Universitair Docent Politieke Wetenschap

Universitair Docent Politieke Wetenschap

Geplaatst Deadline Locatie
12 dec 1 feb Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 feb 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Instituut Politieke Wetenschappen van de Faculteit der Sociale Wetenschappen zoekt kandidaten voor de functie van Universitair Docent Politieke Wetenschap (1.0 fte).

Functieomschrijving

Voortbordurend op de historische expertise op het gebied van Nederlandse politiek, zoeken wij naar kandidaten die gekwalificeerd zijn om onderzoek te verrichten op het gebied van Nederlandse politiek op nationaal en lokaal niveau, voor onze Bachelor- en Masterprogramma’s. De aanstelling omvat mogelijk ook het verzorgen van algemeen inleidende vakken in de Politieke Wetenschap of cursussen voor gevorderden op andere thema’s aansluitend bij de expertise van de kandidaat. Van kandidaten wordt tevens verwacht Bachelor- en Mastertheses te begeleiden, onderzoeksfinanciering binnen te halen, bij te dragen aan de onderzoeksagenda van het Instituut, en deel te nemen aan bestuurlijke activiteiten en het wetenschappelijk debat binnen het Instituut.    

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Gepromoveerd (of bijna gepromoveerd) op het gebied van Politieke Wetenschappen of aanverwante discipline;
  • Een veelbelovende onderzoeksagenda en publicaties op het gebied van Nederlandse politiek, plus relevante onderwijservaring en positieve onderwijsevaluaties. Kennis van Nederlandse politieke geschiedenis is een pré;
  • Onderwijs kunnen verzorgen zowel in het Nederlands als Engels;
  • Binnen de Universiteit Leiden is het bezit van een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) voor docenten verplicht. Als de succesvolle kandidaat deze nog niet heeft behaald, moet deze binnen twee jaar worden behaald. 

Arbeidsvoorwaarden

De aanvang van het dienstverband is z.s.m., en bij voorkeur niet later dan 1 september 2018. Aanstelling vindt plaats op basis van werkervaring conform de cao Nederlandse Universiteiten voor de duur van maximaal  6 jaar. Uitzicht op een vast dienstverband kan bij goed functioneren en afhankelijk van de financiële situatie van het Instituut tot de mogelijkheden behoren tijdens of aansluitend op de tijdelijke aanstelling. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.427,- tot maximaal € 4.757,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit der Sociale Wetenschappen

De Faculteit der Sociale Wetenschappen bestaat uit vier instituten: Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap, Psychologie en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie. Ook het Centre for Science and Technology Studies is onderdeel van de faculteit. De faculteit heeft ongeveer 5.000 studenten en 600 medewerkers. Er wordt onderwijs verzorgd over en onderzoek verricht naar uiteenlopende onderwerpen die variëren van adoptie tot politiek gedrag. Zie voor meer informatie www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen.

Het Instituut Politieke Wetenschap is geworteld in tradities van vergelijkende, Nederlandse en internationale politiek, alsmede politieke theorieën. Het onderzoeksprogramma richt zich in eerste instantie op Design, Workings and Implications of Political Institutions, in de breedst mogelijke zin van het woord, en daarnaast voeren individuele stafleden ook onderzoek uit binnen het bredere thema van politieke wetenschap. Het Instituut ontvangt hoge beoordelingen in peer reviews voor zowel onderwijs- als onderzoeksprogramma’s. Het Instituut Politieke Wetenschap van de Faculteit der Sociale Wetenschappen is een onderzoeks- en onderwijsinstituut van ca. 70 medewerkers, waaronder veel internationale academici, van wie een aantal eindredacteur zijn van internationaal gerefereerde tijdschriften. Medewerkers van het Instituut zijn betrokken bij diverse universitaire multidisciplinaire onderzoekscentra, waaronder Central and East European Studies, International Relations, Parties and Representation, and Political Philosophy. Het Instituut is gevestigd in Leiden maar er wordt tevens onderwijs gegeven in Den Haag.

Het Instituut biedt zowel Bachelor- als Master programma’s aan, in het Nederlands en Engels, en begeleidt meerdere PhD kandidaten. De Bachelorprogramma’s zijn algemene Politieke Wetenschap en Internationale Politiek in Leiden, en International Relations and Organisations in Den Haag. De Masterprogramma’s (NL&EN) die worden aangeboden zijn een één-jarige MSc met vier specialisaties in Leiden en twee in Den Haag (inclusief Nederlandse Politiek), en een twee-jarige onderzoeksmaster, die word verzorgd in samenwerking met het Instituut Bestuurskunde. 

https://www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €3475—€4757 per maand
  • Gepromoveerd
  • 4462

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you