Lector Leiderschap en identiteit in het verpleegkundig domein

Lector Leiderschap en identiteit in het verpleegkundig domein

Geplaatst Deadline Locatie
12 sep 5 okt Leeuwarden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 okt 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Medisch Centrum Leeuwarden en NHL hogeschool zijn op zoek naar kandidaten voor de functie Lector Leiderschap en identiteit in het verpleegkundig domein, 0,6 van de normbetrekking, Locatie: Leeuwarden

Functieomschrijving

Aanleiding
De huidige veranderingen in het zorglandschap leiden tot nieuwe professionele vraagstukken betreffende positionering en taakinvulling van verpleegkundigen. Het MCL en NHL hogeschool hebben samen geconcludeerd dat mogelijke oplossingsrichtingen te vinden zijn in na- en bijscholing van professionals, praktijkgericht onderzoek en inbreng van nieuwe praktijkkennis en methoden in het onderwijs.

Doel van het lectoraat
Het nieuwe lectoraat richt zich op de professionalisering en positionering van de verpleegkundige professie in de huidige dynamische context waarin wetgeving, beleid, financiering en de visie op zorg veranderen. Zorg en welzijn raken steeds nauwer met elkaar verweven, technologische toepassingen nemen toe en de maatschappij vergrijst waardoor de druk op het zorg- en welzijnssysteem toeneemt.

Uitgaande van de vier O’s: ontwikkelen, ondersteunen, onderzoek en onderwijs draagt het lectoraat bij aan toekomstbestendige verpleegkundigen door middel van:

  • samen met het werkveld (met name het MCL) ontwikkelen en borgen van kennis (praktijkgericht onderzoek en innovatieve projecten)
  • verspreiden van kennis (publicaties, lezingen, commissielidmaatschappen etc.)
  • bijdragen aan de curricula van de NHL Zorg- en Welzijnsopleidingen, met name voor de HBO-V
  • professionaliseren van docenten

Naast deze inhoudelijke focus moet het lectoraat bijdragen aan de professionalisering van verpleegkundigen binnen de thema’s: beroepsidentiteit en leiderschap. Hierbij zijn interprofessioneel en waardengedreven werken belangrijke uitgangspunten.

Specificaties

NHL Stenden Hogeschool

Functie-eisen

Wetenschappelijk onderlegd, gericht op toegepast wetenschappelijk onderzoek

  • relevante academische achtergrond in zorg (gepromoveerd)
  • ervaring met toegepast onderzoek op Zorg en Welzijn gebied
  • gezaghebbende professional blijkend uit publicaties in peer reviewed journals, key note lezingen, commissielidmaatschappen etc.
  • vaardigheden om strategisch en praktische vraagstukken op Zorg en Welzijn gebied te vertalen naar onderzoeksagenda en vice versa
  • ervaring met fondsenwerving en subsidieaanvragen

Vertaling naar onderwijs

  • ervaring en/of aantoonbare affiniteit met competentieontwikkeling en onderwijsvernieuwing
  • uitstekend in staat om een kenniskring bestaande uit studenten professionals en docenten te begeleiden

Verbinder, netwerker, communicator

  • gezaghebbende professional met actief netwerk op Zorg en Welzijn gebied in onderzoek
  • ondernemend en initiatiefrijk; in staat om kennisvragen te genereren en nieuwe kennis uit te dragen
  • kan bruggen slaan tussen partijen gericht op gezamenlijke aanpak van gezamenlijke vraagstukken; bedrijven, onderwijsinstellingen, kennisinstellingen, overheden; (boven) regionaal
  • heeft bijzondere affiniteit met verpleegkundigen en een eigen visie op de vraagstukken die betrekking hebben op het gebied van de verzorging en verpleging

Specifieke expertise

  • actuele onderzoekservaring op het gebied van verpleging en verzorging, met name op het gebied van professionaliseringsvraagstukken

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Prima faciliteiten, goede collegiale verhoudingen in een omgeving waar hard werken niet wordt geschuwd, maar ook ruimte is voor reflectie, humor en ontspanning. Het salaris is afhankelijk van de relevante ervaring, maximaal € 6.940,50 (schaal 15 CAO HBO) bruto per maand bij een volledige betrekking, exclusief 8% vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering van 8,3%. De aanstelling is in eerste instantie tijdelijk voor een jaar (artikel D-4 van de cao-hbo), waarna verlenging tot de mogelijkheden behoort tot een periode van maximaal 4 jaar.

Werkgever

NHL Hogeschool

Bij NHL Hogeschool krijgen studenten de kans om hun talenten optimaal te ontwikkelen. In een uitdagende leeromgeving geven zij zelf richting aan hun studie en professionele groei. Onze docenten begeleiden en inspireren hen daarbij. NHL Hogeschool heeft sterke banden met bedrijven en instellingen in de regio. Wij stimuleren de ontwikkeling van nieuwe kennis en participeren in innovatieve projecten. NHL Hogeschool participeert met de twee andere Friese hogescholen en de gemeente Leeuwarden in de Kenniscampus. Hier wordt een ontmoetingsplaats gecreëerd waar kennis samenkomt en nieuwe verbindingen worden gelegd met het bedrijfsleven. Op ambitieuze wijze zorgt NHL Hogeschool voor kennis die werkt!

http://www.nhl.nl/

Afdeling

MCL (Medisch Centrum Leeuwarden)

Medisch Centrum Leeuwarden is hét Friese topklinische opleidingsziekenhuis met een stevige ambitie; behoren tot de top van de Nederlandse STZ-ziekenhuizen. In het MCL werken we met de modernste technieken en behandelmethoden samen aan uitzonderlijke zorg voor elke patiënt. Onderwijs, wetenschap en innovatie spelen daarbij een onmisbare rol. Excellente patiëntenzorg betekent handelen volgens de nieuwste inzichten, verkregen uit (wetenschappelijk) onderzoek en een leven lang leren. Doorlopend wordt er in het MCL aan gemiddeld 150 klinische studies gewerkt, waaraan zo’n 5.000 MCL-patiënten deelnemen. Omdat we morgen beter willen zijn dan vandaag. De MCL Academie omarmt daarbij de visie werken = leren, leren = werken. Professionele ontwikkeling is voor ons van essentieel belang om voorop te blijven lopen in een steeds veranderend zorglandschap. Dit heeft invloed op de zorg die het MCL moet en wil leveren. Verpleegkundigen leveren een belangrijke bijdrage in die zorg en zullen deze veranderingen mede vorm (moeten gaan) geven.

https://www.mcl.nl/

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • max. 24 uur per week
  • max. €6940 per maand
  • Universitair
  • AT SH 1943

Werkgever

NHL Stenden Hogeschool

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rengerslaan 10, 8917 DD, Leeuwarden

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou