijlage bij deze vacature.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

U bent gepromoveerd op een onderwerp met betrekking tot het ondernemingsrecht, meer in het bijzonder het vennootschapsrecht. U beschikt aantoonbaar over een brede kennis van het geldende ondernemingsrecht en zijn historische ontwikkeling en beschikt bij voorkeur over brede kennis van de historische ontwikkeling van het privaatrecht in het algemeen.  

U hebt affiniteit met de missie van ESL en u hebt het vermogen om de verbondenheid van verschillende onderdelen van het vakgebied tot uitdrukking te brengen en daarbij ook samenwerking te zoeken met vertegenwoordigers uit andere disciplines. U hebt onderzoekservaring, blijkend uit wetenschappelijke publicaties in vooraanstaande tijdschriften op het terrein van het ondernemingsrecht. 

U bent een kritische en onafhankelijke denker en u bent in teamverband in staat om theorie en praktijk op een multidisciplinaire wijze bij elkaar te brengen. U hebt het vermogen tot het begeleiden en inspireren van wetenschappelijke medewerkers, waaronder promovendi. 

U beschikt over een inspirerende onderwijsvisie, u hebt uitstekende didactische kwaliteiten en ruime ervaring met het geven van onderwijs, zowel in het Engels als in het Nederlands. U omarmt het nieuwe facultaire onderwijssysteem van probleemgestuurd leren (active academic learning) en u hebt hiervoor de noodzakelijke kennis danwel u bent bereid deze kennis binnen korte termijn op te doen. U beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs of bent bereid deze kwalificatie te behalen. 

U hebt praktijkervaring, mogelijk vanuit meerdere relevante perspectieven, zoals de advocatuur, het notariaat of de rechtelijke macht. U hebt goede contacten met vakgenoten en bent gericht op samenwerking.  

U bent in de gelegenheid om een dag per week op de faculteit aanwezig te zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 5 jaren.

Beoogde startdatum is 1 oktober 2017. De benoeming wordt in beginsel aangegaan voor een periode van vijf jaren. Na gebleken geschiktheid geldt voor deze functie een dienstverband voor onbepaalde tijd. Salariëring zal plaatsvinden volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten. Een assessment behoort tot de selectieprocedure.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 7.6 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AT-2017.06/HL

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou