Senior Onderzoeker Migratie-integratie

Senior Onderzoeker Migratie-integratie

Geplaatst Deadline Locatie
29 sep 1 nov Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 nov 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut zoekt voor de Themagroep Migratie en Migranten een Senior Onderzoeker (1.0 fte) Migratie-integratie.

Functieomschrijving

De senior onderzoeker maakt deel uit van de themagroep migratie en migranten. Binnen deze onderzoeksgroep wordt nationaal en internationaal onderzoek verricht naar migratiestromen, -keuzes en projecties alsmede naar de positie en het demografisch gedrag van migranten in de ontvangende samenleving. In het onderzoek dat binnen de themagroep wordt uitgevoerd staat wetenschappelijke excellentie centraal. Daarnaast speelt het NIDI en de themagroep een belangrijke rol als schakel in het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar beleid, politiek en de brede samenleving.

Binnen de themagroep zijn er naast de themagroep leider, twee senior onderzoekers die werken rond hun eigen onderzoekslijn. Zij werken daarbij intensief samen met de themagroep leider die leiding geeft aan de grotere groep van gedreven onderzoekers; voornamelijk promovendi en postdocs die onderzoek verrichten binnen extern gefinancierde projecten. De onderzoeksgroep bestaat daarmee uit onderzoekers in verschillende stadia van hun wetenschappelijke carrière en met een verschillend accent binnen het brede thema.

De themagroep tracht zo veel mogelijk complementair te werken. In dat licht betreft de vacature voor senior onderzoeker een functie waarbij de nadruk van het onderzoek ligt op de nationale Nederlandse context van migratie en integratie. Van de senior onderzoeker wordt verwacht dat zij/hij ruime onderzoekservaring heeft alsmede een eigen netwerk in het Nederlandse onderzoeks- en beleidsveld rond migratie en integratievraagstukken.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Het NIDI zoekt een senior onderzoeker met:

  • Een PhD in sociologie, demografie of gerelateerde discipline en tenminste 5 jaar
  • Relevante werkervaring op het terrein van migratie– en/of integratie onderzoek
  • Een gedegen achtergrond in kwantitatieve data analyses en geavanceerde statistische methoden
  • Sterke analytische capaciteiten
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Een sterk publicatie record blijkend uit artikelen in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften
  • Aantoonbare kennis van en netwerken in het Nederlandse beleidsveld
  • Affiniteit met het maatschappelijk debat rond migratie en integratie thema’s
  • Aantoonbare ervaring met het verwerven van externe onderzoeksgelden

Arbeidsvoorwaarden

Geboden wordt een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband, tegen een marktconform salaris afhankelijk van opleiding en ervaring (CAO Nederlandse Universiteiten). Daarnaast is er een uitgebreid pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een fulltime aanstelling (38 uur); de beoogde startdatum is 1 januari 2018. Een psychologisch assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Werkgever

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) is een onderzoeksinstituut van de Koninklijke Nederlands Akademie van Wetenschappen, (KNAW) en gevestigd in het centrum van Den Haag Het instituut is gelieerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. De staf van het instituut bestaat uit circa 50 medewerkers, van wie het merendeel werkzaam is als wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van bevolkingsvraagstukken.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AT3951

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Houtstraat 19, 2511 CV, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou