Wetenschappelijk Docenten Orthopedagogiek, Pedagogische Wetenschappen (0,2 - 1,0 fte)

Wetenschappelijk Docenten Orthopedagogiek, Pedagogische Wetenschappen (0,2 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
30 jan 31 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De sectie Ortho- en Gezinspedagogiek, onderdeel van het Department of Psychology, Education & Child Studies (DPECS) van de Erasmus Universiteit Rotterdam, zoekt kandidaten voor de functie van wetenschappelijk docent Orthopedagogiek.

Als wetenschappelijk docent Orthopedagogiek richt u zich in onderwijs op de relatie tussen opvoeding en (mal)adaptieve ontwikkeling van kinderen en gezinnen. Uw onderwijstaken betreffen de uitvoering, coördinatie en eventueel ontwikkeling van onderwijs binnen de bachelor- en masteropleiding Pedagogische Wetenschappen, met name in de richting van de Orthopedagogiek. Tevens begeleidt u stages en scripties van bachelor- en masterstudenten. Ook het beoordelen van NVO-casuïstiek behoort tot uw takenpakket. We zijn specifiek op zoek naar een collega met een klinisch profiel. De aanstellingsomvang is bespreekbaar.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

• U bent afgestudeerd in de Psychologie of Pedagogische Wetenschappen of een aanverwante discipline;
• U hebt ruime ervaring in het klinisch werkveld;
• U hebt nauwe contacten met professionals in het werkveld;
• U hebt hart voor kleinschalig student-activerend onderwijs, aantoonbaar excellente didactische vaardigheden en relevante onderwijservaring op academisch niveau;
• U hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden en kunt studenten enthousiasmeren en motiveren;
• U bent collegiaal, bereid om de handen uit de mouwen te steken en flexibel;
• U bent leergierig, wilt uzelf graag verder ontwikkelen en staat daarbij open voor feedback.
• U hebt excellente schriftelijke en mondelinge vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels (C1 niveau).

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan in een enthousiast team met goede arbeidsvoorwaarden, overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Er wordt uitgegaan van salaris in schaal 10 (€ 2.588,- en € 4.084,- per maand, uitgaande van een 38-urige werkweek, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering). Het contract wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar.

Werkgever

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit scoren we al jaren hoog op de belangrijkste rankings. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggendheid en streven naar succes. www.eur.nl

Afdeling

In de Erasmus School of Social and Behavioral Sciences (ESSB) huist een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Ook het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving.

Bij de ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Ook maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen- en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

Het departement Psychology, Education & Child Studies biedt bachelor- en masteropleidingen aan binnen de disciplines van de Psychologie en de Pedagogische Wetenschappen. De opleidingen worden door studenten hoog gewaardeerd, onder andere vanwege de kleinschalige en student-activerende aanpak. De onderwijsmethode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) is één van de belangrijkste voorbeelden van vernieuwing van het onderwijs op de Erasmus Universiteit geworden. Onze onderzoekers publiceren in toptijdschriften en behoren tot de top van hun vakgebied. Het professioneel uitgeruste Erasmus Behavioural Lab maakt het mogelijk om vernieuwend onderzoek te doen en studenten voor te bereiden op hun professionele carrière. Pedagogische Wetenschappen heeft een unieke focus op de onderwijskundige en pedagogische situaties in grote steden.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • 8—40 uur per week
  • Universitair
  • 1801301

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou