Programma-adviseur Citrienfonds

Programma-adviseur Citrienfonds

Geplaatst Deadline Locatie
28 feb 21 mrt UTRECHT

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) - Programma-adviseur Citrienfonds

Functieomschrijving

Heb jij affiniteit met het verbeteren van de toekomstbestendigheid van de zorg? En wil je daar zelf een bijdrage aan leveren? De NFU biedt een afwisselende baan waarbij je in keuken van de acht umc’s kijkt en waar je van dichtbij nieuwe ontwikkelingen in de zorg meemaakt. Ben je de resultaatgerichte en diplomatieke verbinder die wij zoeken? Reageer dan op onze vacature programma-adviseur Citrienfonds!

  • Je monitort de voortgang van enkele Citrienprogramma’s. Je woont daarvan bijeenkomsten bij, je weet wat er speelt en je legt de verbinding naar relevante activiteiten binnen NFU-verband.
  • Je ondersteunt de Citrienprogramma’s waar nodig bij het verspreiden en borgen van de ontwikkelde kennis en resultaten.
  • Voor de Citrienprogramma’s ben jij het aanspreekpunt voor subsidie-aangelegenheden.
  • Je ondersteunt de verantwoordelijke NFU-bestuurders bij hun werk voor de programma’s van het Citrienfonds.
  • Je hebt zicht op de uitkomsten van de Citrienprogramma’s en geeft vandaaruit input aan de communicatieadviseur voor het zichtbaar maken van de opbrengsten van het Citrienfonds.
  • Je organiseert samen met de communicatieadviseur het jaarlijkse symposium van het Citrienfonds.
  • Je werkt samen met de programmamanager Citrienfonds, de NFU-beleidsadviseurs, en de communicatieadviseur van het NFU-bureau.

Specificaties

Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU)

Functie-eisen

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau met circa vijf jaar werkervaring, bij voorkeur in een umc of in een algemeen ziekenhuis.
  • Ervaring met verandermanagement en/of implementatie is een pré, evenals een vooropleiding op het gebied van de gezondheidszorg.
  • Je kan je snel inwerken in onderwerpen en je schakelt snel tussen inhoud en proces, en tussen verschillende groepen.
  • Je bent analytisch sterk. Je kan complexe vraagstukken verkennen, ontleden en logische conclusies trekken. Je scheidt hoofd- van bijzaken.
  • Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en je bent communicatief zeer vaardig. Ook ben je tactvol en diplomatiek.
  • Je neemt initiatief en speelt flexibel in op kansen en mogelijkheden.
  • Je werkt resultaatgericht en je kunt goed plannen.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een functie met volop ruimte om je eigen inbreng te geven. Een afwisselende baan waarin je van dichtbij nieuwe ontwikkelingen in de zorg meemaakt.
Het betreft een dienstverband van ca. 32 uur per week. Het gaat vooralsnog om een aanstelling tot en met 31 december 2018. De arbeidsvoorwaarden zijn conform Cao umc, schaal 10-11. Inschaling is afhankelijk van ervaring en opleiding.

Werkgever

Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU)

De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra vertegenwoordigt de acht samenwerkende umc’s in Nederland, als belangenbehartiger en als werkgever van ruim 65.000 mensen. Het doel van de NFU is ervoor te zorgen dat instanties die beslissen over zorg, onderwijs, opleiding en wetenschap in Nederland rekening houden met de bijzondere positionering van de umc’s in een veranderend zorglandschap met verschillende stakeholders en tegenstrijdige belangen. In dat kader treedt de NFU op als belangenbehartiger voor haar leden en speelt in op kansen en bedreigingen. De NFU voert tevens de regie op diverse programma’s en projecten in het verlengde van de publiek-maatschappelijke doelstelling van de umc’s. Een van deze programma’s is het Citrienfonds.

http://www.nfu.nl

Afdeling

Citrienfonds

Een van de grootste uitdagingen in de gezondheidszorg is de duurzaamheid richting de toekomst: goede en toegankelijke zorg tegen een betaalbare prijs. Om de duurzaamheid te bevorderen heeft VWS het Citrienfonds ingesteld. In vijf programma’s werken de umc’s onder regie van de NFU aan concrete oplossingen voor dringende vraagstukken. Dit doen zij samen met hun netwerk en vele andere zorgaanbieders. De vijf Citrienprogramma’s zijn Naar regionale oncologienetwerken, Registratie aan de bron, Doen of laten? Terugdringen van onnodige zorg, Sturen op kwaliteit en e- Health. De overkoepelende coördinatie over deze vijf programma’s heen, gebeurt vanuit de NFU. De subsidie van het Citrienfonds loopt van 2014 tot en met 2018. In het laatste jaar 2018, komen de resultaten beschikbaar voor de Nederlandse zorg.

http://www.nfu.nl/patientenzorg/citrien/

Specificaties

  • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid; Economie
  • max. 32 uur per week
  • Universitair
  • AT Programma-adviseur

Werkgever

Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oudlaan 4, 3506 GR, UTRECHT

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou