Lid College van Bestuur/Rector

Lid College van Bestuur/Rector

Geplaatst Deadline Locatie
29 nov 20 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 dec 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Raad van Toezicht van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zoekt een lid van het College van Bestuur tevens rector. Het College van Bestuur heeft drie leden en geeft leiding aan de instelling.

Functieomschrijving

Het College van Bestuur is verantwoordelijk voor: 

  • het besturen van de HvA; 
  • de formulering en realisatie van de onderwijsvisie van de HvA; 
  • de formulering en realisatie van de strategie en het beleid van de organisatie; 
  • de kwaliteit van het door de organisatie verzorgde onderwijs, onderzoek en dienstverlening, alsmede voor de interne bedrijfsvoering en de hieruit voortvloeiende financiële resultaten; 
  • het vertegenwoordigen van de HvA en het constructief onderhouden van relaties met het openbaar bestuur en voor de hogeschool relevante (lokale, nationale en internationale) maatschappelijke organisaties, instellingen en bedrijven. 

Het College van Bestuur legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht 

Profiel 

HvA zoekt naar een rector die met hart en ziel verbonden is aan het hoger beroepsonderwijs en praktijkgericht onderzoek. Een doelmatig, transparant en democratisch bestuurder en een uitgesproken teamspeler met oog voor de diverse belangen van interne en externe groeperingen. Iemand met een frisse blik, die openstaat voor verandering en oog heeft voor maatschappelijke ontwikkelingen en deze weet te vertalen naar relevante concepten voor het hoger beroepsonderwijs en het praktijkgericht onderzoek. Iemand die met plezier en in collegialiteit opereert in het bestuur van de HvA. Iemand die openheid en transparantie van het beleid, processen en communicatie hoog in het vaandel heeft staan. Iemand die studenten en medewerkers centraal stelt en, samen met het College en de decanen, de vooraanstaande positie van de instelling in binnen- en buitenland nader weet uit te bouwen. 

De rector heeft in ieder geval de volgende aandachtsgebieden in portefeuille: onderwijs, onderzoek, studentenzaken, benoemingsbeleid lectoren en valorisatie. De rector zal een inspirerende en leidende rol spelen in het vernieuwen en innoveren van het onderwijs aan de HvA aan de hand van ICT. 

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Kennis en Ervaring 

De rector heeft ruime kennis van en ervaring met het formuleren, uitvoeren en verantwoorden van strategisch onderwijs- en onderzoeksbeleid, bij voorkeur in een grote organisatie. Hij/zij doet dit op democratische, transparante en doelmatige wijze en met het oog op een stabiele ontwikkeling van de HvA op langere termijn. Grondige kennis van en inzicht in belangrijke lokale, nationale en internationale ontwikkelingen in (beroeps)onderwijs en (praktijkgericht) onderzoek is vereist. Hij/zij is een ervaren en integer bestuurder, beschikt over een breed netwerk, heeft ruime ervaring met complexe (verander)processen en is in staat om de onderwijs- en onderzoeksagenda van de instelling in samenspraak met de decanen en de hogeschoolgemeenschap.

Arbeidsvoorwaarden

De Hogeschool van Amsterdam biedt goede arbeidsvoorwaarden.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • max. 40 uur per week
  • Gepromoveerd
  • SP Lid CvB/Rector

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Weesperzijde 190, 1097 DZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou