Lector Diversiteit en (ortho-)pedagogisch handelen

Lector Diversiteit en (ortho-)pedagogisch handelen

Geplaatst Deadline Locatie
15 feb 6 mrt Eindhoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Lector Diversiteit en (ortho-)pedagogisch handelen voor Fontys Hogeschool, 0,7 fte

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Jeugdprofessionals via onderzoek professionaliseren in diversiteitsgevoelig werken? 

De culturele diversiteit in de samenleving leidt tot nieuwe vraagstukken in de jeugdhulp en het onderwijs. Dit maakt heroriëntaties op beroepstaken en competenties noodzakelijk. Binnen het lectoraat Diversiteit en (Ortho-)pedagogisch Handelen (DOH) voer je als lector praktijkgericht onderzoek uit naar diversiteitsgevoelig werken door jeugdprofessionals en de borging van kennis daarover in de transformerende (ortho)pedagogische werkvelden. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan normatieve professionaliteit, partnerschap tussen ouders en professionals en vraagstukken van inclusie. Je draagt bij aan de professionalisering van docenten en studenten. Ook draag je bij aan de ontwikkeling van Fontys Hogeschool Pedagogiek (FHP) tot regionale kennisinstelling.

Het lectoraat DOH bestaat inmiddels acht jaar en voor de vervolgtermijn zijn we op zoek naar een nieuwe lector. Binnen deze termijn is er ruimte voor het creëren van nieuwe kennis en (beroeps)innovaties, waarbij gebruik gemaakt kan worden van de gegenereerde kennis uit de eerste twee termijnen.

Werkzaamheden:

  • Innovatieve onderzoeksprojecten opzetten en uitvoeren in samenwerking met het werkveld en andere kennisinstellingen en voor deze projecten (inter)nationale subsidies verwerven;
  • Inhoudelijke aansturing en coaching van de kenniskring;
  • Professionalisering van docenten op het gebied van praktijkgericht onderzoek;
  • Inhoudelijk aansturen van onderzoek uitgevoerd door professionals, docenten en studenten binnen Centra voor Pedagogische Innovatie van FHP;
  • Bijdragen aan de inhoud en kwaliteit van de bacheloropleidingen en masteropleiding Pedagogiek.
  • Stimuleren van- en actief deelnemen aan kennisdeling via presentaties, masterclasses, workshops en publicaties.

De verschillende werkzaamheden dienen afgestemd te worden met de lector van het lectoraat Opvoeden voor de Toekomst (het andere lectoraat van FHP), directie, management en de programmamanager onderzoek.

Een informatiepakket kan opgevraagd worden bij het secretariaat van FHP, tel. 08850 83140 of via a.frijns@fontys.nl.

Specificaties

Fontys Hogescholen

Functie-eisen

Wat vragen wij van jou?

Als wetenschappelijk professional:

  • Ben je in staat om grensverleggende ideeën met betrekking tot het leerdomein van het lectoraat te formuleren en om belangrijke maatschappelijke vraagstukken die van invloed zijn op het pedagogisch- c.q. jeugddomein te signaleren, analyseren en verwoorden.
  • Ben je in staat om (inter)nationale ontwikkelingen en resultaten uit jouw onderzoek te vertalen naar onderwijs.
  • Ben je vaardig in het creëren en onderhouden van netwerken met andere kennisinstellingen en organisaties in het pedagogisch werkveld en weet je mensen te enthousiasmeren voor onderzoek en innovatie.
  • Ben je senior onderzoeker op het gebied van diversiteit en diversiteitsgevoelig werken op het gebied van jeugdhulp en/of opvoedingsvraagstukken.
  • Kun je binnen en buiten Fontys Hogeschool Pedagogiek draagvlak creëren voor het onderzoeksbeleid en het strategisch beleid van de opleiding.
  • Ben je ondernemend, organisatiesensitief, stressbestendig, coachend, creatief en kun je goed samenwerken. 

Qua opleiding en achtergrond:

  • Ben je gepromoveerd op het terrein van de sociale- of pedagogische wetenschappen of een aanverwante discipline en heb je aantoonbare expertise met het objectgebied, blijkend uit wetenschappelijke publicaties.
  • Heb je aantoonbare affiniteit/ervaring met:
    • het hoger beroepsonderwijs.
    • de (ortho)pedagogische beroepspraktijk.
    • praktijkgericht onderzoek.
  • Beschik je over een uitgebreid netwerk in de wetenschappelijke wereld (universiteit en onderzoeksinstituten) en het pedagogisch werkveld.
  • Beschik je over kennis van en ervaring met project- en programmamanagement.
  • Heb je ervaring met het verwerven van externe financiering op het gebied van (praktijkgericht) onderzoek. Ervaring met het verwerven van internationale subsidie(s) strekt tot aanbeveling.
  • Beschik je over een Basis Kwalificatie Onderwijs of ben je bereid om deze op korte termijn te verwerven.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Contractduur is tijdelijk, maximaal 8 jaar. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Wat bieden wij jou? 

Fontys heeft uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers. Hierbij nemen wij - net als bij onze studenten - 'Groei door aandacht en uitdaging' als uitgangspunt. Wij dagen medewerkers uit hun talenten te ontwikkelen. Fontys beschikt over zeer goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, zoals een breed scala aan loopbaan- en ontwikkelingsmogelijkheden, een uitgebreid activiteitenaanbod voor een gezonde en actieve levenswijze (Fontys Fit), een eindejaarsuitkering en een aantal collectieve verzekeringen. Daarnaast kent Fontys een flexibele werktijden- en verlofregeling.

Afdeling

Fontys Hogeschool Pedagogiek (FHP)

Fontys Hogeschool Pedagogiek (FHP) verzorgt voor ruim 2000 studenten de bachelor opleidingen Pedagogiek/Leraar Pedagogiek (voltijd en deeltijd) en de masteropleiding Pedagogiek (deeltijd). FHP is gevestigd in Den Bosch, Eindhoven, Sittard en Tilburg. Binnen een inspirerende en dynamische werkomgeving leidt FHP allround-pedagogen voor de toekomst op.

FHP streeft ernaar dé kennispartner in opvoeden te zijn. Enerzijds door het opleiden van studenten voor het werkveld in co-creatie met praktijkinstellingen. Anderzijds door bij te dragen aan de professionalisering van de pedagogische praktijk. Dit doet FHP door middel van praktijkgericht onderzoek, uitwisseling van kennis en het opleiden van medewerkers in het pedagogisch werkveld.

Waarom is het zo leuk om bij Fontys Hogeschool Pedagogiek te werken?
Je werkt in een enthousiast team waarin samenwerken, van elkaar leren en het opleiden van studenten centraal staan. Binnen Hogeschool Pedagogiek werken we samen aan de ontwikkeling van zowel het onderwijs, onderzoek als de bedrijfsvoering en staan we open voor nieuwe ideeën. Daarnaast is er voldoende ruimte om jezelf te ontplooien en je talenten te ontwikkelen.

https://fontys.nl/Over-Fontys/Fontys-Hogeschool-Pedagogiek.htm

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • max. 28 uur per week
  • €4956—€6940 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT 18.I06.002

Werkgever

Fontys Hogescholen

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rachelsmolen 1, 5612 MA, Eindhoven

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou