Medewerker Publiciteit en Voorlichting

Medewerker Publiciteit en Voorlichting

Geplaatst Deadline Locatie
1 sep 22 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het NIOD is op zoek naar een Medewerker Publiciteit en Voorlichting voor 38 uur per week.

Functieomschrijving

De medewerker Publiciteit en Voorlichting ontwikkelt in samenspraak met de NIOD-directie en het Kernteam Kenniscentrum van het NIOD een coherent beleid op het terrein van publiciteit en voorlichting en is de eerst verantwoordelijke voor de uitvoering hiervan. Dit beleid sluit aan bij de missie en de visie van het NIOD.

De medewerker Publiciteit en Voorlichting maakt gebruik van de kennis en expertise van de NIOD-collega’s bij de afdelingen Onderzoek en Collecties en Diensten en de verschillende kernteams binnen het NIOD, kijkt naar de behoeftes in het wetenschappelijk en maatschappelijk veld en stemt deze met elkaar af.

De hoofdtaken van de medewerker liggen op het terrein van:

- de organisatie en mede-uitvoering van de externe woordvoering en voorlichting en daarmee verbonden activiteiten;
- het ontwikkelen en uitvoeren van het communicatiebeleid en de doelgroep- en mediastrategie, zowel voor het NIOD als geheel als voor afzonderlijke projecten en programma’s, gericht op een heldere positionering in het maatschappelijke en academische veld;
- hoofdredactie/content management van de site niod.nl en social media;
- actief ondersteunen en adviseren van het werk van collega’s op het terrein van communicatie;
- deelname aan werkzaamheden in externe verbanden waarvan het NIOD deel uitmaakt, waaronder de KNAW en het Platform WO II;
- Ontwikkelen van het beleid voor interne communicatie.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Gevraagd wordt een kandidaat:

- met een relevante, liefst academisch opleiding,  
- met tenminste enige jaren ervaring op de genoemde werkterreinen (beleid en uitvoering interne en externe communicatie en content management) bij een min of meer vergelijkbare instelling,
- die kan opereren in een omgeving van eigenzinnige professionals en
- die beschikt over aantoonbare affiniteit met het domein waarop het NIOD zich beweegt, op het snijvlak van wetenschap en samenleving,
- met gevoel voor maatschappelijke en politieke verhoudingen.

Van de kandidaat wordt verwacht dat zij/hij een vaardige pen heeft en proactief optreedt.  Kennis van het gebruik van verschillende communicatiekanalen en het vaststellen van de effectiviteit hiervan zijn onmisbaar.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie van 1.0 fte voor de duur van één jaar, waarna bij goed functioneren een vaste aanstelling kan volgen. 

Het NIOD biedt een werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Afhankelijk van opleiding en werkervaring bedraagt het salaris -bij een fulltime dienstverband-  maximaal € 4.084,- bruto per maand (schaal 10 CAO NU), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. 

Werkgever

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies is in 1945 opgericht als documentatie- en onderzoekscentrum voor de Tweede Wereldoorlog. Sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een nationaal en internationaal expertisecentrum voor interdisciplinair onderzoek naar de geschiedenis van wereldoorlogen, grootschalig geweld en genociden, met inbegrip van hun maatschappelijke uitwerking op langere termijn. Tegelijk is het instituut collectiebeheerder en  vervult het een markante publieke functie op verschillende domeinen, zoals publieksdiensten en wetenschappelijk onderwijs. Het NIOD is één van de 15 instituten van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • max. €4084 per maand
  • Universitair
  • AT3945

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Herengracht 380, 1016 CJ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou