Beleidsadviseur Veilig en Gezond werken

Beleidsadviseur Veilig en Gezond werken

Geplaatst Deadline Locatie
14 dec 6 jan Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 jan 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

FNV zoekt, voor 30 uur per week, voor de Beleidsadviesgroep te Utrecht een Beleidsadviseur Veilig en Gezond werken

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Je levert een actieve bijdrage aan de voorbereiding en ontwikkeling van FNV beleid met betrekking tot het kennisgebied 'veilig en gezond werken'. Je volgt en analyseert maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op het betreffende terrein van beleid en weet deze te plaatsen in de bredere context. Je ontwikkelt strategisch beleid op basis van onder andere jouw analyses. 

Binnen het kennisveld van veilig en gezond werken, vragen we specifiek uitstekende kennis op het gebied van veiligheidskunde/safety. Denk daarbij bijvoorbeeld aan machineveiligheid (technologisering), werken op hoogte, PBM’s en het voorkomen van arbeidsongevallen. Daarnaast ben je goed thuis in de andere actuele thema’s horend bij dit brede werkterrein, zoals bijvoorbeeld werkdruk of gevaarlijke stoffen.

Je voorziet het Dagelijks Bestuur van de FNV van informatie en adviseert hen bij de vertaling van strategisch vakbondsbeleid naar concrete vakbondsactiviteiten. Tevens adviseer je (on)gevraagd de opdrachtgevers van de beleidsadviesgroep (bijvoorbeeld vakbondsbestuurders) bij het implementeren en uitvoeren van vastgesteld bondsbeleid. Van belang daarbij is dat je de ontwikkelingen op sectoraal of (inter)nationaal niveau kunt koppelen aan de ontwikkelingen in bedrijven en wensen van werknemers. In deze functie behartig je de belangen van onze leden, waarbij de nadruk ligt op een werkwijze die werknemers faciliteert en activeert in het samen aanpakken van de onderwerpen en issues op het gebied van veilig en gezond werken. Het geven van voorlichting en scholing en het verzorgen van publicaties maakt onderdeel uit van de functie. 

Specificaties

FNV

Functie-eisen

Wij vragen 

Je beschikt over academisch werk- en denkniveau. Je hebt een voor deze functie relevante opleiding afgerond en aantoonbare werkervaring in het werkveld Veilig en Gezond werken. Je bent Veiligheidskundige of je hebt een vergelijkbare opleiding afgerond die voldoende kwalificaties biedt voor het benoemde aandachtsterrein dan wel heb je de bereidheid tot het volgen van een opleiding op dit terrein. Je bent uitstekend op de hoogte van de (beleidsmatige) ontwikkelingen rond het kennisgebied 'veilig en gezond werken' en weet deze tevens te plaatsen in een breder maatschappelijk kader. Je kent de wijze waarop dit in de praktijk naar de werkvloer vertaald kan worden. Je beschikt over strategisch denkvermogen, goede adviesvaardigheden, schrijfvaardigheden en hebt ervaring met projectmatig werken. Je bent in staat op verschillende niveaus te communiceren en je overtuigend te presenteren. Je werk graag in teamverband, maar je kunt ook zelfstandig tot goede resultaten komen. Je herkent je in de visie die de FNV op het thema Veilig en Gezond Werk uitdraagt.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

Als beleidsadviseur ga je aan de slag in een dynamische werkomgeving, waarin veel ruimte is voor eigen initiatief.

Verder bieden wij:

  • Een contract van 30 uur per week voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast contract.
  • Een prima salaris, schaal 13 van de cao FNV-organisaties (€ 3.357 – € 4.669), op basis van een 35-urige werkweek.
  • Een moderne werkplek in het Centraal Vakbondshuis in Utrecht. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om thuis te werken en ontvang je een laptop en mobiele telefoon.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vakantietoeslag van 8,33%, een eindejaarsuitkering van 8,33% en aandacht voor scholing/loopbaanontwikkeling.
  • Een afwisselende functie waarin je zowel strategische en beleidsmatige als operationele werkzaamheden verricht. 

Werkgever

FNV

De FNV (Federatie Nederlandse Vakbeweging) behartigt de belangen van ruim 1 miljoen werkende en niet-werkende leden. Wij zijn de grootste vakbond in Nederland voor alle sectoren met een stevige ambitie om op het gebied van arbeid en inkomen de stem te vertolken van werknemers, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden, in de politiek, nationaal en internationaal in de sector, de bedrijven en regionaal/lokaal.

http://www.fnv.nl

Specificaties

  • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Gedrag en maatschappij
  • max. 30 uur per week
  • €3357—€4669 per maand
  • Universitair
  • AT 123-2017

Locatie

Hertogswetering 159, 3543 AS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou