Promovendus (Onderzoeksproject “Beter Leren door beter slapen”)

Promovendus (Onderzoeksproject “Beter Leren door beter slapen”)

Geplaatst Deadline Locatie
15 sep 24 sep Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Faculteit Gedrag, Gezondheid en Maatschappij (GGM) zoekt ten behoeve van het Kenniscentrum HAN Sociaal per 1 januari 2018 een Promovendus (Onderzoeksproject “Beter Leren door beter slapen”) 1,0 fte “In vertrouwen samenwerken aan leren en innoveren”

Functieomschrijving

U doet praktijkgericht promotieonderzoek in het project ‘Beter Leren door Beter Slapen’ bij Kenniscentrum HAN SOCIAAL. In dit project onderzoekt u de vraag hoe een app - waarmee slaapgedrag en schoolfunctioneren wordt gemonitord - docenten kan helpen om samen met ouders en leerlingen het slaapgedrag en schoolfunctioneren van leerlingen met autismespectrumstoornissen (ASS) kan verbeteren. U werkt landelijk samen met leerkrachten, ouders en leerlingen met ASS op 4 VSO-scholen, een slaapexpertisecentrum, app-ontwikkelaars en een projectgroep (HAN, UvA, Heliomare) aan de ontwikkeling van de app en toetsing in een slaapinterventieprogramma.

Uw takenpakket zal onder meer uit het volgende bestaan:

  • Voorbereiden en begeleiden van bijeenkomsten met alle bovengenoemde betrokkenen
  • Voorbereiden en uitvoeren van de werkpakketten waarin de app wordt ontwikkeld en getoetst
  • Uitvoeren van statistische analyses
  • Schrijven van Engelstalige publicaties in peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften
  • Schrijven van een Nederlandstalige handleiding van de interventie

Specificaties

HAN University of Applied Sciences

Functie-eisen

U hebt een universitaire opleiding (Pedagogiek, Psychologie, Onderwijskunde, Gezondheidswetenschappen of Bewegingswetenschappen), bij voorkeur met een research master of ervaring met praktijkgericht onderzoek. U heeft affiniteit met het HBO en onderzoek in een HBO-context. U heeft de ambitie te promoveren op een interessant en complex praktijkgericht onderzoek waarin u met meerdere partijen samenwerkt  en bent bereid daarvoor te reizen. U beschikt over uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden en bent in staat anderen te motiveren tot blijvende betrokkenheid bij het project. U heeft affiniteit met de doelgroep (leerlingen met ASS, ouders, VSO-leerkrachten) en met het onderwerp van het project (slaapgedrag). U bent geïnteresseerd in technologische toepassingen in een onderwijscontext. U bent flexibel en creatief in het reageren op omstandigheden die zich in het praktijkonderzoek kunnen voordoen. 

Arbeidsvoorwaarden

Een boeiende onderzoeksfunctie voor een promovendus in een dynamische, informele werkomgeving. De functie betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met mogelijkheden voor verlenging voor de duur van het promotieonderzoek. U wordt benoemd in de functie van Onderzoeker niveau 4. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal €  3.994,25 (cao-hbo schaal 10) bij een fulltime aanstelling. Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Daarnaast biedt de HAN goede voorzieningen op het vlak van pensioen, ziektekosten, scholingsfaciliteiten, mobiliteit en ouderschapsverlof.

Afdeling

Faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij (GGM)

De Faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij (GGM) biedt vanuit Nijmegen 18 bacheloropleidingen aan. Onderzoek en advies zijn ondergebracht in lectoraten en kenniscentra. De masteropleidingen worden vanuit het instituut HAN Masterprogramma’s aangeboden. In totaal studeren er circa 12.000 studenten aan de faculteit en zijn er ruim 1000 medewerkers werkzaam.

Kenniscentrum HAN Sociaal

Het Kenniscentrum HAN SOCIAAL richt zich op praktijkgericht onderzoek ter bevordering van de participatie van kwetsbare burgers in de maatschappij, met als doel het verbeteren van hun kwaliteit van leven. Het kenniscentrum koppelt nieuwe inzichten en kennis terug naar zowel het onderwijs als de beroepspraktijk. Het kenniscentrum is een samenwerking van de lectoraten ‘Versterken van Sociale Kwaliteit’, ‘Zorg voor Mensen met een Verstandelijke Beperking’, ‘Levensloopbegeleiding bij Autisme’, ‘Sociale en Methodische Aspecten van Psychiatrische Zorg en ‘Werkzame factoren in de jeugd- en opvoedhulp’. De lectoren van HAN SOCIAAL werken volgens een onderzoeksprogramma in samenspraak met onder meer de sociale opleidingen van de faculteit GGM, het instituut Sociale en Pedagogische Studies (ISPS, het instituut Maatschappelijke en Sociaal-Culturele Studies (IMSS), de masteropleidingen Pedagogiek en Social Work en de beroepspraktijk. 

We zoeken een promovendus voor het onderzoeksproject “Beter leren door beter slapen”. Het doel van het project is om het slaapgedrag en schoolfunctioneren van leerlingen met een autismespectrumstoornis te verbeteren, door het ontwikkelen van een app die wordt ingezet in een slaapinterventieprogramma voor leerkrachten in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 40 uur per week
  • max. €3994 per maand
  • Universitair
  • AT 1909563

Werkgever

HAN University of Applied Sciences

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kapittelweg 33, 6525 EN, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou