Promovendus "Verbinding Onderwijs en Jeugdzorg: Ontwikkeling van een Response to Intervention Model voor de aanpak van School-gerelateerde Stress in de Onderbouw van het Voortgezet Onderwijs"

Promovendus "Verbinding Onderwijs en Jeugdzorg: Ontwikkeling van een Response to Intervention Model voor de aanpak van School-gerelateerde Stress in de Onderbouw van het Voortgezet Onderwijs"

Geplaatst Deadline Locatie
22 dec 24 jan Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 jan 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De sectie Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden en de afdeling Orthopedagogiek van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht zoekt kandidaten voor een functie van Promovendus (2 posities, 1.0 fte).

Functieomschrijving

In dit project “Verbinding Onderwijs en Jeugdzorg: Ontwikkeling van een Response to Intervention Model voor de aanpak van School-gerelateerde Stress in de Onderbouw van het Voortgezet Onderwijs” geheten en gefinancierd door NWO-NRO in het kader van de Startimpuls voor de Nederlandse Wetenschapsagenda (NWA), onderzoeken wij een methode om de verbinding tussen het onderwijs en de jeugdzorg te versterken, zodat leerlingen met een zorgbehoefte sneller en beter worden begeleid. Volgens het Response to Intervention model (RtI) hebben wij de verbinding tussen onderwijs en jeugdzorg in drie fasen ingedeeld: in de eerste fase krijgen leerlingen (en hun ouders en docenten) een algemene les over de oorzaken en gevolgen van stress, in de tweede fase volgen geselecteerde leerlingen een groepstraining om stress te verminderen, en in de derde fase worden leerlingen met psychosociale  problemen doorverwezen naar de jeugdzorg. Met dit fasemodel is het mogelijk om de zorg goed af te stemmen op de behoefte van de leerling en verlaagt het de kans op onder- en over-diagnostiek.
Dit project is tot stand gekomen in nauw overleg tussen de wetenschap en de praktijk: het model is gebaseerd op de wetenschappelijke literatuur en reageert op een duidelijke behoefte in de praktijk. In het project wordt dan ook nauw samengewerkt tussen diverse kennisinstellingen (Universiteit, HBO, TNO) en praktijkinstellingen (VO scholen, Jeugdzorg, Jeugd maatschappelijk werk). Dit betekent dat de promovendi deel gaan uitmaken van een team van professionals met uiteenlopende achtergrond. De promovendi zullen veel samenwerken en hebben ieder ook een eigen aandachtsgebied. Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met de hoofdonderzoekers (zie onder Informatie).

De werkzaamheden

  • Ontwikkelen van meetinstrumenten en interventie;
  • Ondersteuning uitvoering RtI model;
  • Uitvoeren van dataverzameling op scholen;
  • Analyseren van kwantitatieve data;
  • Schrijven van wetenschappelijke artikelen, uitmondend in een proefschrift;
  • Samenwerken in een interdisciplinair onderzoeksteam;
  • Onderwijstaak, bijv. begeleiden van bachelor- en masterstudenten.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Een diploma op Master niveau in psychologie of pedagogiek; Een research master diploma strekt tot de aanbeveling;
  • Affiniteit met thema jeugdzorg en onderwijs;
  • Ervaring met gevorderde statistische technieken;
  • Interesse in interdisciplinair onderzoek;
  • Proactief, hands-on mentaliteit, flexibel en zelfstandig;
  • Sociaal vaardig, overtuigingskracht en een teamspeler;
  • Uitstekende organisatorische vaardigheden;
  • Uitstekende communicatieve uitdrukkingsvaardigheden;
  • Uitstekende beheersing van zowel het Nederlands als het Engels in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende, afwisselende baan met zowel wetenschappelijke als maatschappelijke impact. Deze PhD plek biedt de mogelijkheid om te werken aan uw interdisciplinaire academische ontwikkeling en om een groot netwerk op te bouwen in de academie en in de praktijk van het onderwijs en de zorg.
De aanstelling met startdatum 1 april 2018, vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten voor een periode van 1 jaar met mogelijke verlenging tot een promotietraject van (totaal) 4 jaar. De aanstelling dient te worden afgesloten met een promotie. Het salaris bedraagt € 2.222,- in het eerste jaar oplopend tot € 2.840,- bruto per maand in het vierde jaar bij een fulltime aanstelling (salarisschaal P).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit der Sociale Wetenschappen

Dit onderzoek is onderdeel van het overkoepelde NWA-project ‘Gelijke kansen voor een diverse jeugd’ (penvoerders: prof. dr. Monique Volman (Universiteit van Amsterdam) en prof. dr. Judi Mesman (Universiteit Leiden)).
Het deelproject ‘Verbinding onderwijs en jeugdzorg’ wordt geleid door prof. dr. Michiel Westenberg (Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie, Universiteit Leiden) en prof. dr. Jessica Asscher (Orthopedagogiek, Universiteit Utrecht).   

https://www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen

Specificaties

  • PhD; Promotiestudent
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €2222—€2840 per maand
  • Universitair
  • 4542

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you