Onderzoeker in opleiding (Promovendus) binnen het project “Levensloop van jongeren in de 21e eeuw: risico’s voor toenemende ongelijkheid“ (1,0 FTE).

Onderzoeker in opleiding (Promovendus) binnen het project “Levensloop van jongeren in de 21e eeuw: risico’s voor toenemende ongelijkheid“ (1,0 FTE).

Geplaatst Deadline Locatie
20 feb 15 mrt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het project vind plaats in het kader van de Nationale WetenschapsAgenda. Het project  brengt in kaart wat de risico’s zijn op een toenemende ongelijkheid in maatschappelijke kansen tijdens het leven van jongeren die zijn geboren aan het begin van de 21e eeuw. Dit project combineert (1) onderzoek op microniveau bij jongeren over de verwachtingen die leven ten aanzien van werken, leren en zorgen en (2) onderzoek bij werkgevers over hoe zij een meer levensloopbestendig beleid denken vorm te geven en jongeren voorbereiden op een dynamische arbeidsmarkt.

De PhD-aanstelling wordt geacht uit te monden in een proefschrift en in publicaties in internationale gerefereerde tijdschriften. De OIO wordt in de gelegenheid gesteld een op betrokkene toegesneden onderwijsprogramma te volgen. Zoekfuncties die voor deze vacature van toepassing zijn: AIO, OIO, Promovendus.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Voor deze functie wordt gezocht naar een toptalent met een afgeronde opleiding in de sociale wetenschappen. Een gedegen kennis van kwantitatieve onderzoekstechnieken is een vereiste, alsmede een uitstekende schrijfvaardigheid in Nederlands en Engels. Bekendheid met theorie en onderzoek op het terrein van de sociologie, economie en psychologie strekt tot aanbeveling. De kandidaat heeft bij voorkeur een Research master afgerond of beschikt over andere blijken van excellentie. 

Arbeidsvoorwaarden

Geboden wordt een tijdelijke aanstelling van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid wordt deze aanstelling verlengd met nog eens 3 jaar. Het maandsalaris loopt op van € 2.222,- tijdens het 1e jaar tot € 2.840,- in het 4e jaar (Schaal P, CAO Nederlandse Universiteiten, loonpeil 1-1-2017 gebaseerd op een fulltime aanstelling van 38 uur), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Daarnaast is er een uitgebreid pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden. Een psychologisch assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Werkgever

NIDI - KNAW

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) is een onderzoeksinstituut van de Koninklijke Nederlands Akademie van Wetenschappen, (KNAW) en gevestigd in het centrum van Den Haag. Het instituut is gelieerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. De staf van het instituut bestaat uit circa 50 medewerkers, van wie het merendeel werkzaam is als wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van bevolkingsvraagstukken.

Informatie over het NIDI, het onderzoek dat wordt uitgevoerd en de mensen die daaraan werken, kunt u vinden op www.nidi.knaw.nl

Specificaties

  • PhD
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • AT3997

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Houtstraat 19, 2511 CV, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou