Docent schrijfvaardigheden

Docent schrijfvaardigheden

Geplaatst Deadline Locatie
1 aug 27 aug Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 aug 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen, Leids Instituut voor Chemisch onderzoek zoekt een Docent schrijfvaardigheden (1.0 fte).

Functieomschrijving

Schrijfvaardigheden zijn essentieel voor academisch-opgeleide afgestudeerden, onder meer voor het vervaardigen van duidelijke en gestructureerde onderzoeksrapporten, artikelen en subsidieaanvragen.
De vakdocent richt zich in eerste instantie op het verzorgen van Engelstalig schrijfonderwijs voor masterstudenten Chemistry en Life Science & Technology (LST). De docent is verantwoordelijk voor het geven van Engelstalige colleges en werkgroepen op het gebied van academisch schrijven. Het vak academisch schrijven is sterk verbonden met het verplichte vak Science Methodology, dat wordt afgerond met een essay. Een belangrijke taak van de docent is het corrigeren van essays van de studenten en het geven van feedback, met als doel de schrijfvaardigheden van de studenten tot een hoger academisch niveau te brengen.
De schrijfdocent is betrokken bij het Nederlandstalige BSc onderwijs, met name bij de practica, waar hij/zij verantwoordelijk zal zijn voor de begeleiding van de practicumassistenten met betrekking tot nakijken van en feedback geven op de practicumverslagen.
De docent zal voorts betrokken worden bij de begeleiding van de studenten bij de opzet van de structuur van de BSc en MSc theses. Daarnaast wordt van de schrijfdocent verwacht desgewenst een bijdrage te leveren aan andere ondersteunende diensten binnen het LIC, bijvoorbeeld bij het genereren van wervende (web)teksten voor het LIC masteronderwijs.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Gepromoveerd (bio-)chemicus met uitstekende academische schrijfvaardigheden;
  • Bewezen academische en educatieve kennis en kunde;
  • Een uitstekende beheersing van de Engelse taal en van de Nederlandse taal is noodzakelijk;
  • Ervaring in, of affiniteit met onderwijsvernieuwing strekt tot aanbeveling;
  • Kandidaten bezitten een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of zijn bereid om deze binnen korte termijn te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Een stimulerende internationaal onderzoeks-georiënteerde werkomgeving, waarbij werken in teamverband zeer belangrijk is. Verdere persoonlijke ontwikkeling is voorzien, bijvoorbeeld in de ontwikkeling van vernieuwend en inspirerend onderwijs.
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.588,- en maximaal € 4.084,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

De Universiteit Leiden kent goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via het keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

Afdeling

Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

De Faculteit der Wiskunde & Natuurwetenschappen verzorgt onderwijs aan ruim 4.000 studenten in 8 bachelor- en 11 masteropleidingen. Werken bij deze faculteit is werken in een boeiende, dynamische, wetenschappelijke omgeving waarin hoge eisen worden gesteld aan zowel studenten, staf en ondersteuners. Er heerst een collegiale sfeer waar iedereen van elkaar wil leren. De Faculteit W&N, met daarin het LIC, is gelegen op het Bio Science Park in Leiden en is goed bereikbaar met zowel eigen vervoer als met het openbaar vervoer.

Het Leids Instituut voor Chemisch onderzoek (LIC) www.lic.nl is een toonaangevend instituut dat fundamenteel en strategisch wetenschappelijk onderzoek verricht op het gebied van de chemische biologie en duurzame energie. Het LIC biedt vier chemie-gerelateerde opleidingen 

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • €2588—€4084 per maand
  • Gepromoveerd
  • 17-321

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you