Directeur Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW)

Directeur Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW)

Geplaatst Deadline Locatie
22 jun 16 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 aug 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De KNAW zoekt voor het NIAS een directeur: een gezaghebbende wetenschapper uit de geestes- of gedrags- en maatschappijwetenschappen met een brede visie op wetenschap.

Functieomschrijving

De directeur NIAS-KNAW realiseert innovatieve verbindingen tussen de geestes- en gedrags- of maatschappijwetenschappen onderling en met de levens- en natuurwetenschappen.

 

De directeur

  • Is eindverantwoordelijk voor de algemene en dagelijkse leiding van het instituut en als zodanig verantwoordelijk voor de koers van het instituut. Daarbij heeft hij/ zij de opdracht het NIAS internationaal toonaangevend te laten zijn.

  • Speelt een actieve rol bij het werven van aanvragen door excellente onderzoekers, en een stimulerende rol bij het realiseren van een optimaal klimaat voor wetenschappelijke reflectie en debat.

  • Formuleert wetenschappelijke uitdagende thema’s die fellows van hoog niveau aantrekken, uit binnen- en buitenland en biedt hen een inspirerende interactieve werkomgeving. Hij/ zij selecteert de fellows en is toegankelijk voor hen.

  • Heeft een duidelijke visie op de profilering en de toekomstige ontwikkeling van het NIAS. Hij/ zij positioneert het instituut bij wetenschappers, maar ook bij beleidsmakers in binnen- en buitenland.

  • Participeert in (inter)nationale netwerken en samenwerkingsverbanden.

  • Slaat bruggen tussen alfa-, gamma- en bètawetenschappen en bevordert interdisciplinariteit.

  • Vertegenwoordigt het NIAS binnen de KNAW (lid Directeurenraad) alsmede in (inter)nationale gremia en behartigt op deze wijze de belangen van het instituut.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

De KNAW zoekt een gezaghebbend wetenschapper uit de geestes-, gedrags-  of maatschappijwetenschappen met een brede visie op wetenschap, die in staat is om innovatieve verbindingen te realiseren tussen deze wetenschapsgebieden onderling en met de levens- en natuurwetenschappen. De directeur beschikt over een groot netwerk en is in staat dat in te zetten voor het tot stand brengen van strategische allianties. Ook is hij/ zij vaardig in het signaleren van belangrijke ontwikkelingen in wetenschap en maatschappij, in binnen- en buitenland en weet hij/ zij de nieuwe kansen en mogelijkheden die de recente verhuizing naar Amsterdam biedt, goed te benutten.

De directeur heeft ervaring met het leidinggeven aan een organisatie van professionals, zorgt voor duidelijke sturing van het instituut en functioneert op hoogleraarsniveau. Hij/ zij is een verbindende persoon en heeft uitstekende sociale vaardigheden.

Competenties:

•             Visie

•             Omgevingsgerichtheid

•             Verbindend leiderschap

•             Samenwerken

•             Organisatiesensitiviteit

•             Resultaatgerichtheid en besluitvaardigheid

Arbeidsvoorwaarden

De benoeming is voor een periode van vijf jaar, met ingang van 1 januari 2018.

Werkgever

NIAS - KNAW

Het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS) vervult een unieke functie in de nationale onderzoeksinfrastructuur. Het instituut biedt talentvolle wetenschappers de gelegenheid om in een interdisciplinaire en internationale context, buiten de alledaagse maalstroom, een tijdlang te werken aan nieuwe inzichten en publicaties. De onderzoekers kunnen nieuwe samenwerkingsverbanden smeden en gezamenlijk zoeken naar wetenschappelijke oplossingen voor maatschappelijke problemen.

Het instituut bevordert door zijn werkwijze de verbinding tussen wetenschapsgebieden die elkaar traditioneel niet naderen en stimuleert zo nieuwe wetenschappelijke richtingen. 

Het NIAS is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en is gevestigd in Amsterdam.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gezondheid; Economie; Recht; Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • max. 24 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AT3917

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Korte Spinhuissteeg 3, 1012 CG, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou