Brandweerofficier

Brandweerofficier

Geplaatst Deadline Locatie
15 feb 25 mrt Oirschot

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Instituut Fysieke Veiligheid - Brandweerofficier

Functieomschrijving

Kies voor de opleiding tot brandweerofficier en start je loopbaan in de wereld van de brandweer!

De opleiding Brandweerofficier start in september 2018 en duurt 1,5 jaar. Tijdens de opleiding volg je onderwijs bij de Brandweeracademie in Arnhem, doe je ervaring op door middel van stages en opdrachten en neem je deel aan trainings- en vormingsweken in binnen- en buitenland. Onder professionele en persoonlijke begeleiding leer je hoe je operationeel optreedt als officier van dienst en volg je vakken als: leiderschapsontwikkeling en leidinggeven, projectmanagement, bedrijfsvoering, multidisciplinaire planvorming en fire safety engineering. Voor ieder onderdeel leg je een examen af. Na de opleiding beschik je over de diploma’s Manschap a, Bevelvoerder, Officier van Dienst, Operationeel Manager en Specialist Operationele Voorbereiding. Kortom, de beste basis voor een brede en succesvolle loopbaan bij de brandweer.

Een baan bij de brandweer

Als brandweerofficier werk je voor de brandweerorganisatie in een veiligheidsregio of in Caribisch Nederland. Je loopbaan staat in het teken van leiderschap waarbij doorgroei naar het strategische niveau tot de mogelijkheden behoort. Je kunt actief zijn als leidinggevende, projectleider of toonaangevend specialist. Daarnaast kun je worden ingezet als officier van dienst bij diverse incidenten, variërend van een ongeval met gevaarlijke stoffen tot een vliegtuigramp.

Specificaties

Brandweeracademie

Functie-eisen

Iedereen is welkom

De brandweer werft mensen met de beste capaciteiten en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, genderidentiteit, geloofsovertuiging, leeftijd of geaardheid. De brandweer is op zoek naar mensen met talent en mensen die passen bij deze functie.

Arbeidsvoorwaarden

Je komt vanaf de start van de opleiding Brandweerofficier in dienst bij een veiligheidsregio of bij het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN) voor een periode van minimaal twee jaar. Na de eerste contractperiode is de intentie om het dienstverband om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Voorwaarde is wel dat je de opleiding succesvol hebt afgerond. Het salaris bedraagt minimaal € 2.335,- en maximaal € 3.376,- bruto per maand (schaal 8, CAR-UWO*). Inschaling is afhankelijk van achtergrond en ervaring.

Werk/denkniveau: HBO/WO

* binnen het BKCN gelden andere afspraken. De CAR UWO is hier niet van toepassing.

Werkgever

Brandweer

Bij de brandweer werken zo’n 30.000 mensen – beroeps en vrijwilliger – met hart en ziel aan een brandveilige samenleving. Bij de brandweer denk je snel aan het blussen van branden. Maar de brandweer doet veel meer. Een brandveilige samenleving betekent ook aandacht voor bouwkundige wet- en regelgeving en zelfredzaamheid van burgers bij incidenten en voorlichting. Ook is de brandweer zeer actief met hulpverlening, bijvoorbeeld bij ongevallen op de weg.

We werken samen

Bij veel incidenten zijn andere partijen betrokken. Denk aan politie, geneeskundige zorg, vitale sectoren of defensie. Iedere partij heeft zijn eigen taak en verantwoordelijkheid. De brandweer houdt zich bezig met de coördinatie en samenwerking van alle partijen om zo het incident op de juiste manier te benaderen.

We zijn toekomstgericht

De samenleving verandert; we worden steeds zelfstandiger, de vergrijzing neemt steeds verder toe en ook de verschillen worden steeds groter. De brandweer onderzoekt deze ontwikkelingen en onderzoekt wat dit betekent voor de brandweer. Daar hoort ook het op orde brengen van data en informatie bij, zodat de brandweer slimmer haar doelen kan bereiken. Deze business intelligence vormt een belangrijk nieuw speerpunt voor de komende jaren.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Economie
  • max. 36 uur per week
  • €2335—€3376 per maand
  • Universitair
  • SP brandweerofficier

Werkgever

Locatie

Markt 6, 5688 AJ, Oirschot

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou