Arts/onderzoeker “Faseverschuiving bij volwassenen met ADHD van Slaap en Eetlust (FASE)”

Arts/onderzoeker “Faseverschuiving bij volwassenen met ADHD van Slaap en Eetlust (FASE)”

Geplaatst Deadline Locatie
24 jul 31 jul Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 jul 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Kenniscentrum ADHD bij volwassenen van PsyQ biedt vanaf september 2017 een werkplek voor een arts/onderzoeker met de ambitie om te promoveren.

Functieomschrijving

Als junior onderzoeker zal je werken aan de gerandomiseerde placebo-gecontroleerde onderzoekstrial, “Faseverschuiving bij volwassenen met ADHD van Slaap en Eetlust (FASE)”.

Het verlate slaapfase syndroom is een zeer veel voorkomende comorbide stoornis bij volwassenen met ADHD, die leidt tot een chronisch slaap tekort. Het onderzoek richt zich op de beste behandeling van het verlate slaapfase syndroom, en op het effect van behandeling op het vervroegen van de slaapfase, op diverse hormonen en biomarkers, de kwaliteit en duur van de slaap, en het dagelijks functioneren. Voor het FASE project worden patiënten eerst door de junior onderzoeker gescreend; na inclusie vindt behandeling plaats met medicatie en/of licht therapie, er wordt bloed en speeksel afgenomen, de activiteit wordt gemeten met actigrafie; en wordt een cardiovasculair profiel vastgesteld. Het onderzoek zal leiden tot meer inzicht in het effect van deze behandeling op de psychische en fysieke gezondheid van patiënten met ADHD.

Het FASE project loopt al geruime tijd, en de meeste patiënten zijn al geïncludeerd. De junior onderzoeker zal zorgen voor de inclusie van de laatste patiënten gedurende een jaar, gevolgd door de data-analyse, en het schrijven van wetenschappelijke publicaties, wat zal resulteren in een proefschrift.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor:

  • Sceenen en voorlichten van patiënten
  • Behandelen van patiënten met melatonine en/of licht therapie
  • Bloedafname bij patiënten om 8.00 uur in de ochtend op onze locatie in Den Haag
  • Uitgifte en inname van studiemedicatie
  • Verzamelen en invoeren van onderzoeksdata
  • Analyseren van de data met behulp van SPSS
  • Rapporteren van de resultaten in de vorm van artikelen voor publicatie in internationale peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften

NB Het eerste jaar werk je 16 uur per week en in het 2de en 3de jaar 32 uur per week als onderzoeker. Maar indien gewenst kan in het eerste jaar je uren uitgebreid worden naar 32-36 uur per week. Deze uren werk je als arts en verricht je poliklinische handelingen op de afdeling ADHD.

Specificaties

Parnassia Groep

Functie-eisen

  • Een afgeronde opleiding tot arts
  • Specifieke kennis over en ervaring met ADHD bij volwassenen of  bereidheid hierover snel meer te leren
  • Ervaring met medisch wetenschappelijk onderzoek en publiceren strekt tot aanbeveling
  • Ervaring met SPSS
  • Zelfstandig kunnen functioneren onder goede begeleiding van gepromoveerde onderzoekers
  • Je bent flexibel en in staat snel aan veranderingen aan te passen
  • Je hebt ambitie om jezelf te ontplooien als wetenschappelijk onderzoeker
  • Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist

Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Om die reden dient u tijdens de sollicitatie naast CV en motivatiebrief tevens vereist(e) diploma(’s) te uploaden.

Arbeidsvoorwaarden

Parnassia Groep wil de beste zorg geven aan patiënten. Dit begint bij onze medewerkers door het bieden van een professionele werkomgeving, gevarieerd werk, goede doorgroeimogelijkheden en interessante opleidingen via de Parnassia Academie. Parnassia Groep wil als vernieuwende ggz-instelling voorop lopen, zeker als het gaat om kwaliteit; zo investeren wij in E-Health en wetenschappelijk onderzoek. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-ggz.

Het betreft een contract voor 16 uur in het 1e jaar en 32 uur in het 2e en 3e jaar.

Het salaris bedraagt, minimaal € 3760, en maximaal € 5046 ( FWG 65 ) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur

Werkgever

Parnassia Groep

Parnassia Groep bestaat uit meerdere onderdelen die gespecialiseerd zijn in het voorkomen, begeleiden en behandelen van (ernstige) psychische aandoeningen en verslavingsproblemen. Wij behandelen en begeleiden jaarlijks zo’n 160.000 patiënten. We leveren onze zorg onder verschillende merknamen: Indigo, Lucertis, De Jutters, PsyQ, Brijder, Bavo Europoort, Dijk en Duin, Parnassia, i-psy, Palier en Reakt. Ook is er een netwerk van professionals aan Parnassia Groep verbonden. De onderdelen Zorgservice, Service Centrum, Vastgoed en de Parnassia Academie leveren ondersteunende diensten ten behoeve van de directe zorg. Wij werken vanuit drie kennisbronnen: wetenschappelijke kennis, professionele kennis en ervaringskennis. Gezien het belang dat Parnassia Groep hecht aan ervaringskennis is ervaring als patiënt in de ggz welkom.

Parnassia Groep staat voor een maatschappij waarin iedereen meedoet. Daarom nodigen wij mensen die vallen onder de Participatiewet (afstand tot de arbeidsmarkt) van harte uit om te solliciteren.

Afdeling

PsyQ

PsyQ biedt specialistische behandeling voor de 10 meest voorkomende psychische aandoeningen volgens de laatste multidisciplinaire richtlijnen en best-practices. Onze medewerkers zijn niet alleen specialisten die werken met de laatste inzichten. De PsyQ medewerkers zijn in staat nieuwe inzichten te ontwikkelen. In een cultuur waar de individuele patiënt centraal staat, zijn we ambitieus als het gaat om innovatieve behandelmethoden. Dankzij deze mentaliteit heeft Parnassia Groep inmiddels 23 PsyQ vestigingen door heel West-Nederland, Zeeland en Brabant. Hier behandelen we meer dan 25.000 mensen per jaar; we zetten samen de schouders eronder om de beste zorg aan onze patiënten te bieden.

ADHD bij Volwassenen

Uitgangspunten van de afdeling zijn zorgvuldige diagnostiek van ADHD en bijkomende stoornissen, het behandelen van zowel de ADHD als de comorbiditeit (o.a. depressie, angst, verlate slaapfase), voorlichting aan patiënten, hun partners en familie, behandeling met medicatie, coaching en psychotherapie (individueel en in groepen).

Het gelijknamige Kenniscentrum werkt samen met universiteiten, ontwikkelt wetenschappelijke kennis door het uitvoeren van onderzoek. De hiermee opgedane kennis wordt actief uitgedragen in de vorm van voorlichting aan het publiek, cursussen voor professionals binnen en buiten de GGZ en door trainingen voor patiënten. Het programma is uniek in Nederland en heeft derhalve een topklinische erkenning sinds 2008. www.topggz.nl/department.html?id=28
Bezoek voor meer informatie onze website: www.adhdbijvolwassenen.nl.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 16—36 uur per week
  • €3760—€5046 per maand
  • Universitair
  • AT Arts/onderzoeker

Werkgever

Locatie

Johanna Westerdijkplein 1, 2521 EN, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou