OIO Reumatologie

OIO Reumatologie

Geplaatst Deadline Locatie
6 mrt 2 apr Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 apr 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zijn op zoek naar nieuwe targets voor de behandeling van patiënten met een voorstadium van reumatoïde artritis.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar nieuwe  targets voor de behandeling van patiënten met een voorstadium van reumatoïde artritis. Ben jij de ambitieuze onderzoeker in opleiding die ons daarbij gaat helpen?

 

Als onderzoeker in opleiding bij de afdeling Reumatologie werk je mee aan ons onderzoek naar de ontwikkeling van auto-immuniteit in patiënten met reumatoïde artritis (RA). RA is een auto-immuunziekte die wordt gekenmerkt door chronische ontsteking van de gewrichten, waarbij vaak autoantistoffen kunnen worden aangetoond. Het is vooralsnog onbekend hoe immunologische T en/of B-cel tolerantie voorafgaand aan ziekte wordt doorbroken en hoe autoantistof-producerende B-cellen worden geactiveerd.

 

Het project

Het doel van dit project is om het mechanisme van de cruciale (auto)immuunreacties die betrokken zijn bij de chronische ontsteking van gewrichten op te helderen. Wij analyseren het immuunsysteem van gezonde personen, “at risk” personen, patiënten met “vroege” en “late” RA en patiënten in remissie, door de aanwezigheid van autoantigen-specifieke afweercellen en autoantistoffen te onderzoeken. Dat doen we in de  hoop markers te vinden die de immunologische tolerante staat in verschillende afweercellen kenmerken en die gebruikt kunnen worden als eindpunt in klinische studies. Wij hopen dat dit onderzoek tevens zal leiden tot de identificatie van nieuwe doelwitten voor therapieën om immunologische tolerantie te induceren in patiënten met een voorstadium van RA. Voor dit beschreven onderzoek wordt gebruik gemaakt van verschillende (cellulaire) immunologische technieken zoals celkweek, ELISA en flow cytometry. Daarnaast worden verschillen in genexpressie tussen cel populaties bestudeerd. Dit onderzoek vindt plaats in het kader van een Europees samenwerkingsverband, binnen het  “RT cure” consortium.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Je bent afgestudeerd in Biomedische Wetenschappen, Life Science & Technologies, Geneeskunde of een vergelijkbare relevante studie. Je hebt bij voorkeur affiniteit en ervaring met fundamenteel-translationeel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van cellulaire immunologie en/of ervaring op het gebied van de bio-informatica. Je bent gemotiveerd, ambitieus, leergierig en nauwkeurig. Daarnaast ben je enthousiast, flexibel en beschik je over goede communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding, met een maximum van 4 jaar. Het salaris bedraagt € 2.279,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 2.919,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal OIO, CAO UMC).

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heb je recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kun je deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische  Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kun je gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover lees je elders op deze site.

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing. De 7000 medewerkers werken samen aan onze ambitie:  Verbetering van patiëntenzorg. We leiden artsen, gespecialiseerde zorgverleners en onderzoekers op om hieraan bij te dragen.

Het LUMC omarmt en ontwikkelt nieuwe technologieën. Translationeel onderzoek vormt de basis van ons onderzoek. Resultaten vanuit wetenschappelijk onderzoek passen we toe in de klinische setting van het ziekenhuis. Omgekeerd, brengen we de klinische waarnemingen en vragen terug naar het laboratorium.

Het LUMC onderscheidt zich vooral als verwijscentrum voor complexe medische vraagstukken waar geen pasklare antwoorden op zijn. Bovendien wordt door de multidisciplinaire aanpak in het LUMC een verscheidenheid aan nieuwe technieken en technologie ontwikkeld. Wetenschappers en artsen werken samen aan een beter begrip van ziekten en aan nieuwe behandelmethoden.

http://www.lumc.nl/

Afdeling

Reumatologie

In het laboratorium van de afdeling Reumatologie werkt een groep van ongeveer 30 enthousiaste postdocs, OIO's, en analisten. De afdeling doet onderzoek naar de pathogenese van auto-immuunziekten, met name reumatoïde artritis. De Reumatologiekliniek en het laboratorium werken nauw samen, waarbij fundamenteel en toegepast onderzoek zoveel mogelijk worden geïntegreerd.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2279—€2919 per maand
  • Universitair
  • B.18.PV.JH.25

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you