Promovendus / Ph.D. student (m/v, 1,0 fte)

Promovendus / Ph.D. student (m/v, 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 nov 4 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 dec 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor een onderzoeksproject binnen de Generation R Study zijn we op zoek naar een:

Promovendus / Ph.D. student (m/v, 1,0 fte)

voor de periode 1 februari 2018 - 31 januari 2022. Dit promotieonderzoek wordt aangeboden door het Department of Psychology, Education & Child Studies (DPECS, Erasmus Universiteit Rotterdam) en het Department of Child and Adolescent Psychiatry / Psychology (Erasmus MC) voor het project:

Eetstoornis-symptomen in de adolescentie

Eetstoornissen zoals bulimia nervosa en binge-eating disorder kennen een sluipend begin: volwassenen met deze eetstoornissen geven vaak aan dat symptomen al in de adolescentie zijn ontstaan en geleidelijk aan steeds frequenter en heftiger zijn geworden. Over het ontstaan en de vroege ontwikkeling van eetstoornis-symptomen is nog maar weinig bekend, terwijl informatie hierover nodig is voor gerichte screenings- en preventiestrategieën. Dit project is gericht op subklinische eetstoornis-symptomen onder jongeren, waarbij de focus vooral ligt bij terugkerende, onbedwingbare eetbuien. Het beoogde onderzoek is ingebed in de Generation R Study, een langlopend bevolkingsonderzoek in Rotterdam. De jongeren die hieraan deelnemen zijn nu ongeveer 14 jaar oud. Met een dagboek app (Experience Sampling of Ecological Momentary Assessment) worden dagelijkse emoties en activiteiten in kaart gebracht, om te ontrafelen welke gevoelens en situaties lichaamsontevredenheid, diëten en eetbuien uitlokken. Tevens worden eerder verzamelde gegevens gebruikt om te onderzoeken welke factoren (bijvoorbeeld psychische gezondheid, eetgedrag, stress en gewicht) het risico op deze eetstoornis-symptomen vergroten.

De promovendus werkt in een groot team van collega’s die zich allen bezig houden met het analyseren van gedrag, gezondheid en ontwikkeling van jongeren. Tot de taken van de promovendus behoren dataverzameling, het uitvoeren van statistische analyses en het publiceren van bevindingen in internationale wetenschappelijke tijdschriften. Het doel van deze tijdelijke aanstelling is het schrijven van een wetenschappelijk proefschrift dat leidt tot de titel van Doctor (Ph.D.).

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

• Een afgeronde WO (research) master in de Geneeskunde, Psychologie of vergelijkbare sociaalwetenschappelijke opleiding;
• Aantoonbare vaardigheden in en ervaring met wetenschappelijk schrijven en methoden van onderzoek. Beheersing van gevorderde vaardigheden in statistiek en statistiekprogramma’s is een sterk voordeel.
• Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels;
• Goede organisatorische vaardigheden, initiatiefrijk en bereid om mee te werken aan dataverzameling en deze te coördineren.
• Goed kunnen samenwerken in een team op het grensvlak van de klinische psychologie, de psychiatrie en de epidemiologie, maar ook zelfstandig kunnen opereren.
• Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

 

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende en afwisselende baan in een enthousiast team met goede arbeidsvoorwaarden. Het dienstverband wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van 1 jaar. Daarna kan, afhankelijk van het functioneren, de overeenkomst worden verlengd met 3 jaar. De aanstelling is bij de EUR, het onderzoek wordt echter uitgevoerd bij Generation R in het Erasmus MC.

De Erasmus Universiteit biedt een salaris van € 2.222 bruto per maand in het eerste jaar, tot maximaal € 2.840 bruto per maand in het laatste jaar, overeenkomstig de Promovendus schaal van de CAO NU. Dit salaris is gebaseerd op een voltijds aanstelling.
De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Een smeltkroes van talent, internationaal georiënteerd en sterk maatschappelijk betrokken. Dat is de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Een universiteit die met 25.000 studenten en circa 2.700 medewerkers wetenschappelijke kennis in Rotterdam ontwikkelt, die grenzeloos toepasbaar is. Werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam betekent werken bij een ambitieuze universiteit met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. In de periode 2011-2013 heeft de EUR ambitieus geïnvesteerd in de bedrijfsvoering. De komende strategische planperiode van vier jaar zullen niet alleen de vruchten van deze investering worden geplukt, maar zal de bedrijfsvoering verdergaand worden ontwikkeld teneinde er mede zorg voor te dragen dat de positie van de EUR in Nederland en daar buiten verder zal worden versterkt.

http://www.eur.nl/

Afdeling

De Erasmus Universiteit en het Erasmus MC hebben veel expertise in het uitvoeren van grote, longitudinale cohort onderzoeken. In 2001 is de Generation R Study gestart in Rotterdam. Generation R is een multidisciplinair, vernieuwend en befaamd onderzoek, waarin ongeveer 8.000 kinderen uit de algemene bevolking gevolgd worden sinds hun geboorte tot in de adolescentie. De studie beoogt nieuwe wetenschappelijke kennis over de fysieke, gedragsmatige en sociale ontwikkeling te vergaren. Het onderzoek wordt uitgevoerd door verschillen afdelingen van het Erasmus MC, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de GGD Rotterdam Rijnmond.

Specificaties

  • PhD; Promotiestudent
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • 1711211

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou