Security/privacy-officer

Security/privacy-officer

Geplaatst Deadline Locatie
10 apr 29 apr Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 apr 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het ICT Shared Service Centre (ISSC), afdeling Strategy & Facilities zoekt een Security/privacy-officer (0.8–1.0 fte).

Functieomschrijving

Als Security/privacy-officer bij het ISSC draagt u in overleg met de andere Security/privacy-officers bij de universiteit bij aan de universitaire agenda integrale veiligheid en gegevensbescherming. In dit kader adviseert u samen met uw collega security-officer binnen het ISSC, vertaalt u beleid naar technische maatregelen, rapporteert u uw bevindingen en bent u procesmanager bij beveiligings- en privacy-incidenten. Daarnaast bent u aanspreekpunt voor informatiebeveiliging en gegevensbescherming. Tevens bewaakt u dat aanpassingen op en vernieuwingen van ICT voorzieningen met inachtneming van richtlijnen informatiebeveiliging en gegevensbescherming worden doorgevoerd. U toetst wijzigingsvoorstellen, verzorgt interne audits, geeft inhoudelijke informatie en begeleidt de collega’s in het werken met informatiebeveiliging en gegevensbescherming. Tot slot voorziet u het MT van het ISSC van concrete adviezen.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • HBO/academisch werk- en denkniveau, met bij voorkeur een afgeronde opleiding binnen het vakgebied en affiniteit met IT, Informatiebeveiliging en Privacy;
  • Een CISM, CISA en/of CISSP certificering of gelijkwaardig;
  • Aantoonbare ervaring in de informatiebeveiliging, risicoanalyse en gegevensbescherming (PIA);
  • Actuele kennis van cyber security dreigingen en privacy maatregelen en in staat deze praktisch hanteerbaar te maken;
  • Kennis van ISO 27001/27002 en ervaring met implementatie en onderhoud;
  • Aantoonbare ervaring in een servicegerichte (IT-)organisatie;
  • Zelfstandig, proactief, oplossings- en resultaatgericht;
  • Goede communicatieve vaardigheden en stressbestendig;
  • Bekend met werken in een informele en complexe organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten, voor de duur van een jaar met de mogelijkheid voor een vast dienstverband na gebleken geschiktheid. Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en werkervaring, minimaal € 2.588,- en maximaal € 4.084,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
In de dagelijkse werkzaamheden krijgt u te maken met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar u staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed. Een uitgebreide beschrijving van de VOG vindt u op https://www.justis.nl/producten/vog/. 

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

ISSC

Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de centrale ICT dienstverlener van de Universiteit Leiden en ondersteunt met haar dienstverlening onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. De kerntaken zijn het beheren van het agglomeratienetwerk en de VOIP telefoniediensten, de identity en access management (IAM) infrastructuur, de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, alsook de ontwikkeling en het beheer van de universitaire werkplekvoorzieningen. De komende periode ligt de focus op eindgebruikersdiensten, datamanagement, identity & accessmanagement en hybride cloud.

De dienstverlening is belegd binnen de afdelingen Customer Relations (klantprocessen & relatiebeheer), Operations (server-/netwerkbeheer en bedrijfsvoeringsystemen), Development (ontwikkeling en projectmanagement), Strategy & Facilities (security, architectuur, inkoop & contractmanagement). De stafafdeling Finance & Officemanagement is verantwoordelijk voor de financiële administratie en secretariële ondersteuning.

http://issc.leidenuniv.nl/

Specificaties

  • IT
  • 30.4—38 uur per week
  • €2588—€4084 per maand
  • HBO
  • 18-070

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

J.H. Oortweg 19, 2333 CH, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou