Promovendus gepersonaliseerd en samenwerkend leren (1.0 fte)

Promovendus gepersonaliseerd en samenwerkend leren (1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
18 sep 2 okt Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 okt 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zijn binnen de vakgroep ‘Docent en docentprofessionalisering’ van het Welten instituut op zoek naar een promovendus op een project naar meer gepersonaliseerd en samenwerkend leren binnen de Master Onderwijswetenschappen. Het project bevindt zich op het raakvlak van doceren (en effectieve professionalisering van docenten) en (innovatieve onderwijs) technologie, en voor beide aspecten zullen met name de   mogelijkheden van ondersteuning door nieuwe onderwijstechnologie en sociale media worden onderzocht. De Master Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit (OU) staat voor de taak een curriculum te ontwikkelen waar de student centraal staat, actief leert en leert samenwerken, onderwijsaspecten die voorwaardelijk zijn voor effectieve professionalisering van docenten. De student Onderwijswetenschappen aan de OU brengt vaak al een dosis werkervaring uit het veld mee. Daarom is het essentieel dat er in het curriculumontwerp van onze master rekening gehouden wordt met de verbinding tussen theorie en praktijk via authentieke leertaken, in dit project met name ten behoeve van de ontwikkeling van academische vaardigheden. De beroepsachtergrond van de student bepaalt mede de authenticiteit of context van het leren. U zult een aantal van deze authentieke leertaken moeten gaan ontwerpen en op hun effectiviteit gaan onderzoeken (via authentiek assessment), waarbij u inzichten uit onderwijsontwerp methodieken,  (sociale) leer theorieën en onderwijstechnologische ontwikkelingen toepast. Na het ontwerpen van deze authentieke leertaken (waarvan een aantal op basis van samenwerkend leren), zult u aan de hand van een aantal experimenten deze taken moeten testen op hun (leer) effectiviteit via ontwerpgericht onderzoek. De resultaten van de experimenten zullen resulteren in een proefschrift. U staat mede aan de basis van het opzetten van een reeks deelprojecten. U bent verantwoordelijk voor het ontwerp van de leertaken, de dataverzameling, data-analyses en rapportage van de resultaten in wetenschappelijke publicaties. Daarnaast bent u bereid disseminatieproducten te verzorgen voor het algemene publiek (bijv. het houden van lezingen, docentprofessionaliseringsactiviteiten, brochurematerialen, enzovoorts). U participeert actief in het gezamenlijk overleg van de vakgroep en werkt intensief samen met de andere promovendi die onderzoek doen binnen onze eigen masteropleiding. U wordt lid van de onderzoeksschool ICO en neemt deel aan scholingsactiviteiten. U verricht maximaal 20% van uw tijd aan het geven van academisch onderwijs binnen dezelfde master als waarin u uw promotieonderzoek verricht.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

U bent een gemotiveerd, enthousiast, creatief en daadkrachtig persoon die in staat is zelfstandig en in groepsverband te werken met een analytische instelling. U beschikt over een afgeronde universitaire (master) opleiding Onderwijskunde, Onderwijspsychologie, Onderwijstechnologie, Cognitieve Psychologie, of een vergelijkbare opleiding in een sociaalwetenschappelijke discipline, bij voorkeur een research master. Enige ervaring met het schrijven van wetenschappelijke artikelen en data-analyse (SPSS) strekt tot aanbeveling, waarbij u zowel kwantitatieve als kwalitatieve methoden en technieken van sociaalwetenschappelijk onderzoek niet schuwt. U heeft kennis van en ervaring met instructional design methodieken en met design-based research en beschikt over goede organisatorische, sociale en logistieke vaardigheden. U heeft goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en het Engels. Bovendien bent u resultaatgericht met een proactieve instelling en een representatief voorkomen en heeft u affiniteit met de doelgroep.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 4 jaar.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal P van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt bij aanvang € 2.222,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De aanstelling van de promovendus geschiedt in tijdelijke dienst voor de periode van 15 maanden. Bij een goede voortgang en goed functioneren zal de aanstelling in principe worden verlengd tot 4 jaar.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers. De OU heeft vijftien vestigingen in Nederland, en zes in België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie .

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een top 2 positie in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website.

Afdeling

Faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen (PenOW)

De faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen (PenOW) is sterk in onderwijs en onderzoek. De faculteit biedt een wetenschappelijke bachelor en master Psychologie en een master Onderwijswetenschappen. De masteropleiding Psychologie heeft vier varianten: Arbeids- en organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Klinische psychologie en Levenslooppsychologie. Het onderzoeksprogramma van wetenschapsgebied Psychologie is gepositioneerd binnen een van de vier vakgroepen die overeenkomen met de vier afstudeervarianten. Het onderzoek van de vakgroep Arbeids- en organisatiepsychologie richt zich op de adaptatie van werkenden aan een dynamische werkomgeving en de uitdagingen en belemmeringen die dit met zich meebrengt. Het Welten-instituut, onderzoekscentrum voor leren, doceren en technologie, is onderdeel van de faculteit PenOW en speelt nationaal en internationaal een belangrijke rol in onderzoek naar de innovatie van onderwijs en de professionalisering van docenten. 

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • FAC/PenOW/17055

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Valkenburgerweg 177, 6419 AT, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou