All jobs in English

All jobs in Dutch

  • Title
  • List 2
  • List 2
  • Title
  • List 3
  • List 3
  • Title
  • List 4
  • List 4
Our new website is coming soon! Join our test panel & share your feedback.

10 oktober 2017: vertraging in ontvangst AcademicTransfer e-mails. Heb je van je sollicitatie nog geen kopie ontvangen? Lees meer.

Heb je het al gezien? Op verzoek van onze bezoekers vind je nu extra informatie bij onze vacatures of een zoekopdracht. En je kunt de resultaten makkelijk filteren met het nieuwe menu aan de linkerkant. Benieuwd? Verken deze nieuwe features nu!

Fijne feestdagen!

22-2-2018: website vanmiddag 22 februari niet beschikbaar in verband met gepland onderhoud
lees meer...
Vanmiddag vanaf 11:45 uur tot 12:15 uur CEST (UTC +1) is onderhoud voor deze website gepland.

De website kan gedurende deze periode niet beschikbaar zijn.

Wij adviseren u dringend rond en tijdens deze tijd niet te solliciteren op vacatures.

Onze excuses voor het ondervonden ongemak,
team AcademicTransfer.

Over Nikhef

Nikhef is het Nationaal instituut voor subatomaire fysica. Het instituut doet onderzoek naar de elementaire bouwstenen van ons universum, hun onderlinge krachten en de structuur van ruimte en tijd.

“Wonder is the seed of knowledge”
Nikhef zoekt naar antwoorden op de grote natuurkundige vragen van deze tijd. Uit welke fundamentele bouwstenen bestaat de wereld om ons heen? Hoe is ons heelal ontstaan? Begrijpen we de grondbeginselen van alledaagse natuurwetten wel? De mensen van Nikhef – theoretische en experimentele wetenschappers, engineers en instrumentmakers – zijn gedreven om deze en vele andere vragen te beantwoorden. Vanuit een gemeenschappelijke passie treden zij buiten de gebaande paden om wetenschappelijke doorbraken te realiseren.
 Ze geven hun verwondering door aan nieuwe generaties onderzoekers en aan de samenleving.

Het onderzoek dat op Nikhef wordt verricht is internationaal.
Wetenschappers uit de hele wereld komen naar Nederland om bij Nikhef in nationaal en internationaal verband samen te werken. Het onderzoek richt zich enerzijds op elementaire deeltjes die in gecontroleerde experimenten met hoge energie en intensiteit op elkaar botsen en anderzijds op de observatie van deeltjes die uit het universum op de aarde afkomen. De expertise van Nikhef op deze gebieden wordt wereldwijd geprezen en benut, bijvoorbeeld door de internationale CERN-samenwerking die onderzoek doet naar elementaire deeltjes met behulp van deeltjesversnellers.

“Knowledge is the seed of technology”
Nikhef draagt bij aan de realisatie van technologieën en instrumenten voor de experimenten van morgen en de maatschappelijke toepassingen van overmorgen. Zo wordt in internationaal verband de inbreng van Nikhef bij
het ontwikkelen van complexe detectoren keer op keer geprezen. De ontwerpers, technici en instrumentmakers van Nikhef zijn welkome partners voor internationale collegae en worden geroemd om hun kunde en oplossingsgerichtheid. Nikhef wisselt continu kennis en ideeën uit met uiteenlopende industriële partners. Ondernemers en bedrijven ontdekken steeds vaker de (markt-)waarde van op Nikhef ontwikkelde innovaties. Vanuit de deeltjesfysica is onder andere een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het internet, GPS navigatie, geavanceerde sensortechnologie en medische beeldvormingstechnieken.

Nikhef kenmerkt zich als een succesvolle verbintenis tussen hoofd, hart en handen. Wat met veel intellectuele kracht wordt bedacht, wordt met even zoveel passie en vakmanschap ondersteund in instrumentarium, om theorieën ook te kunnen bewijzen. Het brede palet aan kennis en kunde evenals de combinatie van denken én doen maakt dat Nikhef zowel nationaal als internationaal gezien een gewilde samenwerkingspartner is en impact heeft in de wereld.

Onze wetenschappers werken aan grote internationale experimenten en zijn elke dag bezig om antwoorden te vinden op fundamentele vragen. Om een idee te krijgen van welke vragen dat zoal zijn nodigen we je uit om onze site te bezoeken.