Docent (neuropedagogiek en ontwikkelingsstoornissen)

Docent (neuropedagogiek en ontwikkelingsstoornissen)

Geplaatst Deadline Locatie
15 aug 14 sep Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De afdeling Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen, onderdeel van Orthopedagogiek van het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Faculteit der Sociale Wetenschappen zoekt kandidaten voor een functie van Docent (2 posities, 0.8 en 0.6 fte).

Functieomschrijving

De afdeling neuropedagogiek en ontwikkelingsstoornissen, onderdeel van het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden, zoekt 2 docenten met klinische ervaring op het gebied van diagnostiek en behandeling bij kinderen en jeugdigen met opvoedingsproblemen/psychopathologie. De docent draagt bij aan het onderwijs van de afdeling. De werkzaamheden omvatten het geven van onderwijs (i.e., colleges, werkgroepen, coördinatietaken) in bachelor-, master-, en research-masterprogramma’s, met nadruk op kennisoverdracht en klinische vaardigheden m.b.t. psychopathologie, diagnostiek en behandeling.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Een masterdiploma orthopedagogiek of klinische ontwikkelingspsychologie;
  • In bezit van diagnostiek aantekening of aantoonbare klinische ervaring;
  • Affiniteit met het verzorgen van universitair onderwijs op het gebied van diagnostiek, behandeling en psychopathologie;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke taalbeheersing, zowel in het Nederlands als in het Engels;
  • Uitstekende organisatie- en contactuele vaardigheden;
  • De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.588,- en maximaal € 4.064,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op www.werkenbij.leidenuniv.nl/.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

Afdeling

Faculteit der Sociale Wetenschappen

De Faculteit der Sociale Wetenschappen bestaat uit vier instituten: Pedagogische wetenschappen, Politieke Wetenschap, Psychologie en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie. Ook het Centre for Science and Technology Studies is onderdeel van de faculteit. De faculteit heeft ongeveer 5.000 studenten en 600 medewerkers. Er wordt onderwijs verzorgd over en onderzoek verricht naar uiteenlopende onderwerpen die variëren van adoptie tot politiek gedrag. Zie voor meer informatie www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen.

De afdeling Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen is onderdeel van de orthopedagogiek en kenmerkt zich door veelzijdig onderzoek, waarbij sprake is van  internationale samenwerking. De afdeling verzorgt zeer gevarieerd onderwijs in de Bachelor- en Masterfase van de opleiding Pedagogische Wetenschappen. Bovendien worden cursussen verzorgd voor de Research Master Developmental Psychopathology in Education and Child Studies, de Academische Pabo en het Premasterprogramma, dat zij-instromers toegang geeft tot de masterprogramma’s van Pedagogische Wetenschappen. Groepsgroottes in deze cursussen variëren van 15 tot 250 studenten.Meer informatie over het instituut Pedagogische Wetenschappen kunt u vinden op https://www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen/pedagogische-wetenschappen.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 32 uur per week
  • €2588—€4064 per maand
  • Universitair
  • 3462

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou