Arts-onderzoeker Reumatologie m/v

Arts-onderzoeker Reumatologie m/v

Geplaatst Deadline Locatie
20 nov 25 dec Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 dec 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Reumatologie LUMC is op zoek naar een arts-onderzoeker in opleiding!

Functieomschrijving

De functie

Wil jij bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe methodieken in het onderzoek naar ontstekingen?  In de Reumatologie doen we veel onderzoeken met impact voor de vaak bijzondere patiëntengroepen. Zorg jij ervoor dat onze patiënten sneller gediagnosticeerd kunnen worden? We zoeken een arts-onderzoeker in opleiding om hier aan bij te dragen.


Je werkt mee aan een belangrijk onderzoek waarin we patiënten met axiale spondyloartritis (AxSpA), een potentieel ernstige ontstekingsziekte die vooral de rug en het bekken aantast, eerder willen diagnosticeren en behandelen.

Wat ga je doen?

Als arts-onderzoeker includeer jij de patiënten in het onderzoek. Je doet lichamelijk onderzoek, neemt vragenlijsten af en je coördineert het aanvullend onderzoek, zoals het maken van röntgenfoto's, CT-scans en MRI's. Daarnaast analyseer je onderzoeksgegevens, schrijf je hierover wetenschappelijke artikelen en geef je voordrachten op internationale congressen. Uiteindelijk leidt dit tot een promotie. Naast bovengenoemd onderzoek wordt je opgeleid in de wetenschappelijke basis van epidemiologisch onderzoek.

Het project

Het SPACE-onderzoek (www.space-project.nl) is in 2009 gestart in het LUMC en is uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal, multi-center onderzoek met onderzoekscentra in Nederland, Portugal, Noorwegen, Italië en Zweden. AxSpA begint op jonge leeftijd en komt relatief vaak voor. De bekendste vorm is de ziekte van Bechterew (ankyloserende spondylitis). De diagnose AxSpA is niet zelden moeilijk te stellen, maar voor het beloop van de ziekte is het van belang dat dat toch snel gebeurt. Zo kan een adequate behandeling worden gestart en onherstelbare schade worden voorkomen.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Je bent (basis)arts en hebt affiniteit met patiëntgebonden onderzoek en epidemiologie. Ervaring met het doen van onderzoek is een pré. Daarnaast ben je een initiatiefrijk persoon, die goed zelfstandig werkt en tegelijkertijd gemakkelijk in een team functioneert. Aangezien je veel contact met patiënten hebt en samenwerkt met collega-onderzoekers in binnen- en buitenland, spreekt het voor zich dat je over uitstekende communicatieve eigenschappen beschikt. Tot slot kun je je in het Engels en Nederlands goed uitdrukken, zowel schriftelijk als mondeling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar (duur van het promotieonderzoek).

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week en krijgt een aanstelling voor de duur van het promotieonderzoek (drie jaar). Als arts-onderzoeker is je salaris afhankelijk van je ervaring en takenpakket maximaal € 4.216,- bruto per maand voor een fulltime functie (schaal 10, CAO UMC).

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra. 

Werkgever

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. 

Afdeling

De afdeling Reumatologie is een topreferentiecentrum voor patiënten met acute en chronische gewrichtsziekten en auto-immuunziekten. Het klinische en het wetenschappelijke werk van de afdeling is internationaal toonaangevend. Door de Europese Reumatologievereniging (EULAR) is de afdeling als ‘center of excellence’ aangewezen. Je maakt deel uit van de onderzoeksgroep AxSpA die binnen het LUMC nauw samenwerkt met de afdeling Radiologie. Bovendien is de afdeling Reumatologie een ambitieuze afdeling met veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Je werkt samen met assistenten in opleiding tot reumatoloog en andere promovendi die (klinisch) wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. 

Specificaties

  • Patiëntenzorg: overig; PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €4216 per maand
  • Universitair
  • B.17.PV.JH.100

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you