Senior Onderzoekers Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI)

Senior Onderzoekers Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI)

Geplaatst Deadline Locatie
14 nov 1 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 dec 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Hogeschool van Amsterdam (HvA) - Senior Onderzoekers Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI)

Functieomschrijving

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) kent binnen haar faculteit Maatschappij en Recht het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI). Binnen het AKMI is bij het lectoraat Management van Cultuurverandering per direct plaats voor Senior Onderzoekers (0,7-0,8 FTE).

Als onderzoeker met een hart voor de stad en haar bestuurlijke en sociale uitdagingen combineer je analytische en praktijkgerichte aspecten van onderzoek. Je werkt als senior-onderzoeker bij het lectoraat Management van Cultuurverandering. Daarnaast participeer je incidenteel in enkele aan het onderzoek verwante onderwijsactiviteiten, bijvoorbeeld in de Bachelor Bestuurskunde. De omvang van de aanstelling is nog flexibel.

De functie

Als senior onderzoeker ben je bezig met het initiëren, uitvoeren en leiden van onderzoeksprojecten. Je werkt in een klein team onder leiding van de lector.

Het lectoraat  richt zich op cultuurverandering binnen organisaties en organisatienetwerken, die bijdraagt aan het beter bereiken van bewoners in het kader van een terugtrekkende overheid. Daarnaast betreft ook het onderzoeken en opbouwen van netwerken tussen professionals, bewoners, organisaties die gaan over complexe grootstedelijke vraagstukken.

Het lectoraat is nauw verbonden met het Speerpunt Urban Management waarin de Hogeschool van Amsterdam multidisciplinair onderzoek naar grootstedelijke vraagstukken bundelt.

Als senior onderzoeker participeer je in onderzoeken rond het verbinden van verschillende formele en informele partijen op het gebied van sociale en economische participatie.

Voorbeelden van projecten die momenteel spelen zijn divers: best practices rond toekomstplannen van jongeren,  leeromgevingen voor startende ondernemers, laaggeletterdheid  en sociale activatieprojecten van personen met verward gedrag, wat samenwerking tussen overheden en bewonersinitiatieven betekent.

Daarnaast ben je als senior-onderzoeker betrokken bij kleinere werkzaamheden ten behoeve van het lectoraat. Tenslotte worden bijdragen in acquisitie van de kandidaat verwacht en betrokkenheid bij de strategische doorontwikkeling van het lectoraat.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Je bent afgestudeerd in bij voorkeur organisatiepsychologie, bestuurskunde of bedrijfskunde. Affiniteit met de stad en met haar politiek-bestuurlijke verhoudingen is een pré, net als ervaring met onderzoeksacquisitie. Je beschikt verder over:

  • Kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van bestuurskunde, waaronder co-creatie, gebiedsgericht werken, governance;
  • De taal kunnen spreken van informele en formele partijen in het veld;
  • Ervaring met verandermanagement;
  • Up-to-date kennis van en ervaring met praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek en bijbehorende analysetechnieken;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Een flexibele instelling.

Arbeidsvoorwaarden

De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van docent/onderzoeker 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal  11 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 4.661,- per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor één jaar. Verlenging is afhankelijk van gebleken geschiktheid, formatieruimte en acquisitiesucces.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA - via de HvA Academie - uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • 28—32 uur per week
  • max. €4661 per maand
  • Universitair
  • AT Senior Onderzoekers

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wibautstraat 5a, 1091 GH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou