Adviseur Duurzame Energie Overheid

Adviseur Duurzame Energie Overheid

Geplaatst Deadline Locatie
28 sep 16 okt Arnhem

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 okt 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

IF Technology heeft voor haar locatie in Arnhem een vacature voor een Adviseur Duurzame Energie Overheid

Functieomschrijving

IF Technology zoekt een Adviseur duurzame energie Overheid (m/v; 32 - 40 u per week) die met een frisse blik onze overheidsklanten met kennis van zaken van duurzame energie begeleidt in het werkelijk vormgeven van de energietransitie. Je combineert je kennis op het gebied van gebiedsvernieuwing, duurzame warmte- en koude bronnen waaronder bodemenergie, geothermie, energie uit oppervlaktewater en warmtepompen, en ruimtelijke ordening van de ondergrond en weet deze te vertalen naar een advies voor onze overheidsklanten. Je helpt onze klanten hun vragen te achterhalen en mee te denken naar de toekomst: wat is nodig om hun duurzaamheidsambitie te bereiken? Dit doe je niet in je eentje: je komt te werken in een team van ervaren specialisten en adviseurs. Herken je je in dit profiel? Dan nodigen we je uit om bij ons te solliciteren! 

Over de functie van Adviseur Duurzame Energie

Vanwege een groeiende markt en bijbehorende aantal projecten zijn we op zoek naar versterking van ons team. Het team Beleid & Ontwikkeling adviseert op het gebied van plan- en beleidsontwikkeling. We faciliteren en ondersteunen onze overheidsklanten om de energietransitie op het gebied van warmte en koude vorm te geven. Daarbij helpen wij ze concrete invulling te geven aan het stimuleren en reguleren van deze ambities. Om zo tot werkelijke realisatie van duurzame energieprojecten te komen. De opdrachten hebben een conceptueel, strategische en/of verkennend karakter. Op basis van onze adviezen wordt vaak een afweging gemaakt om verder te gaan met een project. Denk hierbij aan het implementeren van voorgenomen beleid of het opstarten van een ‘lokaal duurzame energie initiatief’. 

Je opdrachtgevers zijn veelal overheid: van gemeenten, provincies, landelijke overheid tot en met waterschappen. Ook projectontwikkelaars en woningcorporaties zitten regelmatig aan tafel.

Specificaties

IF Technology

Functie-eisen

Als adviseur duurzame energie bij IF Technology:

  • heb je affiniteit met werken bij of met de overheid;
  • heb je een sterke drive voor hernieuwbare (omgevings-)energie;
  • ben je voor onze klanten de verbinder tussen techniek, mensen en beleid;
  • bezit je een gedegen inhoudelijke achtergrond van onze technologieën of ben je bereid deze op korte termijn eigen te maken;
  • heb je oog voor grote lijnen en hou je tegelijkertijd van concrete oplossingen;
  • sta je stevig in je schoenen en heb je een “ja, en” mentaliteit;
  • breng je onze klanten een stap verder in realisatie van hun ambities. 

Samenwerking met andere technische disciplines is essentieel voor het adviseren van onze klanten. We zoeken een adviseur die zelfbewust is en innovatieve en creatieve benaderingen kan ontwikkelen. Goede communicatieve, schriftelijke en procesmatige vaardigheden zijn belangrijk bij deze functie. Je zult tevens als relatiebeheerder betrokken zijn en als ‘linking pin’ functioneren tussen de technisch specialisten en onze klanten.

Jouw kwalificaties

Je beschikt over een relevante HBO- of academische opleiding (bijvoorbeeld aardwetenschappen, milieuwetenschappen) en daarnaast:

  • heb je ruime werkervaring (minimaal 5 jaar);
  • heb je een sterke affiniteit met onze duurzame energieoplossingen waaronder bodemenergie, geothermie, energie uit oppervlaktewater en warmtepompen;
  • kan je gestructureerd werken;
  • ben je communicatief vaardig en kan je goed samenwerken;
  • voel je je als een vis in het water bij de rol projectleider/procesbewaker, relatiebeheerder en verbinder;
  • heb je een drive en wens om jezelf breed te ontwikkelen en kennis op te doen in een nieuw vakgebied: op zowel technisch als beleidsmatig vlak;
  • pré: je hebt een relevant netwerk bij de overheid/ervaring met het beheren van eigen opdrachtportefeuille.

Arbeidsvoorwaarden

IF Technology biedt

IF Technology voelt zich verantwoordelijk om een bijdrage te leveren aan een leefbare wereld, waarbij vol wordt ingezet op de energietransitie. IF denkt in oplossingen voor energie uit de omgeving, zoals bodemenergie, oppervlaktewater, geothermie, warmtepompen of een combinatie van verschillende technieken.

IF Technology houdt zich sinds 1989 bezig met ondiepe en diepe bodemenergie. Daarnaast zijn we een steeds breder inzetbare partner in het ontwikkelen van duurzame concepten met een focus op warmte en koude: van geothermie, energie uit oppervlaktewater, waterbeheer, Smart polder, collectieve infrastructuur en gebiedsontwikkeling, buitenlandse ontwikkelingen tot en met GIS- en energie-tooling, Wij vinden het inspirerend om continu te zoeken naar nieuwe plaatsen waar onze kennis van toegevoegde waarde is. En jij kunt daaraan bijdragen. Creating Energy: onze slogan!

We adviseren, ontwerpen en ontwikkelen nieuwe concepten voor duurzame warmte- en koudelevering. We zijn actief van de haalbaarheidsfase, uitvoeringsfase tot en met de exploitatiefase en werken samen met alle partijen zoals overheden, ontwikkelaars, eindgebruikers, adviseurs, en bouwende partijen waaronder installateurs en boorfirma’s. Als je bij ons werkt krijg je een unieke kans om te werken aan de duurzame concepten van de toekomst. Je maakt contact met talloze bedrijven en overheden en bouwt zodoende een waardevol netwerk op.

IF biedt een dynamische werkomgeving en enthousiaste collega’s in een snel veranderende wereld.  Er wordt gewerkt in een netwerkorganisatie waarin er korte lijnen zijn tussen collega’s en met het management. Er heerst een open en prettige sfeer waarin veel ruimte is voor zelfontplooiing.

We bieden goede arbeidsvoorwaarden inclusief een winstdelingsregeling, uitgebreide opleidingsmogelijkheden en de mogelijkheid om te participeren in het bedrijf. Daarnaast bieden we een duidelijk inwerkprogramma, 65 inspirerende collega’s en een goed bereikbare locatie in Arnhem met openbaar of eigen vervoer.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • max. 32 uur per week
  • Universitair
  • AT 88215

Werkgever

Locatie

Velperweg 37, 6824 BE, Arnhem

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou