Universitair Docent Middeleeuwse Geschiedenis

Universitair Docent Middeleeuwse Geschiedenis

Geplaatst Deadline Locatie
7 nov 22 nov Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 nov 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Faculteit der Geesteswetenschappen, Instituut Geschiedenis zoekt per 1 februari 2018 een Universitair Docent Middeleeuwse Geschiedenis (0.7 fte).

Functieomschrijving

  • Het verzorgen van onderwijs op het gebied van de middeleeuwse geschiedenis zowel in het Nederlands als in het Engels;
  • Het verrichten van onderzoek op het gebied van de middeleeuwse geschiedenis;
  • Het mede organiseren van het onderwijs binnen de sectie Middeleeuwse Geschiedenis;
  • Het participeren in het onderzoeksprogramma van het Onderzoeksinstituut Geschiedenis;
  • Het verrichten van enige taken op het gebied van bestuur en beheer.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Aantoonbare didactische kwaliteiten (bij voorkeur blijkend uit een BKO), en gebleken ervaring in het verzorgen van universitair onderwijs op verschillende niveaus (BA en MA);
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands met het oog op onderwijs in de BA-fase;
  • Uitstekende beheersing van het Engels met het oog op onderwijs in de MA-fase;
  • Voltooid promotieonderzoek inzake een onderwerp uit de middeleeuwse geschiedenis;
  • De voorkeur gaat uit naar een onderzoeker met aantoonbare cultuurhistorische belangstelling, blijkend uit regelmatige en gezaghebbende publicaties in het Nederlands en Engels;
  • Bereid en in staat 3 dagen per week aanwezig te zijn op het Instituut voor Geschiedenis.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 4 jaar. Het gaat om een vervanging, er is geen mogelijkheid tot verlenging. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.475,- en maximaal € 5.405,-bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11 of 12). Afhankelijk van ervaring is het mogelijk dat de kandidaat start in schaal 10, totdat hij/zij de volledige vereiste voor schaal 11 bezit.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijscertificaat (BKO) of bereid is dit binnen 2 jaar te behalen.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op www.werkenbij.leidenuniv.nl. 

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/

Afdeling

Faculteit der Geesteswetenschappen

De Faculteit der Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘In Leiden leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 930 medewerkers verzorgt de faculteit 27 master- en 25 bacheloropleidingen voor ruim 6.000 studenten vanuit de vestigingen in het historisch hart van Leiden en de eigentijdse locaties in Den Haag.

Het Instituut voor Geschiedenis is een van de zes wetenschappelijke instituten van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Het instituut is verantwoordelijk voor het grootste deel van het historisch onderwijs en onderzoek dat binnen de Universiteit Leiden wordt uitgevoerd en telt ruim 120 medewerkers. Meer informatie over het instituut vindt u op onze website www.hum.leiden.edu/history/.

https://www.universiteitleiden.nl/geesteswetenschappen

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Taal en cultuur
  • max. 26.6 uur per week
  • €3475—€5405 per maand
  • Gepromoveerd
  • 17-451

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Stationsweg 26, 2312 AV, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou