Wetenschappelijk medewerker(s) sectie straf

Wetenschappelijk medewerker(s) sectie straf

Geplaatst Deadline Locatie
30 jun 10 aug ’s-Gravenhage

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 aug 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Hoge Raad der Nederlanden - Wetenschappelijk medewerker(s) sectie straf t/m 36 uur per week

Functieomschrijving

U verleent bijstand bij het voorbereiden en opstellen van concept-uitspraken of concept-conclusies voor de Strafkamer van de Hoge Raad respectievelijk het daaraan verbonden Parket, door onder meer het verzamelen van wetenschap- pelijke documentatie en het verrichten van literatuur-, jurisprudentie-, wetsgeschiedenis- en dossieronderzoek.

U stelt nota's op over problemen die zich bij de behandeling van het cassatieberoep voordoen en bespreekt deze met de advocaat-generaal of raadsheer voor wie u werkt.

Specificaties

Hoge Raad der Nederlanden

Functie-eisen

U heeft een voltooide opleiding Nederlands Recht en beschikt over een grondige kennis van en inzicht in het strafrecht. Relevante praktijkervaring is gewenst. Aantoonbare wetenschappelijke belangstelling en publicaties, bij voorkeur op het gebied van strafrecht, strekken tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Salariëring vindt plaats aan de hand van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren 1984. Afhankelijk van het aantal jaar werkervaring, kennis en opleiding zal inschaling plaatsvinden in schaal 11 met een maximumsalaris van € 4.605,10 bruto per maand bij een volledige werkweek, exclusief 8% vakantiegeld en eindejaars- uitkering. Bij 6 jaar relevante juridische werkervaring (waarvan ten minste één jaar bij de Hoge Raad) en bij goed functioneren kan een bevordering als ambtenaar naar schaal 12 met een maximum salaris van € 5.219,05 bruto per maand of een benoeming tot gerechtsauditeur met een overgang naar salariscategorie 11 rechtelijke macht (= ± ambtelijke schaal 12) volgen.Tevens biedt de Hoge Raad der Nederlanden goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals betaald ouderschapsverlof, vervoersplan en de mogelijkheid om een deel van uw arbeidsvoorwaarden zelf samen te stel- len (IKAP). 

Werkgever

Hoge Raad der Nederlanden

De Hoge Raad der Nederlanden is de hoogste rechter op het gebied van civiel recht, strafrecht en belastingrecht. De Hoge Raad is geen derde instantie maar cassatierechter. Dat betekent dat de Hoge Raad beoordeelt of de feitenrechter het recht goed heeft uitgelegd en toegepast.Als cassatierechter beantwoordt de Hoge Raad rechtsvragen en draagt zo bij aan de ontwikkeling van het recht en de rechtsbescherming.Ook zorgt de Hoge Raad voor rechtseenheid. Zo vervult de Hoge Raad een belangrijke maatschappelijke taak. Om dat zo goed mogelijk te doen, stelt de Hoge Raad zich dienstbaar aan de samenleving op.Aan de Hoge Raad is het parket verbonden. Het parket is onafhankelijk en geeft onder leiding van de procureur- generaal rechtsgeleerde adviezen aan de Hoge Raad. 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Juridisch personeel
  • Recht
  • max. 36 uur per week
  • max. €4605 per maand
  • Universitair
  • SP wb straf

Werkgever

Hoge Raad der Nederlanden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Korte Voorhout 8, 2511 EK, ’s-Gravenhage

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou