Universitair Docent Pedagogiek en Ethiek (1,0 fte)

Universitair Docent Pedagogiek en Ethiek (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 jul 8 sep Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De vacature betreft een universitair docent Pedagogiek met deskundigheid op het domein van burgerschapsvorming en opvoedings- en onderwijsethiek. Van de kandidaat voor deze functie wordt verwacht dat hij/zij in staat is te werken in het team van docenten en onderzoekers dat zorgt

Functieomschrijving

De vacature betreft een universitair docent Pedagogiek met deskundigheid op het domein van burgerschapsvorming en opvoedings- en onderwijsethiek. Van de kandidaat voor deze functie wordt verwacht dat hij/zij in staat is te werken in het team van docenten en onderzoekers dat zorgt draagt voor het onderwijsprogramma en het onderzoeksprogramma. De functie vereist tevens het nemen van initiatieven op het vlak van onderzoek en onderwijs en het leggen en onderhouden van contacten met relevante beroepspraktijken. Onderwijs wordt gegeven op het terrein van ethiek en burgerschapsvorming in de bachelorprogramma’s Pedagogische Wetenschappen en AOLB en vooral het masterprogramma Ethics of Education (colleges, begeleiding van theses en stages en coördinerende taken). Onderzoek zal plaatsvinden binnen het onderzoeksprogramma Education in culture op het gebied van burgerschapsvorming (zowel theoretisch als empirisch en praktijkgericht onderzoek). Het wetenschappelijk onderzoek dient te leiden tot (peer-reviewed) internationale en nationale publicaties en presentaties op nationale en internationale conferenties.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- gepromoveerd in de gedrags- en/of maatschappijwetenschappen, bij voorkeur op het terrein van burgerschapsvorming of ethiek van opvoeding en onderwijs
- kennis van theorie, onderzoek, beleid en praktijk van burgerschapsvorming
- kennis van en ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve sociaal-wetenschappelijke onderzoeksmethoden
- kennis van het relevante werkveld; ervaring met het leggen en onderhouden van contacten met het werkveld
- wetenschappelijke publicaties in internationale peer-reviewed tijdschriften
- ervaring met het onderwijs aan en de begeleiding van studenten op bachelor- en masterniveau (colleges, werkgroepen, theses); ervaring in het coördineren van onderwijs; in bezit van de Basis Kwalificatie Onderwijs (of vergelijkbare kwalificatie); de bereidheid zich verder te bekwamen op didactisch vlak.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 48 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een salaris afhankelijk van kwalificaties en werkervaring van minimaal € 3475,- (schaal 11 Nederlandse Universiteiten) tot maximaal € 5405,- (schaal 12) bruto per maand bij volledige werktijd, exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de periode van 4 jaar.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk.

U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief, curriculum vitae, lijst met publicaties, visie op onderzoek en visie op onderwijs, te sturen vóór 09 september 2017 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Sollicitanten dienen de volgende documenten aan te leveren:
1. een motivatiebrief
2. een up-to-date curriculum vitae
3. een korte omschrijving van uw onderzoeksexpertise en onderzoeksambities
4. namen en contactinformatie van 2 referenties.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 30.000 studenten en 5.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De basiseenheid Pedagogiek maakt onderdeel uit van de Afdeling Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde (PedOk) aan de Faculteit Sociale Wetenschappen. De basiseenheid verzorgt onderwijs voor bachelorstudenten in de bachelorprogramma’s Pedagogische wetenschappen en AOLB (Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs) en voor masterstudenten in het internationale masterprogramma Ethics of Education: Philosophy, History and Law. Het onderzoek betreft opvoeding en onderwijs in de context van cultuur en samenleving en wordt uitgevoerd binnen het onderzoeksprogramma Education in culture.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • max. €5405 per maand
  • Universitair
  • 217301

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you