Universitair Docent Biochemie, celbiologie en moleculaire biologie

Universitair Docent Biochemie, celbiologie en moleculaire biologie

Geplaatst Deadline Locatie
12 dec 26 dec Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 dec 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen, Leids Instituut voor Chemisch onderzoek zoekt een Universitair Docent Biochemie, celbiologie en moleculaire biologie (1.0 fte).

Functieomschrijving

Binnen het Leiden Instituut voor Chemie (LIC) is er een vacature voor een universitair docent die in de BSc opleidingen Molecular Science & Technology en Life Science & Technology educatief en inhoudelijk de benodigde kennis van biochemie, cel- en moleculaire biologie kan overbrengen aan de grote groepen BSc studenten.
De universitair docent richt zich op onderwijs voor 1e en 2e jaars BSc studenten. De universitair docent is verantwoordelijk voor het opzetten en doceren van colleges, werkgroepen en practica, daarbij rekening houdend met de verschillende eisen die binnen de BSc opleidingen gesteld worden. De universitair docent staat in nauw contact met LIC Principal Investigators (PI’s), dit om de inhoud van de colleges te bepalen en af te stemmen op de behoefte voor vervolgcolleges, maar ook om zijn/haar vakkennis op peil te houden.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Gepromoveerd biochemicus of moleculair bioloog met de vaardigheid om aan grote groepen studenten te doceren;
  • Zeer goede academische en educatieve en inspirerende vaardigheden;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal zijn noodzakelijk en beheersing van de Engelse taal is gewenst;
  • Kandidaten bezitten een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of zijn bereid om deze binnen korte termijn te behalen;
  • Ervaring in, en/of affiniteit met onderwijsvernieuwing strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Een stimulerende internationaal onderzoeks-georiënteerde werkomgeving, waarbij werken in teamverband zeer belangrijk is. Verdere persoonlijke ontwikkeling is voorzien, bijvoorbeeld in de ontwikkeling van vernieuwend en inspirerend onderwijs. Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren en het BKO certificaat is behaald. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.475,- en maximaal  € 4.757,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

De Universiteit Leiden kent goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via het keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

De Faculteit der Wiskunde & Natuurwetenschappen verzorgt onderwijs aan ruim 4.000 studenten in 8 bachelor- en 11 masteropleidingen. Werken bij deze faculteit is werken in een boeiende, dynamische, wetenschappelijke omgeving waarin hoge eisen worden gesteld aan zowel studenten, staf en ondersteuners. Er heerst een collegiale sfeer waar iedereen van elkaar wil leren. De Faculteit W&N, met daarin het LIC, is gelegen op het Bio Science Park in Leiden en is goed bereikbaar met zowel eigen vervoer als met het openbaar vervoer.

Het Leids Instituut voor Chemisch onderzoek (LIC) www.lic.nl is een toonaangevend instituut dat fundamenteel en strategisch wetenschappelijk onderzoek verricht op het gebied van de chemische biologie en duurzame energie. Het LIC verzorgt het onderwijs (colleges en practica) in de organische chemie voor de drie Leidse chemie-gerelateerde BSc opleidingen Molecular Science & Technology (MST), Life Science & Technology (LST) en Biofarmaceutische wetenschappen (BFW), alsook de MSc opleidingen Chemistry en LST. 

https://www.universiteitleiden.nl/wiskunde-en-natuurwetenschappen

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • €3427—€4757 per maand
  • Gepromoveerd
  • 17-522

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

J.H. Oortweg 19, 2333 CH, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou