Corporate Information Security Officer

Corporate Information Security Officer

Geplaatst Deadline Locatie
6 okt 19 okt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 okt 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Bestuursbureau, Directie Bedrijfsvoering, afdeling Informatiemanagement zoekt op korte termijn een ervaren en slagvaardige Corporate Information Security Officer (0.8-1.0 fte).

Functieomschrijving

De Corporate Information Security Officer is verantwoordelijk voor de digitale en cyber veiligheid van de Universiteit. Samen met security officers bij faculteiten, fysieke/gebouw beveiliging, de functionaris gegevensbescherming en systeemeigenaren wordt hier invulling aan gegeven. De werkzaamheden bestaan uit:

  • Opstellen, implementeren en monitoren van informatiebeveiligingsbeleid, inclusief twee keer per jaar een Universitair Cyber Security Beeld;
  • Zorgen voor bewustwording op het gebied van informatiebeveiliging; Opstellen en uitvoeren van risicoanalyses, dataclassificaties en audits en het adviseren over beveiligingsmaatregelen;
  • Incident management bij beveiligingsincidenten;
  • Voorzitten van het security officers overleg met faculteiten en expertisecentra;
  • Adviseren over informatiebeveiliging, inclusief cyber security en integrale veiligheid;
  • Opstellen van het ‘security-statement’ in subsidieaanvragen voor onderzoeksprojecten en borgen van de opvolging;
  • Bijdragen aan het tot stand komen van de Universitaire agenda integrale veiligheid.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Ruime en aantoonbare werkervaring in de informatiebeveiliging en risicoanalyse;
  • Actuele kennis van cyber security dreigingen en maatregelen en in staat deze praktisch en hanteerbaar te maken;
  • Stressbestendig en u acteert als procesmanager bij beveiligingsincidenten;
  • Een CISM, CISA en/of CISSP certificering of gelijkwaardig;
  • Kennis van ISO 27001/27002 en ervaring met de implementatie en onderhoud;
  • Is een verbindende persoonlijkheid (faculteiten, uitvoerende eenheden, onderzoekers en bestuurders);
  • Neemt initiatief en is oplossings- en resultaatgericht;
  • Heeft een zelfstandige en proactieve werkhouding;
  • Werkt prettig binnen een informele en complexe organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 4210,- en maximaal € 5405,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 12).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op www.werkenbij.leidenuniv.nl/.

Het beleid van de Universiteit Leiden is erop gericht de arbeidsmobiliteit binnen de universiteit te stimuleren. In dit kader wordt u - bij een vast dienstverband - in uw functie benoemd voor een periode van vier jaar. Uiteraard betekent dit dat de Universiteit Leiden zich met u verantwoordelijk acht voor de zorg voor een passend vervolg van uw loopbaan na deze periode, hetzij in deze functie hetzij in een functie elders. 

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/

Afdeling

Bestuursbureau

Het Bestuursbureau ondersteunt het College van Bestuur en draagt zorg voor de voorbereiding van beleid en de uitvoering van besluiten. Hierbij onderhoudt het Bestuursbureau nauwe relaties met faculteiten en expertisecentra. Op een aantal terreinen zoals financiën, personeel, juridische zaken en strategische communicatie heeft het Bestuursbureau ook een serviceverlenende rol voor de gehele organisatie.

De afdeling Informatiemanagement is verantwoordelijk voor het beleid en de strategie voor de informatievoorziening van de Universiteit. Naast security wordt beleid ontwikkeld en geïmplementeerd op het gebied van privacy, architectuur en archivering/digitalisering. De implementatie wordt ingevuld door informatiemanagers (waarde proposities, roadmaps en begrotingen) en beheerst met het projecten portfolio op het gebied van onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Andere taken van de afdeling zijn archief dienstverlening (shared service), institutional research, redactie van het intranet en project- & programmamanagement. Informatiemanagement werkt nauw samen met het ICT shared service center, het onderwijs- en onderzoeksbeleid en – het belangrijkste – de faculteiten en instituten waar ons onderwijs en onderzoek plaatsvindt. 

http://organisatie.leidenuniv.nl/bestuursbureau/

Specificaties

  • Beleid- en staf; IT
  • 30.4—38 uur per week
  • €4210—€5405 per maand
  • Universitair
  • 3583

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P.C. Hooftlaan 13, 2332 AX, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou