Senior-onderzoeker Lectoraat Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken

Senior-onderzoeker Lectoraat Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken

Geplaatst Deadline Locatie
7 jul 20 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 aug 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Hogeschool van Amsterdam (HvA) - Senior-onderzoeker Lectoraat Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken

Functieomschrijving

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) kent binnen haar Faculteit Maatschappij en Recht het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI). Bij het lectoraat Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken is per direct plaats voor een Senior-onderzoeker.

De functie

Als senior-onderzoeker ben je bezig met het initiëren, uitvoeren en leiden van onderzoeksprojecten. Je werkt in een klein team onder leiding van de lector. Het lectoraat Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken combineert inhoudelijk relevante kennis over grootstedelijke vraagstukken met wetenschappelijke kennis over effectieve coördinatie. Het lectoraat is nauw verbonden met het Speerpunt Urban Management waarin de Hogeschool van Amsterdam multidisciplinair onderzoek naar grootstedelijke vraagstukken bundelt.

De senior-onderzoek participeert in het vierjarige RAAK PRO onderzoeksproject ‘Toekomstbestendig evenwicht’ over de ontwikkeling van stedelijke consumptieruimten en de mogelijkheden tot meer zelfregulatie tussen betrokken partijen. Daarnaast participeert de senior-onderzoeker in het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) project House of Skills. In dit driejarige programma wordt gezocht naar een nieuwe regionale, intersectorale governance voor de arbeidsmarkt in de Metropoolregio Amsterdam in het mbo-segment. Werknemers en werkzoekenden zullen op basis van skills toegeleid worden naar werk in groeisectoren.

Daarnaast is de senior-onderzoeker betrokken bij kleinere werkzaamheden ten behoeve van het Speerpunt Urban Management. Tenslotte worden bijdragen in nationale en internationale acquisitie van de kandidaat verwacht en betrokkenheid bij de strategische doorontwikkeling van het speerpunt.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Wij zoeken

Je bent gepromoveerd binnen de sociale wetenschappen met bij voorkeur een bestuurskundige invulling. Affiniteit met de stad en met haar politiek-bestuurlijke verhoudingen is een pré net als ervaring met praktijkgericht onderzoek en onderzoeksacquisitie. Je beschikt verder over:

  • Kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van bestuurskunde, waaronder co-creatie, gebiedsgericht werken, governance;
  • Een goed netwerk in de stad (publiek, particulier, civic);
  • Ervaring met verandermanagement en transitiekunde
  • Up-to-date kennis van en ervaring met kwantitatief en kwalitatief onderzoek en bijbehorende analysetechnieken;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Een flexibele instelling.

Arbeidsvoorwaarden

De werkzaamheden maken deel uit van de VSNU functie van Onderzoeker 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 12 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 5301,- per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor één jaar. Verlenging is afhankelijk van gebleken geschiktheid, formatieruimte en acquisitiesucces.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA - via de HvA Academie - uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Afdeling

Lectoraat Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken

Als ervaren onderzoeker met een hart voor de stad en haar bestuurlijke, sociale, ruimtelijke en economische uitdagingen combineer je analytische en praktijkgerichte aspecten van onderzoek. Je werkt als senior-onderzoeker bij het lectoraat Coördinatie Grootstedelijke Vraagstukken en verricht ook werkzaamheden voor het aanpalende lectoraat Management van Cultuurverandering. Daarnaast participeer je incidenteel in enkele aan het onderzoek gerichte onderwijsactiviteiten, bijvoorbeeld in de Bachelor Bestuurskunde of de Master Urban Management. De omvang van de aanstelling is nog flexibel om de mogelijkheid open te houden te gaan werken met één fulltime of twee wat kleinere aanstellingen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • 24—40 uur per week
  • max. €5301 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP Senior-onderzoeker

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 25, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou