Docent Medische Psychologie m/v

Docent Medische Psychologie m/v

Geplaatst Deadline Locatie
26 jan 25 feb Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 feb 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bent u de docent Medische Psychologie die wij zoeken?

Functieomschrijving

Als docent Medische Psychologie heeft u twee kerntaken. U verzorgt en ontwikkelt onderwijs binnen de opleidingen Geneeskunde en Farmacie en u coördineert werkzaamheden rondom de inzet van simulatiepatiënten in het onderwijs. In uw onderwijstaken gaat het om  het overdragen van kennis over Medische Psychologie en Gezondheidspsychologie en het aanleren van communicatieve vaardigheden. U geeft onderwijs in werkgroepen, en incidenteel hoorcolleges. Een groot gedeelte van de functie bestaat uit het begeleiden van oefengesprekken van  coassistenten en assistenten in opleiding. Daarnaast denkt u mee over de voortdurende ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijsprogramma en begeleidt u, op termijn, docenten bij het behalen van hun basiskwalificatie onderwijs.

Om studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de praktijk, zetten wij in een aantal delen van het onderwijs simulatiepatiënten in. U zorgt er in een coördinerende rol voor dat dit op een verantwoorde en goede manier gebeurt. U beoordeelt en beheert aanvragen voor de inzet van simulatiepatiënten. U begeleidt hen bij hun werk, evalueert hun inzet en geeft trainingen. Tot slot stelt u beleid en richtlijnen op over de inzet van simulatiepatiënten en u adviseert over het daarmee gepaard gaande budget.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

De docent Medische Psychologie die wij zoeken heeft een doctoraal/master Psychologie en theoretische kennis van de Medische Psychologie. Tevens bent u in het bezit van het certificaat “basiskwalificatie onderwijs” dan wel bereid dit certificaat binnen 2 jaar te behalen, waarbij het LUMC ondersteuning verleent.

U hebt ervaring met het geven van onderwijs op het gebied van communicatieve vaardigheden. Onderwijs verzorgen in een praktijkomgeving betekent dat u samenwerkt met artsen en zich verdiept in de klinische praktijk. Ervaring binnen deze setting is een pre. Voor uw taken  rondom de inzet van simulatie patiënten is het belangrijk dat u overzicht kunt bewaren over een complex proces en dat u goed kunt plannen en organiseren. 

Arbeidsvoorwaarden

U werkt in een dienstverband van 24  uur per week. Bent u een nieuwe medewerker dan krijgt u in eerste instantie een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Uw salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal  € 4.216,- bruto per maand bij een fulltime functie (schaal 10, CAO-UMC).

Het LUMC biedt u zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heeft u recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kunt u deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC u goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies, en kunt u gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover leest u elders op deze site.

Afdeling

Directoraat Onderwijs en Opleidingen

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. Het Onderwijs Expertise Centrum (OEC) is een afdeling binnen het directoraat Onderwijs en Opleidingen van het LUMC. Het OEC ondersteunt en adviseert de onderwijs- en opleidingsafdelingen in brede zin met onderwijskundige expertise. Daarnaast verzorgt het OEC onderwijs met betrekking tot Communication in Science (schrijven en presenteren) en Medische Psychologie (communicatieve vaardigheden en medisch psychologische kennis). Ook verrichten wij onderzoek naar onderwijs. Er werken 40 medewerkers en een aantal student assistenten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 24 uur per week
  • max. €4216 per maand
  • Universitair
  • G.18.YP.12

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you