Twee Medewerkers Digitalisering

Twee Medewerkers Digitalisering

Geplaatst Deadline Locatie
29 sep 8 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 okt 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Huygens ING zoekt per direct voor een periode van 1 jaar 2 Medewerkers digitalisering (m/v) voor 15,2 uur per week (0,4 fte).

Functieomschrijving

Het project Huygens Brieven Online heeft tot doel een volledig digitaal ontsloten verzameling van de bewaarde correspondentie van de diplomaat, dichter en homo universalis Constantijn Huygens beschikbaar te stellen. Een groot gedeelte van zijn documenten is reeds digitaal beschikbaar op: resources.huygens.knaw.nl/briefwisselingconstantijnhuygens.

Voor de voltooiing van het project zal de medewerker digitalisering assisteren bij de metadatering en digitalisering van de brieven die nog niet online staan.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

  • Je hebt een Universitaire opleiding afgerond, bij voorkeur Geschiedenis;
  • Je bent bekend met de geschiedenis van de zeventiende eeuw en hebt affiniteit met de omgeving van Constantijn Huygens;
  • Je hebt ervaring met het lezen van vroegmoderne handschriften in het Nederlands, Frans, Duits, Engels, Latijn en Grieks;
  • Je hebt ervaring op het gebied van metadatering van vroegmoderne correspondenties;
  • Je hebt ervaring met het werken met databases;
  • Je hebt ervaring met digitaliseringstechnieken, zoals de nabewerking van scans en documentfotografie.
  • Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en bent flexibel inzetbaar.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke aanstelling van 15,2 uur per week voor een periode van 1 jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.465,-- bruto per maand en maximaal € 3.292,-- bruto per maand (schaal 8 CAO-NU) bij een fulltime aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

De beoogde ingangsdatum is zo spoedig mogelijk.

Werkgever

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW waarin geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt.

Het KNAW Humanities Cluster omvat het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Meertens Instituut. Zij delen één bedrijfsbureau, dat de bedrijfsvoering van het Humanities Cluster als geheel en van de drie afzonderlijke instituten verzorgt en ondersteunt. 

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het Huygens ING onderzoekt teksten en bronnen uit het verleden met behulp van nieuwe methoden en technieken. Het instituut staat voor innovatie in de onderzoeksmethoden, maar ook voor een beter begrip van de Nederlandse cultuur en geschiedenis bij een breed publiek. Het instituut heeft ongeveer 100 medewerkers en een omzet van circa € 6,5 miljoen. Van veel projecten maakt software ontwikkeling een belangrijk deel uit. Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is gehuisvest in het centrum van Amsterdam

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • max. 15.2 uur per week
  • Universitair
  • AT3950

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oudezijds Achterburgwal 185, 1012 DK, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou